background img
banner
banner

Μείωση των οφειλών από τα πρόστιμα στα περίπτερα κατά 50%

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Σε θετική κατεύθυνση ώστε να διευθετηθεί το θέμα της αδειοδότησης των περιπτέρων βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας, μετά τις ενέργειες της ίδιας της Ένωση Καπνοπωλών Περιπτερούχων και καταστημάτων Παντοπωλείων Ψιλικών και συναφών ειδών Αιγιαλείας.

Σε θετική κατεύθυνση ώστε να διευθετηθεί το θέμα της αδειοδότησης των περιπτέρων βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας, μετά τις ενέργειες της ίδιας της Ένωση Καπνοπωλών Περιπτερούχων και καταστημάτων Παντοπωλείων Ψιλικών και συναφών ειδών Αιγιαλείας. Το πρώτο θετικό βήμα έγινε με το σβήσιμο των προσαυξήσεων στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους περιπτερούχους ενώ διαφαίνεται ένα κλίμα συναίνεσης ώστε να μπει μία τάξη σε όλα τα επίπεδα.
Η Ένωση, μετά τους διαρκείς ελέγχους από την αστυνομία και τα πρόστιμα προς τα μέλη της, προχώρησε σε ομαδική προσφυγή στα Δικαστήρια, ενώ μαζί με τον δικηγόρο της κ. Κατσίνη συζήτησε το θέμα με την Επιτροπή Φορολογικών Υποθέσεων του δήμου, τα μέλη της οποίας, Μαρία Παπαχριστοπούλου, Δημήτρης Καλαμίδας και Βασίλης Κωστάρας, έδειξαν καλή θέληση και αποδέχθηκαν το γεγονός ότι τα πρόστιμα πρέπει να εκλείψουν. Ανέφεραν ωστόσο ότι αυτό που μπορεί να γίνει είναι να σβηστούν οι προσαυξήσεις, όχι όμως και τα πρόστιμα γιατί βασίζονται στις μετρήσεις που έχει κάνει η αστυνομία και οι ιδιοκτήτες δεν δύνανται να αποδείξουν τα αντίθετα.

Ο δήμος αρμόδιος για την μεταφορά, οι ιδιοκτήτες για τα τετραγωνικά που καταλαμβάνουν

΄΄Αυτό που καταφέραμε είναι να μην υπάρχουν προσαυξήσεις, πράγμα που μπορεί να μειώνει τις συνολικές οφειλές κατά 50%΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Τσινάκης. Υπήρξε δε συνεργασία της Επιτροπής με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση των περιπτέρων για να μην έρχεται η Επιτροπή στην δύσκολη θέση να αναζητεί λύσεις για τα πρόστιμα. Έτσι, τα περίπτερα που πρέπει, θα αδειοδοτηθούν ακόμη κι αν χρειαστεί να αλλάξουν τα μέτρα που καταλαμβάνουν.
΄΄Θα πρέπει ωστόσο να ισχύουν πρώτα οι μεταβατικές διατάξεις του Οργανισμού λειτουργίας των περιπτέρων. Εφόσον αυτό δεν έχει γίνει, η ευθύνη για την μεταφορά των περιπτέρων, ανήκει αποκλειστικά στον δήμο, καθώς οι περιπτερούχοι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε τα περίπτερά μας. Η υποχρέωσή μας έχει να κάνει με τα τετραγωνικά που καταλαμβάνουμε΄΄, σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης.

Κατά την συνεργασία των διοικούντων της Ένωσης με τον δήμο, έγινε και χαρτογράφηση για τα περίπτερα που πρέπει να μεταφερθούν και για τα σημεία που θα ήταν καλύτερα να πάνε. ΄΄Για ό,τι είμαστε υπεύθυνοι εμείς και δεν είμαστε συνεπείς, ας υποστούμε τις συνέπειες. Όχι όμως και για τις υποχρεώσεις του δήμου΄΄, σχολίασε ο κ. Τσινάκης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr