background img
banner
banner

Να κηρυχθεί η Ανατολική Αιγιάλεια σε έκτακτη ανάγκη

ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τα εκτεταμένα προβλήματα κατολισθήσεων που προέκυψαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στην Ανατολική Αιγιάλεια σχεδόν σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους, με πολλά χωριά να παραμένουν αποκλεισμένα για αρκετή ώρα, οδήγησαν το δήμο Αιγιαλείας να ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως ενημέρωσε χθες, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προς τιμήν του προστάτη της Ακράτας, Αγίου Χαραλάμπους, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Δημήτρης Φιλιππάτος, απέστειλε αίτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου ο δήμος να λάβει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, από εδώ και στο εξής.

Το αίτημα αυτό η Περιφέρεια θα το διαβιβάσει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με την ελπίδα να κηρυχθεί η Ανατολική Αιγιάλεια σε έκτακτη ανάγκη.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε με πτώση μεγάλου όγκου χώματος και βράχων στον δρόμο Ακράτας – Ζαρούχλας, όπου σε κάποια σημεία κυριολεκτικά το… βουνό κατέβηκε στο δρόμο, ευτυχώς χωρίς την πρόκληση κάποιου ατυχήματος.

Τα σημεία στα οποία σημειώθηκαν κατολισθήσεις στην συγκεκριμένη οδό, είναι πριν τη Βαλιμή, αμέσως μετά το χωριό, μετά τη βρύση των κυνηγών και πριν το Αγρίδι, καθιστώντας αδύνατη την διέλευση οχημάτων. Όπως έκανε γνωστό στην «Π» ο αντιδήμαρχος Ακράτας –Αιγείρας Γιώργος Γιοβάς, ΄΄από τις 7.00 το πρωί έγινε αντιληπτό ότι μεγάλοι όγκοι χώματος έχουν καταλήξει στο δρόμο, καθώς παρασύρθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις΄΄. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, παρότι το φαινόμενο έχει ξανασυμβεί στα σημεία αυτά, ποτέ άλλοτε δεν είχε πάρει τόσο μεγάλη έκταση, ειδικά στα δύο πιο ψηλά σημεία.

Ο δήμαρχος Αιγιάλειας πάντως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ακράτα, ήταν καταπέλτης απέναντι στην πολιτική ηγεσία, αλλά και στις εταιρίες που ολοκλήρωσαν τα έργα υποδομών, χωρίς όμως να μεριμνήσουν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αιγιάλειας.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr