background img
banner
banner

Ο ευτελισμός στην βουλή

Η Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία ζει τις τελευταίες μέρες , μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της. Έξι βουλευτές που προέρχονται είτε από κόμματα της αντιπολίτευσης είτε από το κόμμα του πρώην κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολές τους γνωστοποίησαν ότι στο εξής θα ψηφίζουν, χωρίς καμία διαφοροποίηση, μαζί με την κυβερνητική πλειοψηφία, όλα τα νομοσχέδια που θα φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση η κυβέρνηση. Μονιμοποιώντας έτσι επί της ουσίας την πλειοψηφία-«κουρελού» που δημιουργήθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν στον Αλ. Τσίπρα. Κατεδαφίζοντας μάλιστα ακόμα και την έννοια της ψήφου κατά συνείδηση, οι έξι πολιτικές «μαριονέτες» στην πραγματικότητα ευτελίζουν τόσο το θεσμό του Κοινοβουλίου όσο και τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας.

Είναι πρωτόγνωρο, τουλάχιστον για τη μεταπολιτευτική περίοδο, και σίγουρα αδιανόητο, βουλευτές που ανήκουν ακόμα σε κόμματα της αντιπολίτευσης να λειτουργούν ως συμπολίτευση προκειμένου ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Με 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους 6 που έδωσαν λευκή επιταγή στο Μαξίμου ώστε να κυβερνήσει για μερικούς μήνες ακόμα, είναι φανερό ότι η έννοια της πολιτικής γελοιοποίησης πλέον έχει βρει τον ορισμό της.

Πολύ περισσότερο όταν βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που έχουν περιληφθεί στους έξι δεν έχουν διαγραφεί από τον κ. Καμμένο και θα είναι ταυτόχρονα συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι. Οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι ο βασικός ενορχηστρωτής του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού ξεπεσμού με τους έξι δανεικούς και πρόθυμους βουλευτές να πουν σε όλα «ναι». Οι αντιδράσεις συνεχίζονται και σήμερα απ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης , που υποστηρίζουν ότι κηλιδώνεται η συνταγματική λειτουργία της Βουλής, ενώ κάνουν λόγο για σύνδρομο διχασμένης πολιτικής προσωπικότητας που ο Κανονισμός δεν προβλέπει , δεν εννοείται βουλευτής να χαρίζει εν λευκώ και προκαταβολικά την ψήφο του. Τίθεται θέμα ηθικής τάξης και συνταγματική εκτροπής». Μιλάμε ότι «ένα πληρεξούσιο έξι αλά-καρτ βουλευτών, τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα, καταργούν κάθε λέξη και έννοια του Συντάγματος. Ο εξευτελισμός της βουλευτικής αξιοπρέπειας και η παραβίαση του Συντάγματος στον πυρήνα του, δηλαδή στη λειτουργία του βουλευτή ως ελεύθερου να δίνει γνώμη και ψήφο όταν του ζητείται, σε ψηφοφορία, όχι γενικά και εκ των προτέρων, είναι πρωτάκουστα”. Αυτή η αρρωστημένη κατάσταση θα πρέπει να τερματιστεί. Με χρεοκοπημένο Κράτος, χρεοκοπημένες τράπεζες και χρεοκοπημένα νοικοκυριά που κανείς δεν μπορεί να ξεπληρώσει κανέναν , έχει πάει περίπατο η “καθαρή έξοδος” της Κυβέρνησης .

Έχουν αποδράσει από την πραγματικότητα την οποία όχι μόνο δεν άλλαξαν αλλά η πραγματικότητα τους προσγείωσε απότομα. Δεν σκίσανε τα μνημόνια . Τα μνημόνια έσκισαν τον καιροσκοπισμό τους. Και για αυτό απαιτούνται μόνο καθαρές λύσεις, που είναι η άμεση προσφυγή σε εθνικές εκλογές . Όσο νωρίτερα , τόσο καλύτερα για την χώρα μας , με την Νέα Δημοκρατία να εγγυάται την επιστροφή στην κανονικότητα , στην ανάπτυξη αλλά και στην διαφύλαξη των εθνικών μας θέσεων που σήμερα ευρίσκονται σε κίνδυνο.-

Γεωργία Ντάτσικα,
Πολιτικό Στέλεχος Νέας Δημοκρατίας


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr