background img
banner
banner

Παραχώρηση κτισμάτων στις Εργατικές Κατοικίες Αγ. Αθανασίου

ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Την ανανέωση παραχώρησης της χρήσης των καταστημάτων και των αιθουσών συγκέντρωσης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και συγκεκριμένα για τον οικισμό «Αίγιο ΙΙΙ» (εργατικές κατοικίες Αγίου Αθανασίου Αιγίου), ζητά ο δήμος Αιγιαλείας από τον ΟΑΕΔ, ούτως ώστε να στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες, ελλείψει χώρων.

Όπως έκανε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, ΄΄μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), ο Ο.Α.Ε.Δ. ανέλαβε τον σκοπό της στεγαστικής προστασίας των εργαζομένων και των οικογενειών τους και κατέστη καθολικός διάδοχος του καταργηθέντος φορέα. Κατά συνέπεια όλη η ακίνητη περιουσία του τ. Ο.Ε.Κ. περιήλθε στον Ο.Α.Ε.Δ. Στον πλαίσιο της γενικότερης διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης αυτής περιουσίας και δεδομένου ότι στον Δήμο μας είχαν παραχωρηθεί στο παρελθόν καταστήματα και αίθουσες συγκέντρωσης σε οικισμούς του τ. Ο.Ε.Κ. που ανήκουν στην περιοχή αρμοδιότητας μας, με συμβάσεις των οποίων η χρονική ισχύς έχει ήδη λήξει, θα πρέπει να αιτηθούμε την παράταση παραχώρησης αυτών΄΄.

Σημειώνεται ότι από τον ΟΑΕΔ έγινε γνωστό στο δήμο πως μπορεί να αιτηθεί την ανανέωση της παραχώρησης των καταστημάτων και αιθουσών στην περίπτωση που ο δήμος αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα κτίσματα αυτά αποκλειστικά και μόνο για υπηρεσίες του και για συγκεκριμένο σκοπό χρήσης αυτών.

Προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού του δήμου που εργάζεται στην αποκομιδή απορριμμάτων καθώς και των εποπτών καθαριότητας, θεωρείται απαραίτητη η μεταστέγαση του προσωπικού αυτού στα καταστήματα και στην αίθουσα, των εργατικών κατοικιών Αγ. Αθανασίου.

Ο δήμος, που εξέφρασε σχετικό αίτημα στον ΟΑΕΔ, αναλαμβάνει την ευθύνη για τη συντήρηση και αποκατάσταση πιθανών φθορών στα κτίσματα αυτά που θα του παραχωρηθούν κατά χρήση.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr