background img
banner
banner

«Πλώρη» από τώρα για Γαλάζιες Σημαίες

ΒΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΑΛΥΚΗ ΚΑΙ ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Το περσινό πάθημα αφαίρεσης τριών εκ των τεσσάρων Γαλάζιων Σημαιών από παραλίες της Αιγιάλειας, φαίνεται πως έγινε μάθημα και ήδη από πλευράς δήμου έχουν ξεκινήσει ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστούν φέτος τα διεθνή σύμβολα αναγνώρισης, τουλάχιστον για δύο ακτές, δηλαδή για την Αλυκή που δεν απώλεσε πέρυσι την Σημαία της αλλά και τα Διγελιώτικα για τα οποία υπήρξε μέριμνα τέτοια ώστε να την επαναδιεκδικήσουν.

Από την περασμένη εβδομάδα, τα αρμόδιο Τμήμα του δήμου με επικεφαλής τον προϊστάμενο Χαράλαμπο Στεφανίδη, πραγματοποιεί αυτοψίες στις παραλίες, έτσι ώστε να γίνει καταγραφή των προβλημάτων και των ελλείψεων που υπάρχουν. Βεβαίως, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Ανάπτυξης Βασίλη Χριστόπουλου, ακόμη η εικόνα των παραλιών είναι συγκεχυμένη, δεδομένου ότι υπάρχουν και φθορές εξαιτίας φυσικών φαινομένων και της θάλασσας που εξαιτίας των ανέμων έχει καταστρέψει υποδομές. ΄΄Εντούτοις, προχωράμε σε μία πρώτη καταγραφή, με αφετηρία την Αλυκή που και φέτος εκτιμούμε ότι δεν θα έχει πρόβλημα για την Γαλάζια Σημαία αλλά και τα Διγελιώτικα, στα οποία έχουν γίνει από πέρυσι κιόλας, σημαντικά βήματα επανάκτησης του διεθνούς συμβόλου. Θα συνεχίσουμε όμως και σε Πούντα και Ελαιώνα ώστε να επαναδιεκδικήσουν τις Γαλάζιες Σημαίες, καλύπτοντας όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης΄΄, επισήμανε στο Protionline. gr ο κ. Χριστόπουλος.

Έμφαση στις χαρακτηρισμένες ως «πολυσύχναστες»

Έμφαση πάντως θα δοθεί από πλευράς δήμου στις λεγόμενες πολυσύχναστες παραλίες που κατά μέσο όρο φιλοξενούν 500 άτομα σε ώρες αιχμής τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οποίες βέβαια δεν είναι και πολλές που να αγγίζουν αυτά τα στάνταρτ, δεδομένου ότι υπάρχει συσσώρευση λουομένων σε συγκεκριμένες παραλίες. ΄΄Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμερίσουμε τις ανάγκες των υπολοίπων. Είναι βασικό να δούμε τι θα γίνει με τα κατά τόπους προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας και εν συνεχεία, βήμα –βήμα πρέπει να καλύψουμε τις ελλείψεις ώστε οι ακτές μας να γίνουν προσβάσιμες και ελκυστικές για όλους΄΄, πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος αναφέρει πως και φέτος θα υπάρξει εγκαίρως μέριμνα για την προμήθεια του εξοπλισμού και την τοποθέτηση αποδυτηρίων, καλαθιών απορριμμάτων, κάδων ανακύκλωσης, ραμπών πρόσβασης κ.ά.

Ευχής έργο είναι ο δήμος να φτάσει ξανά στο επίπεδο των τεσσάρων Γαλάζιων Σημαιών που αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή, με την προϋπόθεση βέβαια να συνεχίσουν όλοι οι υπεύθυνοι να προσπαθούν για την διατήρησή τους, λαμβάνοντας συνεχή μέτρα για καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιων χώρων, από τα οποία θα ωφεληθούν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr