background img
banner
banner

Προβλήματα από το χαλάζι της περασμένης εβδομάδας

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε η χαλαζόπτωση που έπληξε το Αίγιο την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, εκτιμάται πως εάν το φαινόμενο είχε μεγαλύτερη διάρκεια, τότε τα προβλήματα θα είχαν καταστροφικές συνέπειες. Ήδη πάντως, από την επομένη ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στον ΕΛ.Γ.Α.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι αιτήσεις για ζημιά που προκλήθηκε λόγω χαλαζόπτωσης στις 31/01/2019 στην Δ.Κ. Αιγίου ξεκίνησαν από 01/02/2019 και θα υποβάλλονται έως 14/02/2019 στην ανταποκριτή του ΕΛΓΑ που στεγάζεται στο Δήμο Αιγιαλείας, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα (πρώην ΙΚΑ) στο Αίγιο, από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08.00 έως 11.00 εκτός από Τρίτη. Δικαιολογητικά: 1. Φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού, 2. Ενιαία δήλωση καλλιέργειας.

Και για βροχή του καλοκαιριού στη Μυρόβρυση

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε χθες 4 Φεβρουαρίου, τον πίνακα εκτίμησης των ζημιών από το ζημιογόνο αίτιο βροχόπτωση που σημειώθηκε στις 26 Ιουλίου 2018 στις καλλιέργειες παραγωγών της Τ.Κ. Μυρόβρυσης.

Τα πορίσματα αυτά είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων παραγωγών για 10 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι την 14/02/2019. Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών και όποιος διαφωνεί με αυτά, μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παρακάτω προθεσμία των 10 ημερολογιακών ημερών. Χρονικό διάστημα υποβολής ενστάσεων 04/02/2019 έως: 14/02/2019.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης, είναι: Η εμπρόθεσμη υποβολή από τον παραγωγό Δήλωσης Καλλιέργειας/ Εκτροφής στην οποία θα αναφέρονται και οι ζημιωθείσες καλλιέργειες και η εμπρόθεσμη καταβολή της αντίστοιχης ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr