background img
banner
banner

Σχέσεις (στ)οργής ανάμεσα σε δήμαρχο και υποψήφια δήμαρχο

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΨΥΧΡΑΜΗ, ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

Με την ανεξαρτητοποίηση της Βάσως Ψυχράμη, την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, ολοκληρώθηκε και τυπικά ο κύκλος της συμπόρευσης στα δημοτικά, της υποψηφίας δημάρχου με το δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2013, όταν η Βάσω Ψυχράμη και ο Θανάσης Παναγόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι τότε του τ. δημάρχου Αιγιαλείας Στάθη Θεοδωρακόπουλου, άρχισαν να ενώνουν δυνάμεις με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου συνδυασμού, που θα διεκδικούσε το δήμο στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2014.

Η Ψυχράμη διαγράφηκε από τη δημοτική ομάδα του Θεοδωρακόπουλου γι’ αυτή την επιλογή, με τον Παναγόπουλο να έχει σχεδιάσει πολύ νωρίτερα το εγχείρημα, με άλλη σύνθεση.

Οι δυο τους, το φθινόπωρο του 2013, προσπάθησαν να προσελκύσουν κόσμο που θα συντασσόταν με τη νέα προσπάθεια, αλλά χρειάστηκε να κάνει πίσω ο τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, για να βρει η νέα προσπάθεια πρόσφορο έδαφος να ευδοκιμήσει.

Παραλίγο “διαζύγιο” με το καλημέρα

Τα πράγματα πήγαν καλά, ο Παναγόπουλος έγινε δήμαρχος, αλλά με το καλημέρα της νέας διακυβέρνησης “στράβωσαν” οι σχέσεις των δύο συνεργατών, με αφορμή την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας.
Παραλίγο να επέλθει τότε το “διαζύγιο”, αλλά επικράτησε ψυχραιμία, με την Ψυχράμη να γίνεται αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και αναπληρώτρια του δημάρχου.

Δυόμισι χρόνια μετά, πάλι η προεδρία του δημοτικού συμβουλίου, στάθηκε αφορμή για διένεξη, μόνο που ο Παναγόπουλος αυτή τη φορά δεν άκουσε τον Καλογερόπουλο όπως στην αρχή της θητείας, αλλά την Ψυχράμη.

Η Βάσω ποτέ δεν έκρυψε ότι επιθυμούσε να είναι πόλος εξουσίας στο δήμο και όταν είδε ότι ο Θανάσης το ξανασκέφτεται, παρά τη διάσπαση που είχε υποστεί, έκρινε ότι έκανε το χρέος της απέναντί του, τον στήριξε στα δύσκολα και πως τώρα και αυτός έπρεπε να κάνει το ίδιο.

“Μας διευκολύνεις” της είπε ο Θανάσης  την Τετάρτη, όταν θέλησε να την αλλάξει απ’ όλες τις Επιτροπές του δήμου και η Βάσω του είπε ότι ανεξαρτητοποιείται.

Χώρισαν οι δρόμοι τους

Η Ψυχράμη, διεκδικεί πλέον το δήμο με αξιώσεις και ο Παναγόπουλος αποφάσισε να στηρίξει τον αντίπαλό της Χρήστο Γούτο, αφαιρώντας όλα τα πλεονεκτήματα που τις έδιναν οι θέσεις ευθύνης που .κατείχε με πρώτη την αντιδημαρχία Έργων.

Η συμπόρευση εξελίχθηκε σε σχέση οργής, με τον Παναγόπουλο να έχει αλλάξει το ίδιο βράδυ από τη θέση του, ένεκα της πλειοψηφίας που πέτυχε, τον στενό συνεργάτη της Ψυχράμη, Στράτο Βαρδάκη. Ο Βαρδάκης, εκείνο το βράδυ, ζήτησε να κριθεί για το έργο του, το οποίο ήταν πλούσιο κατά κοινή ομολογία, όχι όμως για τον δήμαρχο που ποτέ δε συγχώρησε την συμπόρευσή του με την Ψυχράμη.

“Έχεις φύγει από το δρόμο σου, δε θα με πας όπου θέλεις εσύ”, είπε στον Παναγόπουλο ο Βαρδάκης και αυτός απάντησε πως όποιος τον αντιπολιτεύεται και τον εκθέτει δεν έχει θέση στο δήμο, όσο βεβαίως θα είναι δήμαρχος, δηλαδή μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Μαζί με την Ψυχράμη, ανεξαρτητοποιήθηκε από την “Ενωτική Αιγιάλεια” και ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος, που θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ψυχράμη. Ο Βαρδάκης είχε βγει για τσιγάρο, εκείνη την ώρα, έτσι θα ανεξαρτητοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Παναγόπουλος έγινε δήμαρχος το 2014 με τη βοήθεια του Καλογερόπουλου και της Ψυχράμη, ενώ ήταν σε διαπραγμάτευση με τον Γούτο, για το ποιος θα ηγηθεί. Τώρα όλοι, εκτός από τον ίδιο, είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στις εκλογές του Μαΐου και αυτό από μόνο του δείχνει, γιατί δεν εκλέγεται δεύτερη φορά ο ίδιος δήμαρχος στο δήμο. Εξάλλου, για να εκλεγείς με την πρώτη, χρειάζεται να έχεις άστρο, το είπε και ο Θεοδωρακόπουλος τόσο για τον Παναγόπουλο τότε, όσο και για τον Γούτο τώρα. Για να συνεχίσεις όμως, θέλεις κάτι παραπάνω!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr