background img
banner
banner

Τα ακατοίκητα… υποβαθμίζουν τα Γαλαξιδιώτικα

ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Η ΟΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Κλειστή επί… ένα μήνα παραμένει η οδός Κωνσταντινουπόλεως στην περιοχή «Γαλαξιδιώτικα» στο Αίγιο, εξαιτίας ενός ετοιμόρροπου σπιτιού. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι, ζητώντας από τον δήμο να παρέμβει ώστε να κατεδαφιστεί το ακίνητο, ενώ μιλούν για γενικότερη υποβάθμιση της συνοικίας τους εξαιτίας του προβλήματος.

Το σημείο άλλωστε αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα του Αιγίου, λόγω της υπέροχης θέας και πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούσαν την οδό για περιπάτους κάτι που σταμάτησε… Μέχρι και η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με δυσκολία αφού το απορριμματοφόρο αναγκάζεται να φεύγει με όπισθεν… Όπως αναφέρουν, ΄΄δεν είναι δυνατόν εξαιτίας μιας ιδιοκτησίας να κλείνει ένας δρόμος και μάλιστα για τόσο καιρό΄΄.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κτίριο, προφανώς λόγω και των τελευταίων βροχών, έχει αρχίσει σιγά – σιγά να καταρρέει και στην άλλη πλευρά του, με αποτέλεσμα να «επιβαρύνει» και τον κάθετο στην Κωνσταντινουπόλεως δρόμο, με κάποια προστατευτικά να έχουν τοποθετηθεί κι εκεί τις τελευταίες μέρες.

Επίσης, οι κάτοικοι διακρίνουν μία έλλειψη ενδιαφέροντος γύρω από την συνοικία τους, διότι, όπως τονίζουν, ΄΄ναι μεν έγινε η ανάπλαση και αναβαθμίστηκε αισθητικά η περιοχή, ωστόσο δεν έχει υπάρξει η παραμικρή μέριμνα από τον δήμο για ρυμοτομημένα ακίνητα για τα οποία έχει γίνει η παραχώρηση από τους ιδιοκτήτες΄΄. Πρόκειται για τρεις περιπτώσεις παλιών κτισμάτων και αναξιοποίητων οικοπέδων που η διάνοιξή τους θα έδινε άλλη όψη στην περιοχή και θα άνοιγε ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο.

 

Ανησυχεί το «άδειασμα» της πλαγιάς

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους κατοίκους στα Γαλαξιδιώτικα, είναι οι συνεχείς πτώσεις χώματος στην οδό Μιχαλακοπούλου (Τεμπελόραχη) και το σταδιακό «άδειασμα» της πλαγιάς η οποία αποτελεί την άκρη της συνοικίας τους. Αν και για πολλούς αυτό δεν αποτελεί ανησυχητική ένδειξη, καλό θα ήταν να γίνουν κάποιοι έλεγχοι, κυρίως για τους λόγους που προκαλούν την κατάπτωση…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr