background img
banner
banner

Θετικός ο απολογισμός πεπραγμένων 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο απολογισμός πεπραγμένων του 2018 και οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2019, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε, υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρο του Π.Τ.Α. Απόστολο Κατσιφάρα, προχθές 30 Ιανουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των δύο διαγωνισμών ιδεών που ολοκλήρωσε μέσα στο 2018 το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και αφορούν την περιοχή του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου και τη διαμόρφωση Περιαστικού Πάρκου Πολιτισμού πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας. Ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Χρήστος Τζομάκας προχώρησε σε μια πρώτη εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2018, τα οποία συνεχίζουν τη θετική τους πορεία. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία οι κατανομές αυξήθηκαν σε πάνω από 62 εκατ. ευρώ το 2018, από 45 εκατ. ευρώ που ανήλθαν το 2017, ενώ κατά την περυσινή χρονιά έγιναν πληρωμές που ξεπέρασαν τα 32 εκατ. ευρώ,χρήματα που διοχετεύτηκαν στην τοπική οικονομία.

Κατά τη συνεδρίαση τονίστηκε ο κομβικός ρόλος που διαδραματίζει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, καθώς λειτουργεί ως φορέας διαχείρισης των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και χρηματοδοτήσεων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Π.Τ.Α. υλοποιεί έξι σημαντικά ευρωπαϊκά έργα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr