background img
banner
banner

«Το όραμά μου για την Αιγιάλεια, ταυτίζεται με αυτό της Βάσως Ψυχράμη»

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΙΚΟΥΛΑ – ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗ

Την υποψηφιότητά της με τον συνδυασμό τής Βάσως Ψυχράμη στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, ανακοινώνει επίσημα σήμερα, η Ελισσάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη. Μία γυναίκα που, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει να επιδείξει πλούσιο έργο σε οτιδήποτε έχει καταπιαστεί. Με μία διαρκή ανησυχία αλλά και με εμφανή αγάπη για τον τόπο, η κ. Πίκουλα – Μπομποτσιάρη, κατέρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος και ανοίγει τα χαρτιά της στο Protionline.gr .

Είσαστε ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας και γνωρίζουμε την πρόθεσή σας να είσαστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Με ποιον συνδυασμό θα κατέλθετε και ποιον υποψήφιο δήμαρχο θα στηρίξετε;

Πράγματι, πρόκειται να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος, γιατί έχω έντονη την επιθυμία να προσφέρω στον τόπο που τόσο αγαπώ. Ο συνδυασμός μέσα από τον οποίο εκτίμησα ότι μπορώ να το επιτύχω, είναι αυτός με υποψήφια δήμαρχο την Βάσω Ψυχράμη, την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα. Θεωρώ ότι διαθέτει την εμπειρία, τις γνώσεις και κυρίως την θέληση να προσφέρει στον δήμο μας. Διακρίνω πως το δικό μου όραμα ταυτίζεται με το δικό της και ελπίζω να μας δοθεί η δυνατότητα, εφόσον οι συνδημότες μας, μας στηρίξουν, να συνεργαστούμε μέσα από την νέα δημοτική αρχή, ώστε να το επιτύχουμε.

Γιατί αποφασίσατε να είσαστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος;

Ζω, έχω την οικογένειά μου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Αιγιάλεια. Με τους περισσότερους από τους πολίτες γνωρίζομαι μέσω της επαγγελματικής και κοινωνικής μου διαδρομής. Είμαι κι εγώ συνοδοιπόρος μιας ομάδας ανθρώπων που το στοιχείο που μας ενώνει είναι η θέληση να υπηρετήσουμε τον τόπο. Είμαστε δημότες τής Αιγιάλειας, άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καταστηματάρχες, επιστήμονες, ψαράδες, αγρότες, άνεργοι. Δεν είμαστε παντογνώστες που τα γνωρίζουν όλα και δεν τα υποσχόμαστε όλα. Είμαστε όμως οι άνθρωποι που συνδυάζουν την εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνική ευαισθησία με τη γνώση, τον προγραμματισμό και τις φρέσκιες ιδέες. Είμαστε οι άνθρωποι που αφουγκράζονται τις αγωνίες του συντοπίτη μας, γιατί εργαζόμαστε και ζούμε μέσα στην αγορά.

Λόγω της κοινωνικότητάς σας αλλά και της δράσης που έχετε αναπτύξει ως τώρα, είναι προφανές ότι είχατε δεχθεί προτάσεις κι από άλλους υποψήφιους. Πώς κρίνετε το ως τώρα προεκλογικό κλίμα και τις κινήσεις που έχουν γίνει;

Το προεκλογικό σκηνικό, ως τώρα, παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι υπάρχει ήδη μεγάλος αριθμός υποψηφίων δημάρχων, αναλογικά με τον δήμο και διαφαίνεται ακόμη μεγαλύτερος. Ελπίζω σε έναν προεκλογικό αγώνα πολιτισμένο, σε κόσμια πλαίσια, από τον οποίο στο τέλος θα αναδειχθεί ο καταλληλότερος, με βάση την κρίση του κόσμου.

Είσαστε αντιπρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. και ανήκετε στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Κατά πόσο πιστεύετε ότι τα κόμματα πρέπει να επηρεάζουν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση; Σας ενοχλεί που στον δημοτικό συνδυασμό με τον οποίο κατέρχεστε υπάρχουν άτομα που προέρχονται από άλλους κομματικούς χώρους; Αποκλείετε το ενδεχόμενο να δεχθείτε αρνητική κριτική γι’ αυτή σας την επιλογή;

Είμαι αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας και ανήκω στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Οφείλω όμως να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι πολιτικός και πολύ περισσότερο δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν ζυγίζω κανένα πολιτικό κόστος. Δεν υπηρετώ σκοπιμότητες.
Η κομματική μου ταυτότητα εξακολουθεί να υφίσταται. Πιστεύω στην Ν.Δ. και εκτιμώ πως είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τον δύσκολο δρόμο που πορεύεται. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι στο οποίο όλοι οφείλουμε να ενσκύψουμε και να παλέψουμε για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, χαράσσοντας ταυτόχρονα αναπτυξιακή προοπτική.
Η συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές και προσωπικές φιλοδοξίες και έχει ως σκοπό να υπηρετήσει τα συμφέροντα των δημοτών, τα οποία και θα στηρίξω με καθαρό και νηφάλιο λόγο, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Σαφώς και θα υπάρξουν κακοπροαίρετοι που θα πιέσουν και θα ρίξουν «λάσπη», όμως εγώ λειτουργώ με βάση την κρίση μου και δεν εξυπηρετώ συμφέροντα κανενός, αφού αποφασίζω με γνώμονα το καλό του τόπου μου.

Τι έχετε αποκομίσει αυτά τα τέσσερα χρόνια ως εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου; Σας δόθηκε η δυνατότητα να κάνετε τις παρεμβάσεις που θα θέλατε;

Ασφαλώς έχω αποκομίσει πολλά. Ο ρόλος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας είναι σημαντικός και δη στην έδρα του δήμου, το Αίγιο και πιστεύω πως μπορεί να παραχθεί ουσιαστικό έργο. Βεβαίως, οι δυνατότητες του συμβούλου είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες, πλην όμως έχει ένα βήμα για να καταθέσει προτάσεις και να κάνει παρεμβάσεις. Είναι αρκετά, άλλωστε, τα θέματα που προωθήσαμε, έφτασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και δρομολογήθηκαν.

Μέσα και από την ιδιότητα της συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας, παρακολουθείτε τα θέματα που αφορούν την περιοχή. Πώς κρίνετε την τετραετία που πέρασε; Πιστεύετε ότι έγιναν αυτά που έπρεπε στον δήμο;

Αναμφισβήτητα, όλη αυτή η περίοδος είναι δύσκολη και διόλου απλό το έργο της δημοτικής αρχής. Τα κονδύλια περιορισμένα, το ανθρώπινο δυναμικό των δημοτικών υπηρεσιών, ελλιπές. Παρόλα αυτά, εκτιμώ ότι υπήρξαν λανθασμένοι ή και μη επαρκείς χειρισμοί σε φλέγοντα θέματα που επηρέασαν και εξακολουθούν να επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη. Πώς να μην αναφερθώ στο μείζον ζήτημα των απορριμμάτων που ακόμη… ψάχνει λύση, σε άλλες υποδομές, σε οδοποιία, σε νέες τεχνολογίες, σε εξυπηρέτηση του πολίτη κ.ο.κ. Πιστεύω πως ο δήμος έχει πολύ… δρόμο ακόμη και ελπίζω να είμαι στην… πρώτη γραμμή για να ανοίξουμε τις κατάλληλες διεξόδους.

Τι είναι αυτό που οραματίζεστε εσείς για την Αιγιάλεια και για το οποίο θα επιθυμούσατε να εργαστείτε από την θέση της δημοτικής συμβούλου;

Πιστεύω πως μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα μικρά και να κατακτήσουμε τα μεγάλα. Πιστεύω στην συνεργασία, στον κοινό βηματισμό και την χάραξη στόχων. Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους με συνδέει η ασύνορη αγάπη για την Αιγιάλεια. Γιατί πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι η Αιγιάλεια και οι άνθρωποί της.
Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αναβάθμιση και η ανάδειξη του τόπου μας που τόσο ανάγκη το έχει, προς την επίτευξη της οποίας κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων (και κυρίως νέων) στα κοινά, διαλύοντας έτσι την εικόνα της αδράνειας που έχει η σημερινή κοινωνία.
Παλεύουμε λοιπόν όλοι συλλογικά, για μια αυτοδιοίκηση που έχει σαν όραμα την αναγέννηση της επαρχίας μας, καταθέτοντας νέες ιδέες, εργατικότητα και θετική ενέργεια.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr