background img
banner
banner

Το παρεμπόριο πλήττει την οικονομία και την υγιή επιχειρηματικότητα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΩΤΗΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στην ανάγκη συγκρότησης συγκεκριμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, κάνει γνωστό ότι κάθε χρόνο η πραγματική οικονομία χάνει 17 με 20 δις ευρώ από το παρεμπόριο, το δε Δημόσιο χάνει φορολογικά έσοδα περίπου 3,5 δις ευρώ.

΄΄Το παρεμπόριο πλέον δε στεγάζεται μόνο στους πάγκους της λαϊκής, στεγάζεται σε καταστήματα, αποθήκες, σε οργανωμένες αγορές, αλλά και στο διαδίκτυο. Το ηλεκτρονικό παρεμπόριο έχει αρχίσει να παίρνει τεράστια έκταση και στην Ελλάδα και είναι μια δύσκολη μορφή του παρεμπορίου. Η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση συγκεκριμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της μάστιγας του παρεμπορίου που πλήττει την οικονομία και την υγιή επιχειρηματικότητα της χώρας΄΄, αναφέρει ο κ. Φωτήλας.

Ζητά έτσι να μάθει από τον υπουργό, αν υπάρχουν επαρκή μέτρα ασφαλείας ώστε να μην εισέρχονται/ εξέρχονται λαθραία προϊόντα στη χώρα, ποια έχει λάβει για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παρεμπορίου και ποιος είναι ο σχεδιασμός προκειμένου να περιοριστεί το παρεμπόριο που πλήττει την οικονομία και την υγιή επιχειρηματικότητα της χώρας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr