background img
banner
banner

Το Σκοπιανό και το εκκλησιαστικό θα εξαερώσουν τον Τσίπρα

Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο
Περιβαλλοντολόγο

Ο χρόνος έχει δείξει ότι οι Κυβερνήσεις φεύγουν από τις Οικονομικές επιδόσεις των Κυβερνόντων και την ανεργία. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια άλλη, πραγματικότητα που αφήνει πίσω της έστω και για λίγο τους παραπάνω παράγοντες. Η ψυχή της δικαιοσύνης είναι το να έχεις μυαλό και αξιοπρέπεια να γράφεις και να βλέπεις σωστά τα πράγματα.

Πριν από τέσσερις μήνες σε άρθρο μου στην «Πρώτη» είχα γράψει ότι ο Τσίπρας φίλοι μου πούλησε το Σκοπιανό και αγόρασε την μη περικοπή των συντάξεων ή στην καλύτερη περίπτωση απεμπόλησε τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις μέχρι το 2022. Το ψέλλησε και η Ν.Δ . δειλά αλλά μετά το ξέχασε περιέργως. Και αντί να τους ξεμπροστιάσει περιορίζετε μέχρι σήμερα στο σλόγκαν ότι ο Σύριζα το ψήφισε και ο Σύριζα το ξεψηφίζει.

Αυτό ήταν καθοριστικό για τον Τσίπρα γιατί αν έχανε τις συντάξεις θα ξανακαθόταν πάνω στο αρχικό ποσοστό του (4%).
Όλοι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έλεγαν εδώ και πολλούς μήνες ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν με μεγάλη βεβαιότητα. Από πού όμως πήγαζε αυτή τους η βεβαιότητα; Μήπως ο χρόνος επιβεβαιώνει το παραπάνω σκεπτικό που βρίσκει τη Ν.Δ. κοιμώμενη;
Ο Τσίπρας βλέπουμε ότι δεν επηρεάζετε για το θέμα αυτό ούτε από τον Καμμένο αλλά ποντάρει και εκβιάζει με τους ανεξάρτητους –γυρολόγους. Νομίζω ότι ήταν μια από τις σπάνιες φορές που ο πρωθυπουργός είπε την αλήθεια. Όσο θα υπάρχουν στη Βουλή λαμόγια, που αλλάζουν «εύκολα» και «φτηνά» κόμματα, «ιδέες» και απόψεις, η Κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει πάντα την «δεδηλωμένη». Ήθελα όμως να δω αυτά τα λαμόγια πως θα αντιδρούσαν εάν ο Μητσοτάκης τους ξεκαθάριζε από τώρα ότι όσοι ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας θα περάσουν από ειδικό Δικαστήριο, για εσχάτη προδοσία. Διαφορετικά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα αυτοί όλοι δεν πρόκειται να ξαναβγούν. Τι είχαν και τι θα χάσουν, συνεπώς ο καθένας μπορεί να συμπεράνει τι θα ψηφίσουν.

Όλα τα άνοιξαν λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Όλες τις ευαισθησίες τώρα τις ανασύρουν. Εκκλησιαστικό, αλλαγή Συντάγματος, εισφορές, προσλήψεις, απλή αναλογική στις δημοτικές κ.π.α.

Τρία χρόνια δεν είχαμε ελλείψεις σε προσωπικό; Σήμερα το πήρανε χαμπάρι; Και λέει η Κυβέρνηση ασύστολα ότι θα απολύσει τους ιερείς από το Δημόσιο και θα τους κάνει Ιδιωτικού δικαίου, παίρνοντας στη θέση τους 10.000 άτομα. Και το σπουδαιότερο είναι ότι θα τους κόψει ένα ποσό 200 εκ. το οποίο θα δίνεται στην εκκλησία με την μορφή της επιδότησης. Φαίνεται ότι τους θεωρεί μωρούς τους ιερείς γιατί φίλοι μου οι επιδοτήσεις δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα στην πορεία του χρόνου. Αν δει κανείς τις επιδοτήσεις που χορηγούνται στους Δήμους, θα δει ότι από το 2009 έχουν μειωθεί κατά 70%.

Η κυβέρνηση θέλει να καταστήσει και τους ιερείς υποκατάστατα, που μαζί με την μεσαία τάξη που φτώχηνε επικίνδυνα να τους εκβιάζει έτσι ώστε να είναι αδύνατοι και να μη μπορούν να αντιδράσουν. Επιπλέον αν γίνουν κάποιες προσλήψεις σε κενές ή αναγκαίες θέσεις και ο αριθμός των ιερέων μεγαλώσει, θα γίνει ανακατανομή προς τα κάτω; Ο υπουργός Χαρίσης είπε ότι η συμφωνία έγινε προς όφελος της κοινωνίας. Εδώ είναι να γελάει κανείς. Οι θρησκευόμενοι δηλαδή θα ευχαριστηθούν που οι ιερείς θα εξαρτώνται κάθε φορά από την μαγκιά και την θρησκοληψία κάθε Κυβέρνησης, κάθε μηδενιστή κάθε άθεου.

Τώρα θα μου πείτε τι λες εσύ ρε φίλε. Εδώ ο πρωθυπουργός, οι βουλευτές του και οι υπουργοί καθημερινά εναγκαλίζονται με τους Ιεράρχες και από την άλλη «ορκίζονται στον εαυτό τους». Εκεί έχουμε φθάσει. Φθάσαμε στο σημείο Μητροπολίτες να μηνύουν την δημοσιογράφο της ΕΡΤ κ. Ακριβοπούλου για όσα απαράδεκτα έλεγε γι’ αυτούς σε εκπομπή της. Γι’ αυτό στο μέλλον τα παιδιά μας δεν θα λέμε ότι έχουν πυρετό αλλά ότι έχουν Ακριβοπούλου. Και παλιά η ΕΡΤ έκανε τα ίδια αλλά τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Τέτοια προπαγάνδα δεν έχει ματαγίνει να ταΐζει καθημερινά κρατικό κανάλι τους πολίτες με το «χάπι του Σύριζα». Τα πλεονάσματα έχουν γίνει καθεστώς. Ξεβρακώνει η Κυβέρνηση την μεσαία τάξη (γιατί οι πλούσιοι δεν έχουν ανάγκη) και τα δίνει στους κάθε λογής τεμπέληδες, μηδενιστές, παχαλάκηδες, κουκουλοφόρους και αλλοδαπούς που στο παρελθόν ήταν και ψηφοφόροι της. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσουν να είναι όλοι αυτοί οπαδοί της παρούσας κατάστασης.

Μετά τα λεφτά υπάρχουν του Γ. Παπανδρέου, εμείς θα πούμε και τα ψέματα υπάρχουν. Αγαπητοί μου οι ιδεολογίες δεν είναι διεφθαρμένες, τα πρόσωπα είναι διεφθαρμένα, τα μάτια σας ορθάνοικτα όταν ψηφίζετε.

Φορολογούν ασύστολα κάθε τι που κινείται το μόνο που έχει απομείνει πλέον είναι να μας βάλουν και φόρο με την χρήση του γ……μετρου. Κατά τα άλλα οι αξιωματούχοι της Ευρώπης μας κεραυνοβολούν με επαίνους για όλα αυτά επαληθεύοντας αυτούς που ανταπαντούν ότι είμαστε οι πλέον υπάκουοι της τελευταίας εικοσαετίας.

Φυσικά με το χαρτζιλίκι ή τα κόλλυβα αυτά θα ανακουφιστούν και κάποιοι αδύναμοι που έχουν πραγματική ανάγκη.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr