background img
banner
banner

Αντιδράσεις για την ανακοίνωση της… Εκτελεστικής Γραμματείας ΔΡΑΣΥ Αιγιαλέων

ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Διαχωρίζουν τη θέση τους από την ανακοίνωση της…. Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΡΑΣΥ Αιγιαλέων περί στήριξης του υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου στις επερχόμενες εκλογές, στελέχη της δημοτικής παράταξης και υποψήφιοί της το 2014. Επίσης, και ο επικεφαλής της Κώστας Παπακωνσταντίνου ξεκαθαρίζει πως και ο ίδιος δεν στηρίζει τις επιλογές των υπογραφόντων της ανακοίνωσης…

Όπως έγινε γνωστό και από τo “protionline.gr” (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ), με ανακοίνωσή της η εκτελεστική γραμματεία της δημοτικής παράταξης «ΔΡΑΣΥ» Αιγιαλέων, που εκπροσωπείται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Κώστα Παπακωνσταντίνου, στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Αιγιάλειας, Δημήτρη Καλογερόπουλο. Μάλιστα, κάνει αναφορά σε ομόφωνη απόφαση εν όψει του νέου νομοθετικού πλαισίου που διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση και ξεκαθαρίζει ότι συμπαρατάσσεται «για το καλύτερο μέλλον ολόκληρης της Αιγιάλειας με την δημοτική παράταξη του προοδευτικού ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου».

Την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα, την υποψηφιότητα του Συντονιστή της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιγιάλεια, Άκη Μουρίκη, με το ψηφοδέλτιό του.

«Άλλο το… κάνετε ό,τι θέλετε»…

Σε σχόλιό του, ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφέρει: ΄΄Η ανακοίνωση είναι απαράδεκτη. Η συμφωνία μέσα στην παράταξη ήταν «κάνετε ό,τι θέλετε», αλλά αυτό δεν περιλάμβανε το να υπονοήσουν ότι εγώ στηρίζω τις επιλογές τους. Διαβεβαιώνω ότι μένω πιστός στις αρχές μου και δεν στηρίζω (γενικώς). Συμμετέχουμε στις Περιφερειακές Εκλογές ως αμιγώς Οικολογική παράταξη΄΄.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΔΡΑΣΥ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος το 2014 με την παράταξη, Μαρία Φάκου, μιλώντας στην «Π», χαρακτήρισε ως ανήκουστο το γεγονός ότι εξεδόθη μία ανακοίνωση στήριξης προς τον κ. Καλογερόπουλο, από μία… Εκτελεστική Γραμματεία που δεν υφίσταται καν την οποία απαρτίζουν τρία μέλη (ανενεργά για την δημοτική παράταξη) που το ένα δεν ήταν καν υποψήφιος στις εκλογές του 2014.

΄΄Η ΔΡΑΣΥ είναι μία δημοτική παράταξη που δημιουργήθηκε το 2014 με την κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν συνεδρίασε ποτέ για να αποφασίσει για στήριξη του κ. Καλογερόπουλου. Επομένως, δεν είναι δίκαιο ολόκληρη η ΔΡΑΣΥ να εκπροσωπείται από αυτούς τους ανθρώπους και να παρουσιάζουν ομόφωνη στήριξη από όλα τα μέλη. Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την παράταξη Καλογερόπουλου, να βγουν να το πουν. Όμως, στο όνομα κάποιων δεν μπορεί να φθείρεται όλη η δημοτική παράταξη΄΄, σχολίασε η κ. Φάκου, προσθέτοντας: ΄΄Όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την ΔΡΑΣΥ για προσωπικούς σκοπούς, να ανακαλέσουν διότι δεν μας εκπροσωπούν΄΄.

«ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ»: «Τώρα, η κοινωνία ξέρει, ποιον υποψήφιο δήμαρχο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Εντωμεταξύ από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Πρόσφατα απευθύναμε δημόσια, ένα ερώτημα προς τους βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, αν στηρίζουν ή όχι τον Υποψήφιο Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, γνωστό στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ.
Τελικά, λίγες μέρες μετά, την απάντηση την πήραμε από μία Τριμελή Επιτροπή της Δημοτικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ , τη «ΔΡΑΣΥ Αιγιαλέων».
Δηλαδή η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανοιχτά πλέον στηρίζει και συμμετέχει στον Δημοτικό Συνδυασμό του εν λόγω υποψηφίου.
Εμείς και βέβαια η τοπική κοινωνία, πήραμε την απάντηση που θέλαμε.
Μόνο αυτό και τίποτε παραπάνω».

Καλογερόπουλος: “Στην Αιγιάλεια που ενώνει και δεν διχάζει, δεν περισσεύει κανείς.”

Απάντηση σε όσα του καταλογίζονται για τη σύμπλευσή του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, έδωσε χθες το βράδυ με δελτίο Τύπου, ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, αναφέροντας τα εξής:

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι, από μικρή μερίδα συμπολιτών αλλά και με δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Γούτου , χαρακτηριζόμαστε ως ο συνδυασμός που στηρίζει η Τ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού και κατ΄ επέκτασιν το ίδιο το κυβερνών κόμμα.
Υπενθυμίζω ότι από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου είχα επισημάνει την αναγκαιότητα των συναινέσεων και συγκλίσεων των απόψεων δραστήριων ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, πέρα από χρώματα και ιδεολογικές διαφορές, χωρίς αποκλεισμούς και φοβικά σύνδρομα, αλλά με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια.
Το ίδιο έχω κάνει και σε όλη την αυτοδιοικητική μου διαδρομή και πάντοτε δικαιώθηκα.
Δεν θα μείνω στο αυτονόητο , ότι δηλαδή 3-4 μεμονωμένες υποψηφιότητες από συμπολίτες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση σε σύνολο ενός ψηφοδελτίου πενήντα (50) υποψηφίων δεν αρκούν να προσδώσουν κάποιον πολιτικό χαρακτηρισμό στο συνδυασμό μας. Αλλά θα τονίσω ότι αυτό που ενώνει τους υποψηφίους μας, οι οποίοι προέρχονται από όλους τους χώρους του πολιτικού φάσματος , είναι πρώτα από όλα η αποδεδειγμένη αγάπη τους για τον τόπο μας και η διάθεση τους για προσφορά στα κοινά.
Οι συνδημότες μας το αναγνωρίζουν, το βλέπουμε και το εισπράττουμε καθημερινά με την ανακοίνωση κάθε υποψηφιότητας.
Και η αναγνώριση τους αυτή γίνεται δύναμη μας .”-


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr