background img
banner
banner

Άμεσα ο διαγωνισμός για το έργο της Ανάπλασης

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Προχωρούν από τον δήμο Αιγιαλείας οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό του έργου της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου, των πλατειών Αγ. Λαύρας και Τρίγωνης Πλατείας και των περιμετρικών αυτών οδών, εκτιμώμενης αξίας 3 εκατ. ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου προχώρησε στον καθορισμό των όρων διακήρυξης του ανοικτού διαγωνισμού που θα διενεργηθεί, ενώ το επόμενο βήμα είναι η ανάδειξη μέσω κλήρωσης της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Μάλιστα, από πλευράς δήμου σκοπεύουν να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες ώστε μέσα στον Ιούνιο να έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο που θα εκτελέσει το μεγαλόπνοο έργο. Από εκεί και πέρα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του και του γεγονότος ότι θα εκτελεστεί μέσα στο κέντρο, από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, σε συνεργασία με τον ανάδοχο που θα επιλεγεί, θα αναζητηθεί ο πιο γρήγορος τρόπος ώστε να μην επιβαρυνθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το εμπορικό κέντρο της πόλης, εξαιτίας των εργασιών.

Ερωτηθείς σχετικά, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ανδρέας Τσιγκρής, επισήμανε πως ΄΄ο χρόνος εκτέλεσης προσδιορίζεται στον ενάμιση χρόνο, ωστόσο θα πρέπει να εξετάσουμε το πώς θα εκτελεστεί το έργο, έτσι ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει, διότι δεν έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός, όμως είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συνεννόηση και με τους φορείς που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο κέντρο, ώστε το έργο να εκτελεστεί χωρίς να προκληθούν προβλήματα. Ενδεχομένως, για παράδειγμα, ξεκινήσουμε από τους δρόμους γύρω από τις πλατείες τμηματικά και καταλήξουμε σε αυτές. Αυτό θα το δούμε΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από τις «Δράσεις αστικής ανάπτυξης ιστορικών, εμπορικών και τουριστικών κέντρων της Περιφέρειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα ΕΣΠΑ 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 3.215.815,25 €. Κύριος και φορέας κατασκευής του έργου θα είναι ο δήμος Αιγιαλείας με επιβλέπουσα υπηρεσία την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά του έργου

Το συνολικό έργο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ 2, περιλαμβάνει : τις εργασίες ανάπλασης – ανακατασκευής – διαμόρφωσης της πλατείας Αγίας Λαύρας, των οδών Ζαΐμη και Γερμανού που ενσωματώνονται στους λειτουργικούς χώρους της πλατείας και της οδού Ασημάκη Φωτήλα από την οδό Ερμού έως την οδό Ταξιαρχών, σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υπόχρεωτικα ακολουθούν την πλατει α, τα πεζόδρόμια και τις οδόυς. Η επιφάνεια της πλατείας που διαμόρφωνεται περιλαμβάνει και το τμήμα του πεζοδρομίου πόυ εφάπτεται του χώρου τής πλατείας, όπως διαμορφώνεται, επι της οδού Κλεομένους Οικονόμου. Η επιφάνεια του χώρου που διαμόρφωνεται, με τα έργα της Ενότητας 2, είναι 4.820,00μ2. και επιμερι ζεται: 1. στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και των οδών Ζαΐμη και Γερμανού , επιφάνειας 3.270,00 μ2 και 2. στήν οδό Ασημάκη Φωτήλα, κατα το τμήμα, μήκους 180,00μ και επιφανείας 1.550,00μ2 Το συνολικό έργο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ 3, περιλαμβάνει : τις εργασίες ανάπλασης – ανακατασκευής – διαμόρφωσης της πλατείας Βάλφουρ, και των τμημάτων των οδών Βάλφουρ, και Κλεομένους Οικονόμου που εφάπτονται και ενσωματώνονται στους λειτουργικούς χώρους της πλατείας και της οδού Ασημάκη Φωτήλα από την οδό Ταξιαρχών ως την οδό Κλεομένους Οικονόμου, σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υπόχρεωτικά ακολουθούν την πλατεία, τα πεζοδρόμια και τις οδούς. Η επιφάνεια του χώρου που διαμορφώνεται περιλαμβάνει και το τμήμα του πεζοδρομίου πόυ εφάπτεται στο βόρειο όριο της οδού Βασ. Κων/νου, εκατέρωθεν της συμβολής της με Κλ. Οικονόμου. Η επιφάνεια του χώρου που διαμόρφωνεται, με τα έργα της Ενότητας 3, είναι 1.960,00μ2. Η συνολική επιφάνεια του χώρου που διαμορφώνεται, με τα έργα και των δύο Ενοτήτων : ΕΝΟΤΗΤΑΣ 2 & ΕΝΟΤΗΤΑΣ 3 είναι: (4.820,00 + 1.960,00) = 6.780,00μ2.

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομάδες εργασιών: 1. Εργασίες αποξηλώσεων – καθαιρέσεων – χωματουργικών. 2. Οικοδομικές εργασίες – τεχνικά έργα (εργασίες τεχνικών έργων – λοιπές οικοδομικές εργασίες – εξοπλισμός). 3. Εργασίες οδοποιίας. 4. Εργασίες επιστρώσεων 5. Εργασίες δικτύων. 5.1 Δίκτυο ηλεκτροφωτισμού 5.2 Δίκτυο ύδρευσης 5.3 Δίκτυο αποχέτευσης 5.4 Δίκτυο άρδευσης 5.5 Δεξαμενές 6. Εργασίες πρασίνου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr