background img
banner
banner

Ανέβηκαν οι τόνοι για το «Open Mall»

ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ… ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Από έντονους διαλόγους και υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης «σημαδεύτηκε» η χθεσινοβραδινή τακτική ετήσια γενική συνέλευση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του.

«Αιχμή του δόρατος» στάθηκε η μη δημιουργία του «Open Mall» στο Αίγιο, με τους πρώην προέδρους Σπύρο Σπυρόπουλο και Λάμπη Παπαδόπουλο να επιρρίπτουν ευθύνες στο προεδρείο για την απώλεια του προγράμματος και την πρόεδρο Μαίρη Χρονοπούλου να δίνει τις δικές της εξηγήσεις.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη ο Γιώργος Τσινάκης που κλήθηκε να παίξει ρόλο… διαιτητή σε αρκετές στιγμές της συνέλευσης. Η γενική γραμματέας του Συλλόγου Ντία Παναγοποπούλου προχώρησε στην ανάγνωση του διοικητικού απολογισμού για το 2018, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι πραγματοποιήθηκαν 11 τακτικά συμβούλια και 8 έκτακτα.

Απολογισμός έργου

Μίλησε για τις ενέργειες που έγιναν για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Συλλόγου, τις πρωτοβουλίες για ανάπλαση στην οδό Ερμού, το αίτημα για δρομολόγηση μίνι μπας να διέρχεται από το εμπορικό κέντρο μέσω του προγράμματος «Ερμείον», ενώ σημείωσε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας ήταν από τους μοναδικούς συλλόγους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ΕΣΕΕ.

Έκανε γνωστές τις ενέργειες και τις οχλήσεις στο υπουργείο για θέματα ασφαλιστικού και σεισμοπλήκτων, για την αλλαγή του καταστατικού του Συλλόγου, καθώς και για ενημέρωση για προσωπικά δεδομένα σχετικά με τον σύλλογο. Επίσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες για ανακύκλωση όπως το γεγονός ότι κάθε Τετάρτη και Σάββατο περνά απορριμματοφόρο για τα υπολείμματα από τα κρεοπωλεία και για άλλες δράσεις του συλλόγου όπως την αποστολή υπόμνημα για τη σύζευξη λιμανιού εθνικής οδού. Επίσης, για την χορηγία του σε εκδηλώσεις όπως Οινοξένεια, Πάρκο Χριστουγέννων, την ενίσχυση και υποστήριξη της βιωσιμότητας της Φιλαρμονικής, τον φετινό αποκριάτικο χορό που έγινε προς ενίσχυση του ΕΚΑΜΕ.

Ακόμη, για τις παρεμβάσεις του συλλόγου για τις 120 δόσεις. Σχετικά με την πρόταση του Συλλόγου για δημιουργία Τμήματος Οινολογίας και Αμπελουργίας, έγινε γνωστό πως δεν θα προχωρήσει στο Αίγιο. Στην παρούσα φάση, θα δημιουργηθεί νέα γεωπονική σχολή στο Αγρίνιο και μετά από αυτό μπορεί να κατατεθεί πρόταση για το Αίγιο, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Το πλεόνασμα που έγινε… έλλειμμα

Σε ό,τι αφορά τον οικονομικό απολογισμό, έγινε γνωστό πως για το 2018 ο Σύλλογος είχε έξοδα 24.256,87 ευρώ και έσοδα 25.871,93 και ότι το ποσό των 1.345 που φαίνεται ως υπόλοιπο έχει βρεθεί ως έλλειμμα σύμφωνα με το πόρισμα του ορκωτού λογιστή από εκκρεμότητες επί προεδρίας Λάμπη Παπαδόπουλου, όπως αναφέρθηκε. Επίσης, έγινε γνωστό πως αυτή τη στιγμή στο ταμείο υπάρχουν μόλις 178,81 ευρώ.

«Βολές» από πρώην προέδρους

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Σπυρόπουλος πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε για το «Open Mall» καταλογίζοντας αδράνεια, αδιαφορία και αδυναμία εκτέλεσης στο προεδρείο, τονίζοντας πως ο ίδιος έλεγε στην πρόεδρο να προχωρήσει το θέμα, κατηγορώντας την ευθέως ότι δεν το έκανε.

Μάλιστα, είπε πως στα 140 χρόνια του Συλλόγου, αυτό ήταν το μεγαλύτερο ανοσιούργημα… Ο τέως πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα, ενώ παράλληλα έθιξε το γεγονός ότι πολλά νέα μέλη δεν έχουν γίνει δεκτά στον σύλλογο. Επίσης κατήγγειλε πως τον έχουν μπλοκάρει από τη σελίδα του Συλλόγου στο ίντερνετ και δεν μπορεί να ενημερωθεί και πως παρότι μέλος του Δ.Σ. στα δελτία Τύπου παραλείπεται η παρουσία του και η συμμετοχή σε συνεδριάσεις και συνελεύσεις που εκπροσωπεί τον σύλλογο. Επέμεινε ακόμη στο γεγονός ότι η μη ύπαρξη ηχογραφημένου υλικού φανερώνει ότι γίνονται πράγματα εκ του πονηρού, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ καταλόγισε αδράνεια στο προεδρείο για τα συνδικαλιστικά θέματα ο Σύλλογος.

Η απάντηση

Η κ. Χρονοπούλου τοποθετήθηκε για την μη ευόδωση του «Open Mall» λέγοντας πως στις αρχές του προγράμματος ενημερώθηκαν από την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, Ευγενία Φωτονιάτα ότι γίνεται πρόγραμμα και πως η βασική προϋπόθεση γι’ αυτό ήταν η περιοχή να πάρει το 70% των υγιών επιχειρήσεων με τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη. Επίσης, ανέφερε ότι για να μπορέσουν να γίνουν παρεμβάσεις, έπρεπε να διατηρηθεί η επιχείρηση στο ίδιο σημείο κι έτσι πολλοί έκαναν πίσω.
Σημείωσε ακόμη πως όταν ξεκίνησε η διαδικασία συλλογής αιτήσεων και κατάθεσης προϋπολογισμών για τις αλλαγές στις προσόψεις και μόλις προέκυψαν δυσκολίες, απευθύνθηκαν στην τότε αντιδήμαρχο Έργων Βάσω Ψυχράμη η οποία ήδη συνεργαζόταν με γραφείο μελετητών, αναφέροντας όμως ότι τους προέτρεψε να προχωρήσουν μόνοι τους γι αυτό και απευθύνθηκαν σε ειδικούς με την μελέτη τότε να επεκτείνεται μέχρι την παραλιακή ζώνη.

Η πρόεδρος ανέφερε πως υπήρξε και προσπάθεια αύξησης του αριθμού των καταστημάτων, πλην όμως, όπως είπε, δεν μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε το 70% που ζητείτο φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός στην Κλ. Οικονόμου από τα 55 μαγαζιά που υπάρχουν μόνο 13 αιτήσεις υποβλήθηκαν. Σημείωσε ακόμη πως συνολικά στην Ελλάδα από τους 300 συλλόγους «φακελώθηκαν» μόνο οι 80 από τους οποίους μόνο 20 θα μπορούσαν να εγκριθούν…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr