background img
banner
banner

Άνοιξε ξανά τις πόρτες του το Πολυτεχνείο

ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΜΕ ΝΕΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μετά από πολύμηνη απουσία, ο Χώρος Θεαμάτων -Πολυτεχνείου Αιγίου επαναλειτουργεί με νέες δράσεις και προγραμματισμένες παραστάσεις, συνεχίζοντας δυναμικά την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα του Αιγίου με κύριο στόχο την προσφορά τέχνης. Η αίθουσα του πολυχώρου ανακαινίστηκε την περασμένη Παρασκευή και πλέον λειτουργεί κανονικά, όντας διαθέσιμη για τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής καθώς και για όλους τους Αιγιώτες.

Επιστροφή στον αρχικό του ιδιοκτήτη

Η πρωτοβουλία για ανακαίνιση και επαναλειτουργία του πολυχώρου ανήκει στον σκηνοθέτη Θανάση Θεολόγη, όπου τυγχάνει και πρώτος ιδιοκτήτης του ιστορικού κτηρίου μετά τον σεισμό του 1995. Η τελευταία του επαφή με το χώρο ήταν περίπου 20 χρόνια πριν, όταν το Πολυτεχνείο εγκαινιάστηκε επίσημα το 1998-99 από την ομάδα ‘’Πνευματικό Κέντρο Αιγίου – Φίλοι του Πολυτεχνείου’’. ‘’ Ο χώρος παρέμεινε κλειστός από τον Σεπτέμβρη του 2018, επειδή ο παλιός ένοικος, ο οποίος είχε στην ιδιοκτησία του το κτήριο για 10 χρόνια ,μετακόμισε στην Αθήνα. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα να ανακαινίσω το χώρο, προκειμένου να διατεθεί στους πολιτιστικούς συλλόγους του Αιγίου.’’ , δήλωσε ο κ. Θεολόγης στο Protionline.gr

Προγραμματισμένες παραστάσεις

Η γρήγορη ανακαίνιση του χώρου σηματοδοτείται και από την άμεση διάθεση του σε θεατρικές ομάδες που ετοιμάζουν παραστάσεις. Μάλιστα και ο κ. Θεολόγης έχει σκοπό να παρουσιάζει την δική του δουλειά. ‘’Η Θ.Ε.Α ήδη έχει ξεκινήσει τις πρόβες της από το περασμένο Σάββατο, καθώς πρόκειται να ανεβάσει παραστάσεις τέλος Μάρτη-Απρίλη. Συζητάμε και με την θεατρική ομάδα ‘’Καρτέλ’’ για διάθεση του χώρου. Εγώ τέλος θα ετοιμάσω δύο παραστάσεις, την ‘’Μέθοδο Γκρόνχολμ’’ του Χόρντι Γκαλθεράν, την οποία είχα ανεβάσει στην Αθήνα και παιζόταν έξι χρόνια στο θέατρο ‘’Αμιράλ’’ και το ‘’Δάνειο’’ πάλι του ίδιου συγγραφέα. Όλα αυτά με ντόπιο υλικό.’’, όπως ανέφερε στο Protionline.gr .

Ένας ιστορικός ‘’χώρος Τέχνης’’

Η τελευταία φορά που το Πολυτεχνείο έκλεισε τις πόρτες του ήταν το 2002, όταν συνέπεσε με το τέλος της λειτουργίας του ως μη κερδοσκοπικό σωματείο. Μετά το 2002 απέκτησε επιχειρηματικό χαρακτήρα με διάφορους ενοικιαστές να εναλλάσσονται μέχρι σήμερα, που πλέον έχει περάσει στα χέρια του αρχικού του ιδιοκτήτη, Θανάση Θεολόγη. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας λειτουργούσε αφιλοκερδώς ως σωματείο από την ομάδα ‘’Πνευματικό Κέντρο Αιγίου – Φίλοι του Πολυτεχνείου’’, κατορθώνοντας να διοργανώσει πάνω 250 εκδηλώσεις και να ιδρύσει διάφορες ομάδες και λέσχες (πχ Θ.Ε.Α, Φωτογραφική Λέσχη Αιγίου, Παιδική Θεατρική Ομάδα). Οι τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις που δεν μπορούσε να διαχειριστεί ένα εθελοντικό σωματείο ήταν καθοριστικός παράγοντας για τον τερματισμό των λειτουργιών του. Έκτοτε, παρά τις διάφορες εξελίξεις, παραμένει ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της περιοχής.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr