background img
banner
banner

Αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι χαράς και δημιουργίας το κέντρο!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Πολύχρωμες πινελιές χαράς γέμισαν το κέντρο του Αιγίου το απόγευμα της Παρασκευής τα παιδιά, που με τις ζωγραφιές τους δημιούργησαν το… απόλυτο αποκριάτικο σκηνικό. Ήταν μία πρωτότυπη ιδέα που υλοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας, στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, που έτυχε πολύ μεγάλης ανταπόκρισης, βάζοντας στο κλίμα των ημερών, μικρούς και μεγάλους.

΄΄Οι Απόκριες είναι μία δημιουργική έκφραση χαράς, αντιπροσωπεύουν την διασκέδαση, το κέφι, το χρώμα, τη χαρά. Οι καλύτεροι αντιπρόσωποί τους δεν θα μπορούσε να είναι άλλοι από τα παιδιά που αποτελούν τη χαρά της ζωής. Γι΄ αυτό λοιπόν κι εμείς σαν Ένωση Συλλόγων Γονέων στήσαμε αυτή την πολύχρωμη υπαίθρια γιορτή ζωγραφικής, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν αλλά και στα έργα τους να στολίσουν την πόλη΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Μένιος Κουτρόπουλος.

Κάπως έτσι, στους πεζόδρομους της πόλης και στην πλατεία Αγ. Λαύρας, είχαν στηθεί υπαίθρια εργαστήρια όπου με τα υλικά που διέθεσε η Ένωση, τα παιδιά αποτύπωσαν τις δικές τους σκέψεις για τις Απόκριες, δίνοντας χρώμα σε… ασπρόμαυρες γωνιές. Σε τοίχο της Ανδ. Λόντου έγραψαν ευχές και τα ονόματά τους, φωτογραφήθηκαν σε αστείες μεγάλες κορνίζες, έπαιξαν με τα χρώματα και ζωγράφισαν υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Μαργαρίτας Γούτου, ενώ κεφάτη μουσική προϊδέαζε για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής…

Το σλόγκαν που συνόδευε αυτή τη δράση και σχετιζόταν με την ανακύκλωση ήταν, ήταν: «Τα άχρηστα, τα ευτελή που κάποιοι λεν σκουπίδια, με τα χέρια μας τα μαγικά τα κάνουμε στολίδια». Και τα παιδιά, το κατάφεραν!

 

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr