background img
banner
banner

Δήλωση της νέας προέδρου της ΔΕΠΙΣ, Μαρίας Παπαχριστοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Για την γυναίκα σήμερα,

Όλοι οι Δημόσιοι φορείς, οι Δήμοι, έχουν ως πάγια πολιτική τη στήριξη και ενθάρρυνση της γυναικείας απασχόλησης την προώθηση στοχευμένων μέτρων και προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, ως μία από τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ως θέμα ισονομίας και δικαιοσύνης.

Η θέση της  γυναίκας στην κοινωνία έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια τόσο λόγω των γενικότερων κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων όσο και λόγω της μαχητικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων της, ατομικά και συλλογικά, αποδεικνύοντας ότι συμβάλλει ισότιμα στην ώθηση της Ελληνικής οικονομίας.

Μέσα από τα νομοθετικά μέτρα που εφαρμόζονται θα συνεχίσουν να στηρίζουν και να προστατεύουν τη γυναίκα σε θέματα ισότητας στην απασχόληση και κατάρτιση, ίσης αμοιβής για ίση εργασία, και προστασία βίας στο χώρο εργασίας, στη βελτίωση του συνδυασμού επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και στη γεφύρωση του χάσματος στην απασχόληση, ανεργία και αμοιβή.

Σήμερα αναφερόμαστε με σεβασμό στις πρωτοπόρες γυναίκες που τόλμησαν κάτω από δύσκολες και αντίξοες κοινωνικές συνθήκες, σε δύσκολα χρόνια να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Το σύνθημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα», με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής, θα πρέπει να είναι η πυξίδα και ο οδηγός μας γιατί ακόμη και σήμερα οι γυναίκες συνεχίζουν να υπόκεινται σε διακρίσεις που συνδέονται με το φύλο τους και να διεκδικούν οικονομική ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Καλώ όλες τις γυναίκες σε όποιο μετερίζι και αν βρίσκονται, να διεκδικούν με δυναμισμό τα δικαιώματά τους, τα οποία είναι πλέον νομοθετικά κατοχυρωμένα.

Ως γυναίκες θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο τον αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία για όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, για μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχουν ανισότητες και διακρίσεις λόγω φύλου».

Με τιμή Μαρία Παπαχριστοπούλου

Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων (ΔΕΠΙΣ)


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr