background img
banner
banner

«Δύσκολη η θέση μας, πάμε για την …ανατροπή»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΨΥΧΟΓΙΑΝΝΗ

Με άποψη για τον Φοίνικα / Ζήρια ο Νίκος Ψυχογιάννης, έχοντας επίσης καλές σχέσεις με το ρόστερ του σωματείου, επιστρέφει στη δυτική Αιγιάλεια με τον αέρα της αλλαγής και της βελτίωσης.
Να …γιάνει τα αδύνατα σημεία στον Φοίνικα / Ζήρια, να αποτρέψει μοιραίες εξελίξεις, να ρισκάρει με την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας, διασφαλίζοντας αυτήν και τον …εαυτό του.
Για τις επόμενες δύσκολες μέρες στις έξι αγωνιστικές των μπαράζ παραμονής που απομένουν, μας μίλησε ο Νίκος Ψυχογιάννης, χωρίς βέβαια να μείνει απ’ έξω η άποψή του για τον Παναιγιάλειο, τον οποίο υπηρέτησε πρόσφατα:

Ανέλαβες τον Φοίνικα / Ζήρια σε μια εποχή που τον περιμένει ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή για την παραμονή του. Απόφαση με πολύ ρίσκο;

Φυσικά εισέρχομαι σε μια ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη κατάσταση, ποτέ μου όμως δεν κάνω πίσω, θα έλεγα ότι αρέσκομαι στα δύσκολα. Αν κάτι δεν πάει καλά η ιστορία θα γράψει ότι η ομάδα υποβιβάστηκε με τον Ψυχογιάννη και θα προσπαθήσω να το ανατρέψω.
Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στα παιδιά. Από κοινού ετοιμαζόμαστε να …κολυμπήσουμε στα βαθιά.

Έχεις μια σφαιρική άποψη για την ομάδα. Πιστεύεις πως έχει βγάλει τις πραγματικές της ικανότητες στον αγωνιστικό χώρο;

Η ομάδα έχει παρουσιάσει ποιότητα, σίγουρα όμως δεν έχει ακόμα ακουμπήσει στο μέγιστο ποσοστό απόδοσης που είναι στις δυνατότητές της. Έχουμε ήδη ξεκινήσει εντατική δουλειά σε κάθε απαραίτητο αγωνιστικό επίπεδο. Στόχος μου είναι να περάσω τα μηνύματα που θέλω το συντομότερο, αφού χρόνος δεν περισσεύει καθόλου.

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που θα πρέπει τώρα να βασιστεί για να πιάσει τον στόχο;

Οφείλουμε να επιδιώξουμε το απόλυτο στην έδρα μας και να διεκδικήσουμε δυνατά μια νίκη μακριά από την Ζήρια. Με τα παιδιά συζητάμε τις ανάγκες που μας περιμένουν, κατανοούν την κατάσταση, θα προσπαθήσουν να κάνουν την θεωρία πράξη στους αγωνιστικούς χώρους.

Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι οι αντίπαλες ομάδες προέρχονται από τον άλλο όμιλο της κατηγορίας και είναι άγνωστες.

Το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους. Είναι ένα κοινό πρόβλημα. Εκείνο που δουλεύω είναι να συλλέγω πληροφορίες και υλικό από κάποια βίντεο. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, πιστεύουμε και στις δικές μας δυνάμεις. Αν βγάλουμε το πραγματικό μας εαυτό στα γήπεδα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Δεν ήταν ενθαρρυντική η πρώτη αγωνιστική των μπαράζ παραμονής, με τα αποτελέσματα να ευνοούν τα σωματεία του Α΄ ομίλου. Τυχαίο; Θα παραμείνει και για μετά η ίδια εικόνα;

Θέλω να πιστεύω ότι στην πορεία δεν θα συναντήσουμε τα ίδια πράγματα. Ποτέ η πρεμιέρα δεν μας βγάζει ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα ακολουθήσει. Ότι είναι δύσκολη η συνέχεια δεν αμφισβητείται από κανέναν. Για λογαριασμό μας θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα κάνουμε ταμείο, θα τρέχουμε να καλύψουμε τις αποστάσεις. Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι τελικός.

Ο Φοίνικας / Ζήρια δεν έχει πάρει μέχρι τώρα νίκη και γενικά αποτελέσματα εκτός έδρας. Λογικά θα τα χρειαστεί για τον στόχο της παραμονής. Υπάρχει δύναμη, πίστη και αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει;

Μέσα από τη δουλειά που γίνεται, φυσικό είναι να προέχει η αποφυγή μιας πικρής πραγματικότητας που έχει προηγηθεί.
Χρειάζεται νοοτροπία και πίστη στον εαυτό μας. Έχουμε τα εχέγγυα για θετικά αποτελέσματα μακριά από το γήπεδό μας, απομένει να τα χρησιμοποιήσουμε την κατάλληλη ώρα για να …σπάσουμε ένα αρνητικό κατεστημένο.

Με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία; Μπορούν από το πρόσωπό σου να προστεθούν άλλα χρήσιμα αγωνιστικά στοιχεία για να έχει τελικά η περιοχή μας ακόμα έναν εκπρόσωπο στην Α΄ κατηγορία;

Κάθε αλλαγή, τουλάχιστον στο ξεκίνημά της δείχνει ευεργετική. Θετικό εδώ είναι ότι με τα παιδιά γνωριζόμαστε και ότι προσωπικά έχω το πλεονέκτημα κάποιας αγωνιστικής άποψης στον Φοίνικα / Ζήρια.
Θετικό επίσης είναι ότι τα παιδιά με εμπιστεύονται, γεγονός που μου αφήνει ανοιχτό πεδίο δράσης. Είναι όλοι τους συνειδητοποιημένοι στη δύσκολη αποστολή που μας περιμένει, για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον βωμό του στόχου της παραμονής.

Πρόσφατα συμπλήρωνες την τεχνική ηγεσία στον Παναιγιάλειο. Ποιες μπορεί να είναι οι εντυπώσεις που αποκόμισες, πως βλέπεις την μάχη για τη δική του παραμονή;

Πιστεύω ότι η ενασχόληση στην τεχνική ηγεσία του ιστορικού Παναιγιάλειου, είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους προπονητές της Αιγιάλειας και όχι μόνο. Σε μια μεγαλύτερη κατηγορία μπορείς να εισπράττεις μεγάλες εμπειρίες ακόμα και από τους αντιπάλους.
Στον Παναιγιάλειο έγιναν όλα γρήγορα, βιαστικά και αναγκαία. Δεν υπήρξε ο χρόνος για την καλύτερη προετοιμασία, ούτε για τη συγκέντρωση ενός λειτουργικού έμψυχου υλικού. Υποχρεωτικά έγινε και γίνεται μια προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα δεδομένα.
Με αυτά τα αρνητικά από το ξεκίνημα του σωματείου, γίνεται απ’ όλους και από κάθε πόστο κίνηση υπέρβασης, για να σωθεί η παρτίδα.
Έχουμε τουλάχιστον φτάσει σε ένα σημείο που δεν παίζουμε μόνο με το όνομα, αλλά διεκδικούμε με αξιώσεις και δυνατότητες την παραμονή στην κατηγορία.
Στα παιχνίδια που απομένουν πιστεύω ότι επιτέλους ήρθε και η ώρα του 12ου παίκτη, του φίλαθλου κόσμου, να προσθέσει τις δικές του δυνάμεις στο δύσκολο στόχο της παραμονής.
Τελειώνοντας εύχομαι καλή τύχη στον Παναιγιάλειο, στο δικό μας τεχνικό δίδυμο Σπυρόπουλου – Λελούδα, επίσης καλό τέλος να έχουν όλα τα σωματεία της περιοχής μας.
…Και μην ξεχνάμε τον Φοίνικα / Ζήρια.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr