background img
banner
banner

Εκπαιδευτικοί Ειδικών Σχολείων από πέντε χώρες

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αντιπροσωπεία ευρωπαίων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία σε Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία υποδέχτηκαν χθες Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Αγγελόπουλος και ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

΄΄Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι αξία δημοκρατική. Η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ισότητα ευκαιριών, η κοινωνική ένταξη, η επίλυση διαφορών, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ μας είναι παράγοντες που διασφαλίζουν την ειρήνη στις κοινωνίες και στους λαούς΄΄, τόνισε ο κ. Κατσιφάρας καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος ανέφερε ότι η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι βήμα ανοικτού διαλόγου όχι μόνο για τους εκλεγμένους συμβούλους, αλλά και για τους νέους, καθώς μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες προωθείται η συμμετοχικότητα των αυριανών ενεργών πολιτών, προάγοντας αξίες όπως είναι και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Προσπάθειες για την συμμετοχή των ΑμεΑ στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών

Στη συνέχεια ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος αναφέρθηκε διεξοδικά στην κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μεταξύ άλλων εστίασε στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Περιφέρεια για τη διασφάλιση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των υπολοίπων πολιτών και να έχουν μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικές πρωτοβουλίες που φέρνουν σε επαφή και επικοινωνία εκπαιδευτικούς από διαφορετικές χώρες. Μέσω της ανταλλαγής των απόψεων μπορεί να επιτευχθεί η μετάδοση καλών πρακτικών και μεθόδων» πρόσθεσε ο κ. Χαροκόπος. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών των εκπαιδευτικών σε θέματα όπως η ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, η άρση των εμποδίων για αυτά τα άτομα στο σχολείο και την κοινωνία, η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένης εκπαίδευσης, η συνεκπαίδευση για την αποδοχή κ.ά.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr