background img
banner
banner

Επανέναρξη εργασιών στο Δημοτικό Μέγαρο Καμαρών!

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ 300.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΜΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Ικανοποίηση επικρατεί στην τοπική κοινότητα Καμαρών καθώς, μετά από 15 χρόνια, ξεμπλόκαρε η διαδικασία ανακαίνισης του Δημοτικού Μεγάρου, στο οποίο πρόκειται άμεσα να συνεχιστούν οι εργασίες.

Στόχος είναι να στεγάσει μία σειρά από υπηρεσίες που λειτουργούν διάσπαρτα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Το κτίριο παλιότερα στέγαζε το κοινοτικό γραφείο, την αστυνομία καθώς και τις δικαστικές υπηρεσίες. Οι εργασίες αντιστήριξης του κτιρίου, είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας του αείμνηστου Ανδρέα Βαρνακιώτη ωστόσο στην συνέχεια, το 2012, σταμάτησαν ελλείψει χρηματοδότησης. Σημαντικό είναι ωστόσο το γεγονός, όπως εξηγεί στο Protionline.gr  ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτης Περλέγκας, ότι μπορεί οι εργασίες να σταμάτησαν, ωστόσο δεν διαλύθηκε η σύμβαση με τον εργολάβο.

Έγινε υποκατάσταση της κοινοπραξίας

΄΄Το έργο «Αποκατάσταση-ενίσχυση-διαρρύθμιση Δημοτικού Μεγάρου Δ.Δ. Καμαρών» είχε ανατεθεί σε κοινοπραξία και μετά τις πρόσφατες ενέργειες για την επανέναρξη των εργασιών, διαπιστώθηκε πως δεν χρειάζεται νέα ανάθεση, διότι η εργολαβία υπήρχε, πλην όμως ένας εκ των δύο εργολάβων δεν είναι πλέον ενεργός. Γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η υποκατάσταση της κοινοπραξίας΄΄, επισήμανε ο κ. Περλέγκας. Να σημειωθεί ότι σχετική απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας και το Σώμα έλαβε ομόφωνη απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η υποκατάσταση είναι προς το συμφέρον της εκτέλεσης του έργου.
΄΄Είναι σημαντικό για την περιοχή μας το γεγονός ότι εγκρίθηκε η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2019, που αφορά το Δημοτικό Μέγαρο Καμαρών (πρώην Δικαστήρια – Αστυνομία). Μετά από 15 χρόνια ξεμπλόκαρε η διαδικασία ανακαίνισης του Μεγάρου, εγγράφοντας στον προϋπολογισμό του 2019, ποσό 300.000 ευρώ για εργασίες αποπεράτωσης΄΄, σημείωσε ο πρόεδρος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Ερινεού Μιχάλη Κυριακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Δημήτρη Φιλιππάτο και στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας για την αμέριστη συνεισφορά τους.

Άμεσα πιάνει ξανά δουλειά ο εργολάβος

Σημειώνεται ότι στο κτίριο, που είναι διώροφο και με υπόγειο, με εμβαδόν περίπου 500τ.μ., ένα μεγάλο μέρος των εργασιών έχει ολοκληρωθεί ενώ υπολείπονται ηλεκτρολογικές μηχανολογικές εργασίες. ΄΄Εκτιμούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η εγκατάσταση του εργολάβου θα είναι γεγονός και η εκκίνηση των εργασιών στο Μέγαρο Καμαρών πραγματικότητα΄΄, πρόσθεσε ο κ. Περλέγκας. Όσο για το πώς θα αξιοποιηθεί, είναι βέβαιο ότι θα στεγάσει το ΚΕΠ, το Ληξιαρχείο, την Βιβλιοθήκη, το γραφείο της κοινότητος, το γραφείο του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητος Ερινεού και θα προσφέρει χώρο σε τοπικούς συλλόγους και κοινωφελείς δράσεις. Για παράδειγμα, θα στεγάσει την ιματιοθήκη του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών καθώς και το ΤΟΕΒ Καμαρών.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr