background img
banner
banner

Επί τάπητος τα προβλήματα των Σωματείων

ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.

Τα προβλήματα των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, τα οποία βαίνουν αυξανόμενα, επισημάνθηκαν στην προχθεσινή 1η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσά του. Κρίθηκε πως είναι επιτακτική η ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης δράσης των σωματείων κυρίως δε η συσπείρωση των μελών τους σε αυτά, σε μία εποχή όπου οι εργασιακές σχέσεις βάλλονται και τα δικαιώματα των εργαζομένων καταπατούνται.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε διοικητικός απολογισμός για το έτος 2018, με αναφορές στις παρεμβάσεις και τις δράσεις της διοίκησης του Ε.Κ.Α. όπως π.χ. η στήριξη του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης «Καλλιμάνης» που δοκιμάζονται, οι επισκέψεις σε υπουργείο και άλλους φορείς κ.ά. Να σημειωθεί ότι ο διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού καταψηφίστηκε από τους τρεις εκλεγμένους που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Ομόφωνα εγκρίθηκε ο Οικονομικός Απολογισμός – Ισολογισμός της διοίκησης για το έτος 2018 και ο οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2019.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων με χαμένος μισθούς, αποδοχές… πείνας και ανασφάλιστη εργασία καθώς και στις τρομακτικές διαστάσεις στην ανεργία. Επίσης, ενημέρωσε για την επεισοδιακή αναβολή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα όπου είχε μεταβεί και ο ίδιος ως αντιπρόσωπος, ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε στα μέσα του μήνα και προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Παναγιώτης Νύχτης δίνοντας τη δική του διάσταση, ενώ μίλησε και για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του κλάδου του, αναλύοντας τις θέσεις του ΠΑΜΕ.

Τα Σωματεία βγαίνουν μπροστά…

Ο πρόεδρος του Σωματείου 3Ε Αιγίου Σταύρος Λειβαδίτης, ο οποίος εξελέγη στην Διεθνή Διοικούσα Επιτροπή όπου συμμετέχουν 28 χώρες της εταιρείας coca cola, μίλησε για τις προσπάθειες του σωματείου του και για το γεγονός ότι πρόκειται για μία εταιρεία που λαμβάνει μέτρα ασφαλείας ενώ δεν έχει συμβεί το παραμικρό ατύχημα εδώ και επτά χρόνια στις μονάδες της. Από το Σωματείο Χειριστών τα προβλήματα ανέφερε ο πρόεδρος Παναγιώτης Κουτσουμπής, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βασίλης Τσερεντζούλιας, εστίασε κυρίως στην διαφωνία που υπάρχει σχετικά με την λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων – καταστημάτων το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, θέμα για το οποίο υπήρξε και πέρυσι διαφωνία με τον Εμπορικό Σύλλογο, τονίζοντας πως πρέπει να τηρηθεί ό,τι ο νόμος προβλέπει.

Στα προβλήματα των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Καλλιμάνης» αναφέρθηκε εκ μέρους του Σωματείου η Γιώτα Ζαντέ, μιλώντας για την σημαντική βοήθεια τόσο της διοίκησης του Ε.Κ.Α. όσο και της Ομοσπονδίας. Επίσης, η πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων του δήμου Αιγιαλείας Μαρία Κοντεσοπούλου μίλησε για την διαφωνία που υπάρχει με τον δήμαρχο και για την δίωξη που έχει υποστεί με την ΕΔΕ να είναι σε εξέλιξη.

Εκλογές τον Ιούλιο

Σημειώνεται ότι η επόμενη γενική συνέλευση του Ε.Κ.Α. θα έχει εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι αρχές Ιουλίου λήγει η θητεία της διοίκησής και το Εργατικό Κέντρο οδηγείται, μετά από τρία χρόνια, σε εκλογές για την ανάδειξη νέας.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr