background img
banner
banner

Επίσκεψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος στον ΧΥΤΑ Αιγείρας

ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Επίσκεψη στον ΧΥΤΑ Αιγείρας πραγματοποίησε χθες Κυριακή 3 Μαρτίου ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς, που ενημερώθηκε από μέλη της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων που διαμαρτύρονται για την λειτουργία του, για τα προβλήματα και τους κινδύνους από την κατάσταση που σήμερα βρίσκεται. Ο υφυπουργός διαπίστωσε την αναγκαιότητα οριστικής παύσης λειτουργίας του και την εκτέλεση περιβαλλοντικών έργων.

Την ίδια στιγμή, δύο εβδομάδες υπολείπονται για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας, ζητώντας να κλείσει ο ΧΥΤΑ Αιγείρας. Η συζήτηση έχει οριστεί για τις 21 Μαρτίου, ενώ όλοι βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα νέα δείγματα που ελήφθησαν για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Ως γνωστόν, ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός σύμφωνα με την προσωρινή απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου, ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων παραμένει ως μία τεράστια απειλή για την δημόσια υγεία.

Αρνητικός στη συνέχιση λειτουργίας του

Μαζί με τον υφυπουργό, την Κυριακή επισκέφθηκαν το χώρο η Χριστίνα Ευθυμιάτου μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΑΝ (Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης) καθώς και ο Κώστας Παπακωσταντίνου δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής του συνδυασμού ΔΡΑΣΥ. Ο κ. Δημαράς περιηγήθηκε στο χώρο του ΧΥΤΑ και έδειξε να κατανοεί τόσο την ακαταλληλότητα του χώρου όσο και τους κινδύνους που εγκυμονεί η σημερινή κατάσταση του έργου. Συμφώνησε με τη θέση της Επιτροπής ότι σε αυτό τον ΧΥΤΑ δεν μπορούμε να μιλάμε για συνέχιση της λειτουργίας του αλλά για έργα αποκατάστασης και περιορισμού της ρύπανσης.

Τα μέλη της Επιτροπής αγώνα τέλος, επεσήμαναν στον υφυπουργό ότι ελπίζουν ότι στην εκδίκαση των εξ αναβολής ασφαλιστικών της 21ης Μαρτίου, οι κάτοικοι θα δικαιωθούν με θετική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν την υγεία και το μέλλον του τόπου τους…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr