background img
banner
banner

Η Αιγιάλεια στους ρυθμούς της Αποκριάς!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην περιοχή. Ο καλός καιρός που αναμένεται, είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει την συμμετοχή στις προγραμματισμένες υπαίθριες γιορτές της Αποκριάς, σκορπώντας στιγμές κεφιού σε συμμετέχοντες και θεατές.
Μετά το καθ’ όλα επιτυχημένο Παιδικό Καρναβάλι την περασμένη Κυριακή, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εστίασης Αναψυχής και υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., προχωρά στον τελευταίο κύκλο εκδηλώσεων. Αύριο Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί η Νυχτερινή Ποδαράτη παρέλαση με εκκίνηση στις 8.00 το βράδυ από την οδό Κορίνθου 16 (στο ύψος του αρτοποιείου «Κουτρόπουλος». Θα ακολουθήσει την διαδρομή, Κανελλοπούλου, Σολιώτη, Ταξιαρχών, Κλεομένους Οικονόμου, Μητροπόλεως, Σολωμού, Ρήγα Φεραίου, Κλ. Οικονόμου κ αι μέσω της Τεμπελόραχης, στην παραλία Αιγίου.

Μεθαύριο Κυριακή, το πολύχρωμο σκηνικό μεταφέρεται στην παραλία Αιγίου. Από τις 6.00 το απόγευμα, χορευτικά από τις «Cheerleaders», το «Ladies Fitness Club», τη Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου και τη σχολή χορού «Ελεύθερη Έκφραση» Μαργιάννας Καρασαββίδου θα μας εντυπωσιάσουν και θα δώσουν ρυθμό. Συντροφιά θα κρατήσουν σε μικρούς και μεγάλους, ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ. Στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η καύση του Καρνάβαλου στον φάρο, κλείνοντας έτσι τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ραντεβού με το… κέφι στο Καρναβάλι Διακοπτού

Την Κυριακή το σκηνικό μεταφέρεται και στο Διακοπτό όπου διοργανώνεται το Καρναβάλι το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος κόσμου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής: Σάββατο 9 Μαρτίου: 18:00 Παραδοσιακός γάμος – εδέσματα – μουσική, Σταθμός Διακοπτού. 22:30 Μασκέ πάρτυ: Puerto-Λιμάνι. Κυριακή 10 Μαρτίου: 16:00 Καρναβαλική παρέλαση αρμάτων & γκρουπ, ξυλοπόδαροι, μασκότ.
Τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν, είναι: Βασιλιάς Καρνάβαλος (Κουρσάρος), Βασίλισσα, Ροδομαγουλίνος Τσιμπιτσούλης, Κάνε μου λιγάκι BOO Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού, Τουρλού Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού, Ελικόπουλα Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολέιου Ελίκης και Νηπιαγωγείου Νικολεΐκων, La casa de papel Γυμνάσιο Διακοπτού, Fiesta Veneziana Γιώργος Σπανός, Μες τη γλύκα Πολιτιστικός Σύλλογος Διακοπτού «Νέα Πνοή», Τον… κλαίγανε Ασπασία Κακκαβά και Τιτανοέλληνες Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαχλωριτίκων «Ο Ηρακλής».
19:30 κάψιμο καρνάβαλου στο λιμάνι – πυροτεχνήματα. Καθαρά Δευτέρα: Συνδιοργάνωση: Καρναβαλική Επιτροπή, Πολιτιστικός Σύλλογος «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» 10:00 Κούλουμα (εδέσματα σαρακοστιανά, κρασί, μουσική)- Σταθμός Διακοπτού.

Για 21η χρονιά Καρναβάλι Αιγείρας!

Το Καρναβάλι, που λαμβάνει χώρα στον κεντρικό δρόμο της Αιγείρας από τον Άγ. Παντελεήμονα, ξεκινά στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου! Για πρώτη φορά φέτος, μετά από τα πρώτα χρόνια του Καρναβαλιού, θα συμμετάσχουν τόσα πολλά γκρουπ, συνολικά 12! Αυτά είναι: Βασίλισσα Καρναβαλιού, Σχολή χορού «Ελεύθερη Έκφραση» συνεργασία «Εν Σώματι», Φίλα το βάτραχό μου, La Casa de papel, The Phantom of the Opera, Ευχούληδες, Studio 69, Bonales, Οι Φαραώ του Hangover, Όπως παλιά, Daba Duba, Βασιλιάς Καρνάβαλος.

Δρώμενα στην παραλία Συλιβαινιωτίκων

Η Τ.Κ. Συλίβαινας και τα καταστήματα της παραλίας Συλιβαινιωτίκων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας μας καλούν μεθαύριο Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 11.00-14.00, στην πλατεία της παραλίας Συλιβαινιωτίκων, για να ξεφαντώσουμε με θεατρικό παιχνίδι- κλόουν- facepainting.

Ψυχράμη: “Στηρίζουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και συμμετέχουμε”

Με ανακοίνωσή της, η υποψήφια δήμαρχος με το συνδυασμό “Ποιοτική Αιγιάλεια”, καλεί τους συνδημότες μας, να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, αναφέροντας τα εξής:

Χαιρετίζουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Αιγιάλεια, για τις οποίες, η αρχή έγινε με τον καλύτερο τρόπο με το Παιδικό Καρναβάλι Δ. Αιγιαλείας, που με μεράκι και φαντασία οργανώθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας και από τον Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής, υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές, τους μικρούς και τους μεγάλους που συμμετείχαν. Ευχαριστούμε όσους παρακολούθησαν και διασκέδασαν γεμίζοντας χαρούμενα πρόσωπα τους δρόμους και τα στέκια της πόλης μας.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις προσφέρουν φυγή από την καθημερινότητα, διασκέδαση και ξεφάντωμα. Είναι όμως και σημαντικός παράγοντας για τις τοπικές οικονομίες και την προβολή του εκάστοτε τόπου. Εκτός τούτων, καλλιεργούν τη φαντασία και τη συνεργασία και δραστηριοποιούν τους συντοπίτες για ένα κοινό σκοπό. Αυτές οι «παρέες» έχουν δυναμική και «γράφουν ιστορία». Γι’ αυτό κι εμείς θεσπίσαμε το Παιδικό Καρναβάλι για πρώτη φορά το 2011 ως προεδρείο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Γι’ αυτό και αγκαλιάζουμε, στηρίζουμε και ενισχύουμε τις καρναβαλικές διοργανώσεις της Αιγιάλειας και αφουγκραζόμαστε προσεκτικά τις προτάσεις των τοπικών φορέων.
Καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες, γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο, εκδηλώσεις, όπως είναι η «νυχτερινή ποδαράτη» του Σαββάτου, το δρώμενο στην παραλία Αιγίου το βράδυ της Κυριακής από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και οι εκδηλώσεις συλλόγων, με τα δύο Καρναβάλια σε Αιγείρα και Διακοπτό την Κυριακή το απόγευμα.
«Να μας έχει ο Θεός καλά , πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε».
Καλό τριήμερο!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr