background img
banner
banner

Καθορίστηκαν οι θέσεις υδρονομέων

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 33 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Σε καθορισμό της θερινής αρδευτικής περιόδου έτους 2019, από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Οκτωβρίου με συνολικά 31 θέσεις υδρονομέων και από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου με 2 θέσεις υδρονομέων, προχώρησε στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων που αφορούν την πρόσληψη υδρονομέων ώστε να χειρίζονται τα ύδατα και τις γεωτρήσεις προχώρησε στην λήψη απόφασης, ως εξής: 1 υδρονομέας για την Δημοτική Κοινότητα Ροδοδάφνης, 1 για την Τ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου, ο οποίος θα χειρίζεται τις τρείς γεωτρήσεις και το νερό του ποταμού Μεγανίτη, 1 στην Τ.Κ. Δημητρόπουλου, 1 για την Τοπική Κοινότητα Λόγγου, 1 για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της Τοπικής Κοινότητας Βουτσίμου, 1 για την Τοπική Κοινοτήτα Πλατάνου για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου και για την άρδευση βάσει προγράμματος των περιοχών Φαγιά, Κέρβα, Άη Γιώργη, Ρίζες, Σήκωμα και Τράπεζας, 2 θέσεις υδρονομέων και δύο 2 τομείς, στον πρώτο τομέα την Α’ θέση υδρονομέα με τα αυλάκια Λόγγος, Οικονομέικα, Κοκιάνικο, Ξερώνια, Άγιος Ταξιάρχης και Σάρνια και στο δεύτερο τομέα την Β΄ θέση υδρονομέα με τα αυλάκια άνω και κάτω Πλακόπετρα, Καλλιάνικο, Κοτσίκο, Κάτω Γειτονιά και Καμάρι.

Ακόμη, για την Τοπική Κοινότητα Χρυσανθίου καθορίζει 2 τομείς με δύο 2 θέσεις υδρονομέων αντίστοιχα για την καλοκαιρινή άρδευση 2019 ως ακολούθως: α) Πηγή Κενέζας αρδευόμενη περιοχή εντός των ορίων της Κοινότητας, και από τα περισσεύματα της προαναφερθείσας πηγής δια μέσω δεξαμενής, αρδευόμενες περιοχές Προφήτης Ηλίας – Αχλαδιάς – Βλάχος – Μπακέσι – Ξαμήλια – Βύθια – Βουλομένο – Σβύνου κλπ, β) Πηγή Βιτόμυλος αρδευόμενες περιοχές Κασάνεβα – Αγ. Γεώργιος και γ) Πηγές Σκάλα – Φεγγίτης – Χαρχατούρα αρδευόμενες περιοχές Σκάλα– Φεγγίτης – Χαρχατούρα – Μαρίνου. Στην Τοπική Κοινότητα Αμπελοκήπων ορίζεται ο πρώτος τομέας να περιλαμβάνει την Α΄ θέση υδρονομέα με τις πηγές Γουλά – Καρυά και Αγ. Δημήτριος, ενώ για την Β΄ θέση υδρονομέας ξεχωριστή απόφαση, 1 υδρονομέας για τις Τοπικές Κοινότητες Όασης και Συνεβρού. Στην Τοπική Κοινότητα Συνεβρού θα επιβλέπει μόνο το κεντρικό αυλάκι Σελιάνας – Συνεβρού. Για την Τοπική Κοινότητα Βελλάς 1 θέση υδρονομέα στη θέση «Σούβαλτο», «Μπορτσίλο», «Τσιλαρδί» Βελλάς, στην Τοπική Κοινότητα Περιθωρίου 1 θέση υδρονομέα στον τομέα υδραύλακα Άμμος – Κάμπος – Γεώτρηση – Αγ. Αθανάσιος- χωριού – Πορείας.

Για πεδινά και ορεινά

Επίσης, στην Δημοτική Κοινότητας Διακοπτού προβλέπονται συνολικά 6 θέσεις υδρονομέων εκ των οποίων, 5 θέσεις ορίζονται για την πεδινή έκταση της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού: 1/ Μαυροσυκιά – Παγιαναίικα, 2/ Ελληνικό, 3/ Αρβανιτάκη, 4/ Ραλαίϊκα) & 5/ Αλωνάκι/Μέσελες και 1 θέση για την ορεινή έκταση της Δημοτικής κοινότητας Διακοπτού (οικισμός Κερνίτσας – Κάστρου). Στην Τοπική Κοινότητα Ζαχλωριτίκων 2 θέσεις υδρονομέων, 1 για εντός του χωριού κτήματα και μία 1 για την περιοχή Καρτέρια. Για τηνΤοπική Κοινότητα Νικολαΐκων 1 θέση υδρονομέα, για την τοπική Κοινότητας Ροδιάς 2 θέσεις υδρονομέων, 1 για την θέση Παλαιά Ροδιά και 1 για την θέση Καλογερική εμπολή – Περιθωρινά, για την Τ.Κ. Ριζόμυλου 1 θέση, για την Τοπική Κοινότητα Άνω Διακοπτού 1 θέση υδρονομέα για τον Άνω και Κάτω Αύλακα, για την Τ.Κ. Ελαιώνα 2 θέσεις υδρονομέων και συγκεκριμένα: α) μία (1) θέση υδρονομέα για τον Α’ τομέα ποταμό «Κερυνίτη» και β) μία (1) θέση υδρονομέα για τον Β’ τομέα ποταμό «Βουραϊκό» (Λαγκάδα – χωριό – Περακάμπος και Πηλαλίστρα. Για την Τ.Κ. Ελίκης 1 θέση υδρονομέα για το νερό του χειμάρρου Κερυνίτη και για την αρδευτική γεώτρηση στην περιοχή «Χούσιου». Για την Τοπική Κοινότητα Τράπεζας 1 θέση υδρονομέα, για την Τοπική Κοινότητα Καθολικού 1 θέση υδρονομέα για τον Άνω και Κάτω Αύλακα, για την Τ.Κ. Μαμουσιάς 1 θέση υδρονομέα για τον οικισμό Δερβενάκι.

Για την Τ.Κ. Πτέρης του Δήμου Αιγιαλείας καθορίστηκαν 2 θέσεις υδρονομέων, 1 υδρονομέα, υπεύθυνο του αυλακιού Μπουφούσκια – Σέλισσα και μία 1 θέση υδρονομέα, υπεύθυνο στον οικισμό Αγίου Ανδρέα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr