background img
banner
banner

38 χρόνια Α.Γ.Σ. Κεραυνός Αιγίου | ΦΩΤΟ

26 ΜΑΡΤΙΟΥ 1981 ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τον Ιανουάριο του 1981, ο Τάκης Παγουράκης, ξεφυλλίζοντας υπομονετικά τα αρχεία στο Πρωτοδικείο της Πάτρας, «ανακαλύπτει» το αρχαιότερο αθλητικό σωματείο της Αιγιάλειας.
Ονομάζεται Κεραυνός Αιγίου, ιδρύθηκε το 1903 και στα λίγα χρόνια της ζωής του, λειτούργησε με δύο τμήματα, ποδόσφαιρο και ποδηλασία. Ιδρυτές του δύο εκλεκτά στελέχη της κοινωνίας του Αιγίου, ο Σ. Σουφλής και ο Κώστας Γεωργαντάς. Όμως οι δυσκολίες στις αρχές του περασμένου αιώνα ήταν πολλές, οι εποχές διαφορετικές και η επιβίωση δύσκολη. Ο σύλλογος για κάποια χρόνια υπολειτουργεί και το 1918 δεν υπάρχει πια. Το όνομα όμως εμπνέει τον Τάκη Παγουράκη και λίγες εβδομάδες αργότερα στις 26 Μαρτίου 1981, ιδρύει μαζί με τον Τάκη Γριβέρη, τον Βασίλη Μουντζουρούλια, τον Αριστείδη Φίλια και τον Αποστόλη Πρίνο, τον νέο Κεραυνό Αίγίου.

2008-2009 ΣΤΗΝ Α2: ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ – ΓΙΟΥΠΗΣ – ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – ΑΜΑΤΟ – ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ- ΑΛΜΠΕΡΤ – ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΑΤΩ: ΟΡΦΑΝΟΣ – ΝΙΣΤΡΟΜ – ΜΑΝΔΑΛΑΚΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΣ – ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – Γ. ΔΕΡΑΟΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ

Τα τρία πρώτα χρόνια λειτούργησε σαν ποδοσφαιρικός – μόνο – σύλλογος, μετέχοντας στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας ΕΠΣΑ, με αρκετή επιτυχία και το 1983 έχασε στο «τσακ» την άνοδο. Την ίδια χρονιά το ποδόσφαιρο παραχωρεί τη θέση του στο μπάσκετ και λίγο αργότερα γίνονται τα πρώτα βήματα σε ενόργανη γυμναστική και χάντμπολ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Ιδρύεται και τμήμα βόλει γυναικών με προπονητή τον Κώστα Βελισσαρόπουλο για εννέα συνεχείς περιόδους, αλλά ο Κεραυνός Αιγίου γίνεται ευρέως γνωστός, από το αντρικό τμήμα μπάσκετ που έμελε μέχρι και σήμερα να αποτελέσει τον δεύτερο πρεσβευτή της Αιγιάλειας μετά την ομάδα του Παναιγιαλείου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΟΥΛΑΡΗΣ

Τα πρώτα βήματα

Με πρόεδρο τον Τάκη Παγουράκη, προπονητή τον παλιό παίκτη του Παναθηναϊκού Χάρη Μπόγδανο, και γυμναστή τον Υβ Νεγκρίν, ανεβαίνει το 1985 στην Α1 ΕΣΚΑ-Η! Ο τελευταίος παραδίδει τη «σκυτάλη» για μια σεζόν στον Γιώργο Γκάβρο και το 1986 αναλαμβάνει ο Γιάννης Σταθακόπουλος που κάθεται στον πάγκο μέχρι το 1993, όταν ο νεαρός πατρινός Θανάσης Λιόνας καλείται να συνεχίσει το έργο του και (όπως θα αποδειχθεί στα επόμενα χρόνια) να συνδέσει το όνομά του με σημαντικές επιτυχίες της ομάδας. Με πρόεδρο πλέον (από το 1990) τον αναμορφωτή του συλλόγου Γιώργο Ρόζο και προπονητή τον Λιόνα, ο Κεραυνός κάνει τον Μάιο του 1994 το όνειρο πραγματικότητα ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Να σημειωθεί ότι είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ-Η και την περίοδο 1989-90 (με πρόεδρο τον Γιώργο Κάντα), αλλά τότε έχασε την άνοδο από την Πρέβεζα καθώς επικρατούσε διαφορετικό σύστημα στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων εκείνη την εποχή. Η παρουσία του στη Γ΄ Εθνική είναι εντυπωσιακή και – πάντα με τον Λιόνα στον πάγκο – τερματίζει στην 4η θέση, «φλερτάροντας» για αρκετές αγωνιστικές με την άνοδό του και στη Β΄ Εθνική!

ΜΑΚΗΣ ΓΙΑΤΡΑΣ

Στα μισά της επόμενης σεζόν τον Θανάση Λιόνα διαδέχεται ο Βαρθολομαίος Κιτσούκαλης, η ομάδα παραμένει άνετα στη Γ΄ Εθνική για να αρχίσει μια μικρή φθίνουσα πορεία που τον έφερε πάλι στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, όχι όμως για πολύ. Το 1999 αναλαμβάνει πρόεδρος ο Χάρης Μπόγδανος και αφού χάνει άδικα την άνοδο την πρώτη χρονιά, το 2003 επιστρέφει στη Γ΄ Εθνική με προπονητή τον Αιγιώτη Νίκο Καραγιάννη και ρόστερ που αποτελείται από 10 Αιγιώτες, δύο πατρινούς (Σπίνο, Μηλιδάκη) και τον Ζακυνθινό Κλάδη. Με τον Χάρη Μπόγδανο στο τιμόνι, ο Κεραυνός, όχι μόνο δεν επιστρέφει πια στο τοπικό, αλλά φτάνει την περίοδο 2008-2009 στην Α2 Εθνική κατηγορία εκπλήσσοντας το πανελλήνιο.

Η συμμετοχή του Κεραυνού Αιγίου στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, αποτελεί χρονιά ορόσημο στην ιστορία του. Η ομάδα ήταν ισχυρή αλλά κάποια λάθη και συγκυρίες την οδήγησαν στον υποβιβασμό αφού χρειάστηκε τετραπλή ισοβαθμία για να συμβεί αυτό. Την ίδια χρονιά φόρεσαν τη φανέλα του ξένοι διεθνείς παίκτες(!) όπως ο ισπανός Αλφόνσο Άλμπερτ Γκαρσία (με συμμετοχές και στην ευρωλίγκα) και ο σουηδός Τζιμ Νίστρομ.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ – ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η σεζόν 2008-2009 παρά τον άδικο υποβιβασμό, έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου και η τεράστια αυτή επιτυχία οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό στον Χάρη Μπόγδανο που οραματίστηκε έναν Κεραυνό που κάποια στιγμή μπορεί να φτάσει ακόμη και στην Α1 Εθνική κατηγορία. Δυστυχώς, ο υποβιβασμός, στη Β΄ Εθνική, είχε και συνέχεια και την αμέσως επόμενη χρονιά οδηγήθηκε πάλι στη Γ΄ Εθνική, σε μία σεζόν που δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, αλλά αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι τα χρήματα…. δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία.

Σαν να μην έφτανε αυτό, την περίοδο 2013-14 υποβιβάστηκε στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, επέστρεψε όμως την αμέσως επόμενη χρονιά αλλά μετά τα προβλήματα υγείας του Χάρη Μπόγδανου άρχισε η… αντίστροφη μέτρηση για την ομάδα. Η “Επιτροπή Σωτηρίας” που ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2018 κατάφερε να την κρατήσει “με νύχια και με δόντια” στη Γ΄ Εθνική και αναλαμβάνοντας τη διοίκηση το περασμένο καλοκαίρι (με πρόεδρο τον Γιώργο Λάγαρη) θα ξεκινούσε μία ακόμη πιο δύσκολη προσπάθεια με στόχο την παραμονή.

Με χαμηλό μπάτζετ και τους ανθρώπους τής διοίκησης να ξεπερνούν τα όριά τους στο οικονομικό, έδωσε (και συνεχίζει να δίνει) τη “μάχη”, αλλά μετά τα αποτελέσματα των δύο προηγούμενων αγωνιστικών και τις ήττες από Α.Σ. Πέρα και Έσπερο ΑΟΠΑ, ο Κεραυνός αναζητά πλέον ένα μεγάλο θαύμα, έχοντας ουσιαστικά πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Α1 ΕΣΚΑ-Η. Το καλοκαίρι αναμένονται εξελίξεις στο διοικητικό με την ελπίδα ότι σύντομα θα επιστρέψει και πάλι στις εθνικές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ. Στήριξη και υπομονή χρειάζεται και ο δημοφιλής σύλλογος θα μπει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών…

 

ΡΟΣΤΕΡ 1996-97

Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 25 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ. ΟΡΘΙΟΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΡΟΖΟΣ, ΝΤΕΡΝΤΕΣ, ΧΑΣΑΠΗΣ. ΓΚΟΨΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΝΑΚΟΣ, ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ: ΜΙΧΑΛΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΙΑΒΕΛΗΣ, ΒΑΓΕΝΑΣ, ΓΡΙΒΑΣ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ – ΜΑΝΩΛΑΣ – ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΔΑΟΥΛΑΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΔΙΓΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ FM 103,9

ΣΑΒΒΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Ο ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΣ ΦΑΝΗΣ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΜΑΤΟ

ΡΟΖΟΣ – ΠΑΓΟΥΡΑΚΗΣ

ΝΙΣΤΡΟΜ – ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΟΡΦΑΝΟΣ – ΓΙΟΥΠΗΣ -ΚΕΦΑΛΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – ΑΛΜΠΕΡΤ – ΑΜΑΤΟ

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ – ΛΑΓΑΡΗΣ – ΚΑΜΠΕΡΗΣ – ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ – ΜΟΥΡΙΚΗΣ

ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ – ΛΑΦΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Α1 ΕΣΚΑΗ 2013-14

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ – ΛΙΓΓΟΣ – ΛΑΓΑΡΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΡΑΓΚΟΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΕΦΑΛΑΣ – ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΚΙΝΕ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1996-97

ΦΩΝΤΑΣ ΝΤΟΥΡΟΣ

ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΟΝΑΣ

ΑΛΦΟΝΣΟ ΑΛΜΠΕΡΤ ΓΚΑΡΣΙΑ

ΧΑΣΑΠΗΣ – ΓΡΙΒΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΓΚΟΨΗΣ

ΑΛΜΠΕΡΤ – ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ – ΡΟΖΟΣ – ΛΑΓΑΡΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΥΛΙΑΣ

2011-12: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΑΟΥΛΑΡΗΣ – ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ – ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ – ΛΙΟΝΑΣ – ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΚΑΤΩ: ΚΟΥΡΕΛΗΣ – ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΚΟΒΑΣ – ΚΑΚΑΒΑΣ – ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΤΑΜΟΣ

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ -ΠΡΟΚΟΣ – ΜΑΜΑΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΡΑΦΙΓΚΑΣ

Γ. ΔΕΡΑΟΣ – ΜΑΝΩΛΑΣ – ΜΠΕΡΔΕΣΗΣ


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr