background img
banner
banner

«Κρατάμε το πλάνο μας, διεκδικούμε άνοδο»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΒΛΑΧΟ 

Στον 2ο χρόνο συνεργασίας του με την ΑΕ Καλαβρύτων, ο προπονητής Κωστής Βλάχος έχει σαν προτεραιότητα να κινείται πάνω στην πολιτική και το πλάνο της ομάδας, μέσα από την κοινή φιλοσοφία που τον χαρακτηρίζει με τη διοίκηση. Βρέθηκε στον βασικό στόχο που ήταν η 5άδα, αλλά και πολύ κοντά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.Αφού «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θέτει πρώτο στόχο τώρα τον πρωταθλητισμό και την άνοδο. Είτε αυτή προκύψει άμεσα, είτε στη συνέχεια με τα μπαράζ. Για τον εαυτό του, την ομάδα του και το πρωτάθλημα μας εξομολογείται:

Έχει στοιχεία και θέση πρωταθλητισμού η ΑΕ Καλαβρύτων, ήταν πρωταρχικός σας στόχος η διεκδίκηση ανόδου;

Στόχος της ομάδας μας για την φετινή περίοδο, ήταν το πλασάρισμα στην πρώτη 5άδα, σε ότι αφορά το βαθμολογικό κομμάτι.
Βασικά το σχέδιο της ΑΕ Καλαβρύτων για το κοντινό μέλλον, είναι η τροφοδότηση από δικά της παιδιά, μέσα από την σωστή λειτουργία των Ακαδημιών και την ομαλή ένταξη των παιδιών στην πρώτη ομάδα. Είναι ένα σχέδιο που θέλει υπομονή, δουλειά και εμπιστοσύνη απ’ όλους όσους τρέχουν το πρότζεκτ της διοίκησης. Όσον αφορά την άνοδο στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία, εννοείται πως είναι πλέον κοινή επιθυμία, γνωρίζοντας παράλληλα πως θέτουμε έναν ιδιαίτερα δύσκολο στόχο, που μας προέκυψε μετά από καλή αγωνιστική λειτουργία και αποτελέσματα. Θα πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ένας δύσκολο στόχος, που προϋποθέτει σωστά βήματα, χωρίς να επηρεάζεται παράλληλα η φιλοσοφία μας, χωρίς να βγαίνουμε από το πλάνο μας. Αλλά αφού «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», θα το προσπαθήσουμε.

Ποιες οι δυσκολίες που συναντήσατε στη διάρκεια του πρωταθλήματος, τι σκεφτήκατε ότι πρέπει να αλλάξει το Γενάρη; Βρήκατε αυτό που ζητούσατε;

Θεωρώ ότι η ομάδα μας έχει αντεπεξέλθει στις περισσότερες δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει ένας αθλητικός οργανισμός. Να υπενθυμίσω ότι κατά την περυσινή περίοδο, ήρθαμε αντιμέτωποι με πέντε χειρουργεία ποδοσφαιριστών, στους οποίους στηριζόμασταν κατά βάση. Ούτε και για φέτος γλιτώσαμε από τραυματισμούς και απουσίες, θα έλεγα μάλλον πάνω από το φυσιολογικό.
Παράλληλα ο βαρύς χειμώνας, Δεκέμβρη, Γενάρη, μας υποχρέωνε να πηγαίνουμε στην προπόνηση με θερμοκρασίες -5 και -7 βαθμούς, επίσης με χιονοπτώσεις, που λογικό ήταν να αποθαρρύνουν τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις προετοιμασίας. Αποφασίσαμε τελικά να αποφύγουμε τις μεταγραφές, πλην δυο εξαιρέσεων. Ήρθε ο Ντιούφ που σαν παλιός συνεργάτης είναι γνωστός για την αξία του και ο Χύσα Κλέιβι, που είναι σε θέση να προσφέρει τις δικές του βοήθειες στο σύνολο των αγώνων. Παράλληλα εφαρμόζοντας το αρχικό σχέδιο του σωματείου και το πλάνο της διοίκησης, προωθήσαμε στις προπονήσεις από τον Γενάρη πέντε παιδιά από την Κ14, που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.

Πιστεύεις ότι η σειρά των ομάδων στη βαθμολογία είναι δίκαιη; Θα μπορούσαν τα Καλάβρυτα να έχουν κάτι περισσότερο και από πού το στερήθηκαν;

Νομίζω ότι και αυτή τη φορά οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Ο πρωτοπόρος Αετός διαθέτει ποιότητα και σταθερότητα, έχει γνωρίσει μόνο μια ήττα από τα Καλάβρυτα, μας προσπερνά δυο βαθμούς που πιστεύω ότι αντικατοπτρίζουν την έλλειψη εμπειρίας μας στον πρωταθλητισμό. Εμείς χάσαμε βαθμούς εκτός προγράμματος, η περιοχή μας δεν προσφέρεται για εύκολη πρόσβαση στην προπόνηση Αιγιωτών και Πατρινών ποδοσφαιριστών που διαθέτουμε, με τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν να προσθέτουν έξτρα κούραση στους αθλητές μας. Στις άλλες ομάδες βλέπουμε την Αργυρά σε ανοδική πορεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, που δίκαια την έφερε στην 3η θέση. Με σταθερό κορμό η Φλόγα Ροδιάς, με δυνατό και ικανό σύνολο κατόπιν της συγχώνευσης η Αιγείρα / Ακράτα, διαθέτοντας πλουραλισμό και ποιότητα στην επίθεση και δύναμη στην έδρα.

Είστε σε επαφή με τη πρώτη θέση, ποιο είναι το …μυστικό για να την κατακτήσετε; 

Το μυστικό δεν μπορώ να το πω γιατί θα το …μάθουν όλοι και θα πάψει να είναι μυστικό. Νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι τα λάθη μας, να φροντίζουμε για το πώς θα τα διορθώσουμε. Πάνω απ’ όλα να μην αγχωθούμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, θα πρέπει να το ευχαριστηθούμε και να το απολαύσουμε. Μακριά λοιπόν και από φασαρίες, …παλληκαριές και οτιδήποτε μπορεί να βλάψει το άθλημα, τον βασιλιά των σπορ.

Πως βλέπετε το δικό σας αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί; Έχετε ξεχωρίσει κάποια ομάδα από τις πρώτες θέσεις που μπορεί να έχει εύκολο πρόγραμμα και πλεονέκτημα;

Δεν υπάρχει εύκολο πρόγραμμα. Θα συναντήσουμε ομάδες που είναι σε θέση να κάνουν τη ζημιά και μην ξεχνάμε τις απώλειες που είχαμε εκτός προγράμματος. Έχουμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας: την Φλόγα Κ.Κ., Αυτόνομη, Φλόγα Ροδιάς και εκτός: Αργυρά, Άνω Καστρίτσι. Πλεονέκτημα οι περισσότερες υποχρεώσεις μας στα Καλάβρυτα, μειονέκτημα τα εκτός παιχνίδια που θα γίνουν σε πλαστικό χλοοτάπητα, που σίγουρα μας δυσκολεύει. Γενικά τα παιχνίδια είναι στις δυνατότητές μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για το πρόγραμμα των άλλων πρωτοπόρων θα πω ότι όλα είναι ρευστά. Βρισκόμαστε σε έναν αμφίρροπο και με πολλές εκπλήξεις όμιλο, που πολλές φορές αποβαίνουν δυσάρεστες. Εμείς για παράδειγμα είχαμε ισοπαλία 0-0 με Ολυμπιακό, 2-3 με Φλόγα Κ.Κ.

Συγκριτικά με την περυσινή χρονιά η ΑΕ Καλαβρύτων παρουσιάζεται βελτιωμένη. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό;

Το βασικότερο που τονίζω και επισημαίνω, είναι η κοινή φιλοσοφία που με συνδέει με τον πρόεδρο κ. Βαρβιτσιώτη, σε ότι αφορά το μέλλον της ομάδας. Βαδίζουμε σε κοινό παρανομαστή, με ένα μεγάλο αριθμό εξελίξιμο ποδοσφαιριστών στις Ακαδημίες, σχηματίζοντας μια μεγάλη οικογένεια τα δυο τελευταία χρόνια που υπηρετώ την ομάδα. Χωρίς να ξεφεύγουμε από το πλάνο που έχει τεθεί, ο δείκτης βελτίωσης βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Πως βλέπετε την ποιότητα στις Ακαδημίες;

Είναι ένα δύσκολο κομμάτι, σε συνεχή εξέλιξη, με διαρκή επαγρύπνηση, όχι μόνο σαν προπονητές, αλλά και σαν παιδαγωγοί. Παρέα με τον προπονητή στα Προ –Τζούνιορς Νίκο Παπαχριστόπουλο και τις …ευλογίες της διοίκησης, δίνουμε ένα συνεχή αγώνα για τη μάθηση πάνω από 60 παιδιά και για να χαίρονται αυτό που κάνουν.

Παίρνουμε μεγάλη ικανοποίηση από την χαρά των παιδιών. Το μέγεθος του υλικού μας δίνει τη δυνατότητα να εξάγουμε ποιότητα, μέσα από υπομονετική δουλειά. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί, η ίδρυση από φέτος του γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου. Μάλιστα αυτή τη στιγμή αριθμούν στις 18 αθλήτριες από 14-38 ετών και προετοιμάζονται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο οποίο θα λάβουμε μέρος την ερχόμενη σεζόν. Μάλιστα έχει προγραμματιστεί και το πρώτο φιλικό μας παιχνίδι, που θα γίνει στις 25/03 στα Καλάβρυτα με αντίπαλο τον Ατρόμητο Ζαρουχλεΐκων. Πρόκειται ίσως για το πλέον ιδιαίτερο κομμάτι που αναλάβαμε μαζί με τον Νίκο Παπαχριστόπουλο.

Υπάρχει κάποια διαφωνία στη συνεργασία σας με τη διοίκηση;

Η κοινή φιλοσοφία και χημεία που μας εκφράζει και αναπτύσσουμε με τον πρόεδρο Τάκη Βαρβιτσιώτη, η καθημερινή ενασχόληση με τον έφορο ποδοσφαίρου Κ. Σακελλαρίου και η συνεχής παρουσία του γενικού αρχηγού Νίκου Κυριαζή σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας, είναι στοιχεία που με πληρούν να πασχίσω για το καλό του σωματείου.

Τι εύχεσαι για τη φετινή χρονιά; Συζητάς με κάποια πρόταση από μεγαλύτερη κατηγορία αν τύχει;

Αυτό που εύχομαι πάντα σε προτεραιότητα, είναι η υγεία, κάτι που δυστυχώς πολλοί το θεωρούν δεδομένο.
Πρέπει να «γεμίζουμε» με πράγματα που μπορεί να φαίνονται και να θεωρούνται απλά, να χαιρόμαστε καθημερινά την κάθε στιγμή.
Προσωπικά στόχος μου είναι να εξελίσσομαι σαν προπονητής, να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και μ’ ενδιαφέρει μόνο να προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό της ομάδας μου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr