background img
banner
banner

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα η 25η Μαρτίου στο Αίγιο! [ ΦΩΤΟ]

ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ… ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Με μεγαλοπρέπεια και κάτω από τον λαμπερό ανοιξιάτικο ήλιο, εορτάστηκε στο Αίγιο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση, με τα νιάτα του Αιγίου να παρελαύνουν με περίσσια λεβεντιά και χάρη, ενώ πλήθος κόσμου είχε βγει στον δρόμο για να χειροκροτήσει τις ελπιδοφόρες παρουσίες που τιμούν το παρελθόν και κρατούν στα χέρια τους το μέλλον!

Το πρωί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτκό Ναό Φανερωμένης Αιγίου. Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, ιερός κλήρος, επίσημοι, αντιπροσωπείες σχολείων, πρόσκοποι, οδηγοί, σύνδεσμοι, σωματεία κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, μετέβησαν στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την φιλόλογο του 4ου Γυμνασίου Αιγίου Αναστασία Παπαλεξίου, η οποία ανέλυσε τα ιστορικά γεγονότα πριν και μετά την Επανάσταση του 1821, φτάνοντας στο σήμερα και την ανάγκη να μην υπάρχουν νέοι διχασμοί μεταξύ των Ελλήνων, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ένα κοινό στιβαρό όραμα για το μέλλον. ΄΄Παλιός και νέος κόσμος μπορούν να συμβαδίσουν μόνο μέσα στα κρυστάλλινα νερά της νηφαλιότητας, της σύμπνοιας παρά τις όποιες διαφορές. Της ένωσης ισχύος, όπως γινόταν πάντα στον τόπο αυτό σε δύσκολες στιγμές. Από το παρελθόν μας μπορούμε να αλιεύσουμε όχι μόνο την τραγικότητα, το δράμα και τα δεινά αλλά και τις υψηλές έννοιες της υπερηφάνειας, την αντοχής, της διαύγειας΄΄, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κατάθεση στεφάνων

Αμέσως μετά έγινε η κατάθεση στεφάνων. Πρώτος κατέθεσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος και στην συνέχεια ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος. Ακολούθησαν, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, εκπρόσωπος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, η πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Α., η πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγιαλείας Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Μαρτυρικών Χωριών δήμου Αιγιαλείας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αναβιωτών «Βοστίτσα», ο εκπρόσωπος της Ένωσης Περιπτεριούχων και Παντοπωλών Αιγιαλείας. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Αιγίου.

Με χάρη και εντυπωσιακές φορεσιές

Η Φιλαρμονική ήταν αυτή που άνοιξε την παρέλαση και φέτος η οποία παρέλασε και στην συνέχεια, μόλις έφτασε στο ύψος των επισήμων, παρατάχθηκε στο χώρο απέναντι από αυτούς. Στην συνέχεια με πολύ καλό βήμα και υπερηφάνεια με την γαλανόλευκη στα χέρια και τη σημαία του Λόντου παρέλασαν οι μαθητές του Αιγίου, από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, φορώντας εντυπωσιακές παραδοσιακές στολές. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου που παρέλασε υπό τους ήχους… του «Μακεδονία Ξακουστή», όπως άλλωστε και τα μέλη του Συλλόγου Αναβιωτών «Βοστίτσα» με επίσης εντυπωσιακά άρματα και στολές. Η παρέλαση έκλεισε με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και με μία αίσθηση βαθιάς ικανοποίησης πως, όσο υπάρχουν νέοι άνθρωποι που κουβαλούν τα ιδανικά του ’21, αυτός ο τόπος τίποτα δεν έχει να φοβηθεί…

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr