background img
banner
banner

«Με «όπλο» την ένδοξη ιστορία θα πάμε στην Αιγιάλεια του Αύριο»

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΩΝΑΚΡΙΔΑΣ

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, μαζί με στελέχη της νέας Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ», παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 197 χρόνων από τις πρώτες τουφεκιές του αγώνα της Επανάστασης, στις Πόρτες Αγριδίου της ιστορικής Νωνάκριδας, στις 14 Μαρτίου 1821.

Συνεχάρη τους πρωταγωνιστές της 2ης Επετείου, αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Γιώργο Γιοβά, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Αναγέννησις» Ακράτας , «Αγία Βαρβάρα», Περιστέρας και Εμπορικής-Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, τη Φιλαρμονική Ακράτας, τους μαθητές Σχολείων και τις Τοπικές Κοινότητες Ακράτας, Συλιβαινιωτίκων, Αγίας Βαρβάρας, Περιστέρας, Ζαρούχλας και Μεσορουγγίου.

Ο κ. Γούτος, με αφορμή το επετειακό σαββατοκύριακο στην ιστορική Νωνάκριδα, δήλωσε: “Οι συντοπίτες πρωτεργάτες των εκδηλώσεων, άναψαν μέσα μας τη σπίθα για την Εθνική Παλιγγενεσία. Αποδίδουμε φόρο τιμής σε αγωνιστές της περιοχής και αγκαλιάζουμε ιστορικούς και εθελοντές, οι οποίοι ανέδειξαν τον πλούτο της τοπικής μας ιστορίας και ξύπνησαν άσβεστες μνήμες.
Ως δημοτική παράταξη, από την πρώτη στιγμή, βάλαμε στις αρχές μας, το σεβασμό και την ανάδειξη της ένδοξης αυτής ιστορίας. Με θάρρος, αγωνιστικότητα και υπερηφάνεια, ως απόγονοι αυτών που σήκωσαν τα τουφέκια και μας οδήγησαν στη ελευθερία, δεν έχουμε δικαίωμα να λυγήσουμε στα προβλήματα του σήμερα. Με την ιστορία, ως πυξίδα, θα πορευτούμε και με αυτή ως «όπλο» θα πάμε στην Αιγιάλεια του Αύριο.”


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr