background img
banner
banner

Μέχρι την Παρασκευή το Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ – ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Η είδηση ότι αναμένεται να ανοίξει Κτηματολογικό Γραφείο στο Αίγιο έχει κάνει πολλούς ιδιοκτήτες να επαναπαύονται, με αποτέλεσμα ως τώρα να μην υπάρχει η αναμενόμενη κινητικότητα.

Όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr  ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ΄΄με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, εντός της εβδομάδας και μέχρι την Παρασκευή θα έχει ανοίξει το Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου επί της οδού Μητροπόλεως 21, για την κατάθεση των δηλώσεων ιδιοκτησίας΄΄. Ερωτηθείς για την κινητικότητα που υπάρχει, παρατήρησε πως ΄΄ναι μεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, ωστόσο αναμένεται να κορυφωθεί μόλις ανοίξει το Κτηματολογικό Γραφείο. Εκτιμούμε ότι επειδή υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του, θα δοθεί κάποια παράταση για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος΄΄.

Η επίσκεψη των ιδιοκτητών στα δικηγορικά γραφεία έχει να κάνει με την συγκέντρωση των εγγράφων που πρέπει να προσκομίσουν μαζί με την δήλωση, ούτως ώστε να κατοχυρώσουν τις ιδιοκτησίες τους. Το κόστος, εξαρτάται από το πόσους τίτλους αλλά και πόσες ιδιοκτησίες έχει ο κάθε ένας.

Την ίδια στιγμή, υποτονική, ανάλογα με το γεγονός ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τις 21 Ιανουαρίου, είναι η κίνηση στο Υποθηκοφυλακείο Αιγίου, αφού λίγοι είναι αυτοί που έχουν προσέλθει για να ζητήσουν αντίγραφα συμβολαίων και βεβαιώσεις μεταγραφής. Εκτιμάται δε ότι με την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Αιγίου, θα υπάρξει μεγάλη αύξηση του αριθμού των πολιτών που θα καταφύγουν στο Υποθηκοφυλακείο, γι’ αυτό καλό προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα, καλό θα είναι οι ιδιοκτήτες να αναζητούν από τώρα τα έγγραφα και τα συμβόλαια που θα τους χρειαστούν για την δήλωση, ώστε να μην… τρέχουν την τελευταία στιγμή.
Αυξημένη πάντως, είναι η κίνηση και στα γραφεία των μηχανικών, οι οποίοι καλούνται για αρκετές περιπτώσεις να βγάλουν τοπογραφικά διαγράμματα, ειδικά για τις ορεινές περιοχές που πολλά ακίνητα δεν προσδιορίζονται.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr