background img
banner
banner

“Μου αρέσει να μοιράζομαι τη γνώση μου για πράγματα που αγαπώ”

Η ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Ο Κολομβιανός γυμναστής Beto Perez στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, ενώ δίδασκε, διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει τις κασέτες του για το πρόγραμμα γυμναστικής που έκανε. Τις αντικατέστησε λοιπόν με κασέτες λάτιν που είχε μαζί του και αυτοσχεδίασε. Η συνέχεια είναι μία ιστορία επιτυχίας αφού η Zumba έφτασε στο Μαϊάμι και από κει άρχισε να εξαπλώνεται με γεωμετρική πρόοδο. Έτσι, εντελώς αυθόρμητα δημιούργησε ένα νέο είδος χορού – γυμναστικής, που επικεντρωνόταν στο να αφήσεις τη μουσική να σε κινεί, αντί να μετράς τα βήματα πάνω στη μουσική.

“Είναι ένα πάντρεμα χορού και γυμναστικής που ακολουθεί όλες τις αρχές του fitness. Δεν είναι, όμως, εξαντλητικό και κουραστικό, αλλά διασκεδαστικό και ευχάριστο” μας λέει η Νατάσα Καραγεώργου, γνωστή δασκάλα χορού, όχι βέβαια μόνο zumba. Αλλά, όσες φορές την έχουμε δει και θαυμάσει σε διάφορες εκδηλώσεις, έχουμε συνδέσει την παρουσία της σε μεγάλο βαθμό με τη zumba και ακόμη περισσότερο με τους latin χορούς.

 Η Νατάσα Καραγεώργου γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά αυτό – όπως λέει η ίδια – μικρή σημασία έχει μιας και ο πατέρας της ήταν στρατιωτικός και λόγω των συχνών μεταθέσεων έχει κατοικήσει για μεγάλα διαστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η μητέρα της είναι από τα Σελιανίτικα, έχει μια αδελφή ενώ προς το παρόν είναι ελεύθερη. Είναι απόφοιτος λυκείου, πτυχιούχος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και απόφοιτος μεταπτυχιακού ειδίκευσης στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Καρκίνος και φυσικά προϊόντα). Έχει παρακολουθήσει αλλά και συμμετάσχει σε πανελλήνια και παγκόσμια συνέδρια. Εργάζεται στο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΚΩΣΤΑΡΑΣ», ως βιολόγος από το 2010 έως και σήμερα. Σε ότι αφορά στο χορό, έχει αποκτήσει τους παρακάτω τίτλους σπουδών: Bronze σε latin και ballroom / American style (2014), Zumba instructor (2015, Παρακολούθηση σεμιναρίων σε salsa/ bachata, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σπουδές της σε επόμενο πτυχίο: Silver σε latin και ballroom / American style.

Είναι υπεύθυνη του «Zumba team- Aigialeon», συνοδεύοντας την αντρική ομάδα βόλευ του Α.Ο. Αιγιαλέων στους αγώνες. Υπεύθυνη του Dance Academy- Aigialeon (κλειστό γυμναστήριο Αιγίου) από το 2014, ενώ συνεργάζεται με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Σελιανιτίκων από το 2015. Χορογράφος στις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» με σκηνοθέτη την Πετρίδη Αναστασία (Φον Δημητράκης- 2015, Ταρτούφος- 2017, Κάλπικη Λίρα -2018). Χορογράφος στο παιδικό φεστιβάλ Κινηματογράφου, στα παιδικά θεατρικά της Πετρίδη Αναστασίας ( Μια Ιταλίδα απ’ τηναπ’ την Κυψέλη και Η θεία απ’ το Σικάγο- 2016 και Τσάρλι Τσάπλιν- 2017.)

Νατάσα, πως συνδυάζεται η Βιολογία με τον χορό; Και σε ποιο από τα δύο αφιερώνεις περισσότερο χρόνο;

Μπορεί να δείχνουν τελείως διαφορετικά όμως έχουν μια κοινή βάση. Τη διδασκαλία και την ανεξάντλητη αγάπη μου για τα παιδιά. Μου αρέσει να μοιράζομαι τη γνώση μου για πράγματα που αγαπώ. Άλλωστε αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να διαθέτει κάθε δάσκαλος – καθηγητής και να τα χρησιμοποιεί ως εφόδια για μία σωστή εκπαίδευση. Ο χρόνος μου καταμερίζεται εξίσου και στα δύο.

Πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια; Τι θυμάσαι περισσότερο με νοσταλγία;

Όμορφα, γλυκά και ανέμελα, παρά τις συχνές μετακινήσεις. Έχω δύο απίστευτους γονείς που ήταν και είναι πάντα εκεί, στυλοβάτες σε κάθε μου βήμα. Με έμαθαν να φέρομαι σωστά, να σέβομαι και να εκτιμώ, να είμαι αξιοπρεπής και δυνατή στις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν και θα πρέπει να αντιμετωπίσω. Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι με νοσταλγία τα καλοκαιρινά μεσημέρια, στην αυλή της γιαγιάς, στα Σελιανίτικα, τρώγοντας μια φέτα καρπούζι και το ατελείωτο παιχνίδι στα σοκάκια χάνοντας την αίσθηση του χρόνου…

Ο χορός ήταν πάντα αυτό που ήθελες να κάνεις στη ζωή σου;

Ο χορός υπήρχε στη ζωή μου πάντα. Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι ότι, όπου στεκόμουν, όπου βρισκόμουν… χόρευα! Σαν επαγγελματική σκέψη όμως, δεν ήταν στα σχέδιά μου (μάλλον όλοι το έβλεπαν εκτός απο εμένα!). Σοβαρά ξεκίνησα να το σκέφτομαι όταν τελείωσα τις σπουδές μου ως βιολόγος.

Σε πόσα παιδιά συνολικά έχεις διδάξει χορό; Και πόσα είναι στην ομάδα σήμερα;

Στο DANCE ACADEMY-AIGIALEON και στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ έχω διδάξει αυτά τα πέντε χρόνια σε πάνω απο 140 παιδιά, ηλικίας 4-17 χρονών. Και να σκεφτείτε οτι ξεκίνησα με τρία παιδάκια τα οποία ως το τέλος του πρώτου χρόνου είχαν γίνει δέκα. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δεν περίμενα την εξέλιξη που ακολούθησε. Να αυξηθεί δηλαδή τόσο πολύ ο αριθμός των ατόμων στα αμέσως επόμενα χρόνια. Στο δυναμικό μας επίσης, υπάρχουν και τμήματα ενηλίκων και όχι μόνο παιδιά, που σημαίνει ότι μόνη μου δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ την κατάσταση με την ίδια ευκολία, αν δεν είχα την πολύτιμη βοήθεια δύο αξιόλογων δασκάλων μου, του Άρη Μάνου και της Χαράς Βάρδα.

Με τι άλλο ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου; Ποια είναι τα χόμπι σου;

Ο χρόνος μου πλέον είναι ελάχιστος καθώς οι υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Όταν όμως καταφέρνω να ξεκλέβω λίγο, μου αρέσουν τα ταξίδια, το διάβασμα, ο θερινός κινηματογράφος και… τα παζλ (αγχολυτικα!!!)

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Επαγγελματικά και προσωπικά;

Στα επαγγελματικά, να μπορώ να συνεχίσω να κάνω όλα όσα με εκφράζουν. Για μένα, αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρωτίστης σημασίας, προκειμένου να είμαι σωστή και αποδοτική στη δουλειά μου. Στα προσωπικά μου, τι άλλο από το να έχω πάντα δίπλα μου, υγιείς και ευτυχισμένους, όλους όσοι με αγαπούν και αγαπώ.

Και κάτι τελευταίο που συμβουλεύω όλους μου τους μαθητές ανεξάρτητα από την ηλικία τους: να ονειρεύεστε και να βάζετε στόχους. Και αυτούς τους μεγάλους στόχους να τους μοιράζετε σε μικρότερους και κάθε φορά να εκπληρώνετε έναν, μέχρι να φτάσετε στον μεγαλύτερο, τον πιο σημαντικό. Και που ξέρετε, μπορεί και να κάνετε τελικά τα όνειρά σας πραγματικότητα. Εγώ μέχρι στιγμής, αυτά που ονειρεύτηκα έγιναν!

Με τον πατέρα της, Νίκο Καραγεώργο

Με τη μητέρα της, Σούλα Καραγεώργου


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr