background img
banner
banner

Ο ιστορικός τουρισμός και τα “Τουφέκια της Επανάστασης”

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ” ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΨΥΧΡΑΜΗ,  ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΝΩΝΑΚΡΙΔΑ

Συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών και δράσεων για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την προώθηση του Ιστορικού Τουρισμού στην Αιγιάλεια, έχει η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βασιλική Ψυχράμη, η οποία, μαζί με συνεργάτες της και μέλη της παράταξής της, παρευρέθηκαν την Κυριακή 17 Μαρτίου στη Νωνάκριδα, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τη συμπλήρωση 198 χρόνων από τις πρώτες τουφεκιές του Αγώνα στις Πόρτες Αγριδίου, στις 14 Μαρτίου 1821.

Ειδικότερα, η κα Ψυχράμη και μέλη της «Ποιοτικής Αιγιάλειας», παρακολούθησαν στο ιστορικό Αγρίδι, το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Τα πρώτα τουφέκια της Επανάστασης», μέσα από το οποίο παρουσιάστηκαν επεισόδια της τοπικής ιστορίας με τις εξομολογήσεις ιστορικών προσώπων. Ζώσα ιστορία από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της, στον τόπο που εκτυλίχθηκαν τα ιστορικά γεγονότα, σε μία πολύ προσεγμένη εκδήλωση, μέσα από την οποία, με παραστατικό τρόπο, γνωρίσαμε την συμβολή της περιοχής στα γεγονότα που δρομολόγησαν την Επανάσταση του 1821.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του δρώμενου είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας. Τα κείμενα ήταν της Αναστασίας Ευσταθίου και η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκε στον Χρήστο Ασημακόπουλο. Στο δρώμενο συμμετείχε η θεατρική ομάδα του Συλλόγου και εθελοντές όλων των ηλικιών από την Ανατολική Αιγιάλεια, ενώ έλαβαν μέρος και δύο μέλη της «Ποιοτικής Αιγιάλειας», οι Μαρία Καρρά και Ανθή Παμπούκη.

Επίσης, η κα Ψυχράμη και οι συνεργάτες της παρακολούθησαν την παρέλαση και την κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.

Ψυχράμη: “Η ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας και η στήριξη των συλλόγων θα αποτελέσουν μέριμνά μας”

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές των εκδηλώσεων, Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιάλειας, Κοινότητες Ακράτας, Συλιβαινιωτίκων, Αγίας Βαρβάρας, Περιστέρας, Ζαρούχλας, Μεσορρουγίου, Πολιτιστικούς Συλλόγους «Αναγέννησις» Ακράτας, Φιλαρμονική Ακράτας, Αγίας Βαρβάρας, Περιστέρας και Εμπορικό Σύλλογο Ανατολικής Αιγιάλειας. Τα πρώτα τουφέκια της Επανάστασης σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις για τη Συνέλευση της Βοστίτσας που πραγματοποιήθηκαν στις 26 Ιανουαρίου, αναδεικνύουν την ιστορική παρακαταθήκη της Αιγιάλειας και τη μεγάλη προσφορά της στον Αγώνα», επισημαίνει σε δήλωσή της η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη, προσθέτοντας: «Η ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας και η στήριξη των συλλόγων που δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση, θα αποτελέσουν μέριμνά μας, αφενός για να μεταλαμπαδεύσουμε την Ιστορία μας στους νεότερους και να αποκτήσουμε όλοι ιστορική συνείδηση και αφετέρου για να καταστήσουμε την περιοχή πόλο έλξης Ιστορικού Τουρισμού».

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr