background img
banner
banner

Ο Μητροπολίτης μοίρασε φυλλάδια σε σπίτια και καφετέριες!

ΚΙΝΗΣΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ

Σε μία πρωτοφανή κίνηση που φανερώνει την επιθυμία του να αφυπνίσει και να… ξεσηκώσει τον κόσμο ενάντια σε όσους βάλλουν κατά τις Ορθοδοξίας, προχώρησε χθες ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Μοίρασε ο ίδιος φυλλάδια επισκεπτόμενος σπίτια και καφετέριες στο κέντρο του Αιγίου, εκεί όπου μάλιστα έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από νέους ανθρώπους!

Η αφορμή δόθηκε από την έγκριση της τροποποίησης του άρθρου 3 του Συντάγματος μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και “θρησκευτική ουδετερότητα”. Ο τοπικός Ποιμενάρχης δεν επέλεξε τυχαία την χθεσινή ημέρα γι’ αυτή την δράση. Ήταν η ημέρα της μεγάλος εορτής της Ορθοδοξίας, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, ύστερα από την μακρά και επίπονη περίοδο της Εικονομαχίας. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Φανερωμένης Αιγίου, όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου και παρουσία πλήθους πιστών που άκουσαν τον κ. Αμβρόσιο να… κρούει καμπανάκι και να αναφέρει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ευρίσκεται πλέον εν διωγμώ.

Το φυλλάδιο…

Αυτό αναφέρεται και στα φυλλάδια που διένειμε αμέσως μετά από πόρτα σε πόρτα και από καφετέρια σε καφετέρια στην οδό Μητροπόλεως και τα Υψηλά Αλώνια, αιφνιδιάζοντας και εκπλήσσοντας. Στο φυλλάδιο υπάρχουν δύο φωτογραφίες! Η μία παρουσιάζει τον στρατιώτη που με ευλάβεια ασπάζεται την Εικόνα την οποία του προσφέρει η γιαγιά, θέλοντας να τονίσει το γεγονός ότι πλέον οι παραδόσεις ποδοπατούνται και η ευλάβεια προς τον Θεό χάνεται και η άλλη είναι μία εκφραστική απεικόνιση του καταστρεπτικού έργου των πολεμίων της Εκκλησίας.

Στο φυλλάδιο, ο Μητροπολίτης αναφέρει: «Έλληνες αδελφοί, με την τροποποίηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, ο Χριστός διώκεται, η Ορθοδοξία εξωπετάγεται, η Ελλάδα αποβάλλει τον χριστιανικό χαρακτήρα της, η Πατρίδα μας αλλάζει ταυτότητα, παύει να είναι η κοιτίδα της Ορθοδοξία, τώρα πλέον εντάσσεται στην πανθρησκειακή κόλαση»…

Η κίνηση αυτή του Μητροπολίτη πάντως, που αποδεικνύει την θέλησή του να βγει ακόμη και στους δρόμους και να αφυπνίσει έναν – έναν τους ανθρώπους, απέσπασε θετικά σχόλια ενώ πολλοί ήταν αυτοί που τον παρότρυναν να συνεχίσει με το ίδιο σθένος και την ίδια μαχητικότητα!


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr