background img
banner
banner

O Παπανδρέου στην ΠΕΣ

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Παναγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών, υποδέχτηκε χθες το πρωί, στην έδρα της Οργάνωσης, τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η επίσκεψη Παπανδρέου στην ΠΕΣ, έγινε με αφορμή την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, ως υποψήφιος βουλευτής, αυτή τη φορά με το Κίνημα Αλλαγής.

Τον κ. Παπανδρέου ενημέρωσε για την καλή πορεία του Συνεταιρισμού, ο πρόεδρος της συμβουλίου, Θανάσης Σωτηρόπουλος. Με πωλήσεις, το 2018, που έφτασαν τα 38εκ .ευρώ, με εξαγωγές σε σαράντα χώρες και απορρόφηση του 65% της πανελλήνιας παραγωγής σταφίδας, με σταθερή κερδοφορία η ΠΕΣ κοσμεί το συνεταιριστικό κίνημα και γίνεται μοχλός ανάπτυξης, όχι μόνο για την Αιγιάλεια, αλλά και για τη χώρα.

Όπως ενημέρωσε, ακολούθως, ο διευθυντής Μίλτος Σταυρόπουλος, μέσα από την έρευνα για τη διατροφική αξία του προϊόντος, μέσα από την πιστοποίηση της διαδικασίας, από το χωράφι στην κατανάλωση, αλλά και μέσα από την συμμετοχή σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τροφίμων, η ΠΕΣ πέτυχε να γίνει leader στην αγορά της σταφίδας και του ελαιολάδου.

Μάλιστα, πρόεδρος και διευθυντής ενημέρωσαν τον Παπανδρέου για την μεγάλη επένδυση, με τη δημιουργία πρότυπης μονάδας ελαιοτριβείου, που θα μειώσει αισθητά το κόστος στον παραγωγό της Αιγιάλειας.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για δικές του εμπειρίες σε χώρες με εξελιγμένη παραγωγική διαδικασία, ωστόσο έγινε κατανοητό ότι η καλλιέργεια σταφίδας είναι ιδιαίτερη, έχει μεγάλες δυσκολίες μέχρι την παραγωγή του τελικού προϊόντος λόγω και του μικρού κλήρου.
Σταθερό αίτημα προς τον ίδιο από τους διοικουντες, αλλά και σε όσους πολιτικούς με διάθεση παρέμβασης, έχουν περάσει κατά καιρούς από την ΠΕΣ, είναι η αναμπέλωση της σταφίδας, προκειμένου το προϊόν να αποκτήσει ορίζοντα για να αυξηθεί η παραγωγή που βαίνει συνεχώς μειούμενη.

Ο κ. Παπανδρέου στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ΠΕΣ, ωστόσο ενδιαφέρθηκε να μάθει και για άλλα ζητήματα που αφορούν την Αιγιάλεια και είναι προβλήματα που ζητούν λύση. Με δεδομένο ότι η μια έδρα τουλάχιστον που θα πάρει το ΚΙΝΑΛ στην περιοχή, θα πάει στον Παπανδρέου.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr