background img
banner
banner

Πέρασαν 45.000 αυτοκίνητα σε τέσσερις μέρες!

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Πολλαπλά ωφελημένη είναι η Αιγιάλεια από το τριήμερο Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας, καθώς η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και η νέα εθνική οδός… έφεραν στην περιοχή τον περισσότερο κόσμο που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια κατά τις γιορτές αυτές, κάτι που ήταν εμφανές κυρίως στο κέντρο της πόλης του Αιγίου, με τα καταστήματα εστίασης αναψυχής να παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση από την Τσικνοπέμπτη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.

Κατά κοινή ομολογία, η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών οφείλεται και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα για το Αίγιο την καύση του καρνάβαλου το βράδυ της Κυριακής 11 Μαρτίου, ημέρα που παρουσίασε την μεγαλύτερη κίνηση η παραλία Αιγίου. Ήταν δε τόσος πολύς ο κόσμος στους δρόμους, τα καταστήματα και το λιμάνι, που με μεγάλη δυσκολία μπορούσε να διασχίσει κανείς πεζός την κλειστή για τα αυτοκίνητα, οδό Ζωοδόχου Πηγής! Ειδικά δε την ώρα της εντυπωσιακής καύσης, που βρέθηκαν όλοι στον δρόμο κατά μήκος της θάλασσας, το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο για την περιοχή, κάνοντας όλους να αναφωνούν «ας ήταν το Αίγιο έτσι κάθε μέρα»…

Κάνοντας στάση στο Αίγιο

Το τριήμερο ουσιαστικά διευκόλυνε μία αποτίμηση των πλεονεκτημάτων του νέου αυτοκινητόδρομου, τα έργα του οποίου επί σειρά ετών είχαν προκαλέσει κάμψη ακόμη και στο δημοφιλές ανά την Ελλάδα καρναβάλι της Πάτρας. Το πέρασμα από την Αιγιάλεια ήταν πρωτοφανές, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που με προορισμό την Πάτρα, έκαναν μία στάση στο όμορφο Αίγιο.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζουν τον αριθμό των αυτοκινήτων που πέρασαν από το Αίγιο, χωρίς βέβαια να είναι γνωστός ο αριθμός αυτών που έκαναν στάση στην πόλη. Το μεγαλύτερο κύμα καθόδου παρατηρήθηκε την περασμένη Παρασκευή όπου τα οχήματα που πέρασαν μετρήθηκαν κατά… χιλιάδες. Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη από τα διόδια του Ελαιώνα πέρασαν περίπου 7.000 αυτοκίνητα, ενώ την Παρασκευή έφτασαν τα 15.700. Το Σάββατο τα οχήματα που πέρασαν υπολογίζονται σε 14.600 και την Κυριακή σε 7.000 μέχρι βέβαια να έρθει η Καθαρά Δευτέρα που οι περισσότεροι πήραν τον δρόμο της επιστροφής…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr