background img
banner
banner

Πλάνο για μία ΔΕΥΑΑ ανταποκρινόμενη στο έπακρο στις ανάγκες του Δημότη

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας, που μετά την διεύρυνσή της έχει μπει σε τροχιά προγραμματισμού και υλοποίησης σημαντικών έργων, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου, η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη και μέλη της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», αναλύοντας το πλάνο της Δημοτικής Παράταξης για τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα πρωτάξουν, τα οποία σκοπό έχουν την κάλυψη των αναγκών του Δήμου απ’ άκρη σ’ άκρη και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον δημότη.

Η υποψήφια Δήμαρχος και οι συνεργάτες της επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΑ και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Παναγιώτη Παναγόπουλο, τον Τεχνικό Διευθυντή Παναγιώτη Νικολόπουλο και τον Τεχνικό Σύμβουλο του Δήμου Αιγιαλείας Απόστολο Λιόγκα. Αναλύθηκε η συνολική δραστηριότητα της ΔΕΥΑΑ με τα εν εξελίξει έργα καθώς και με αυτά που έχουν δρομολογηθεί.

Με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν και τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, η «Ποιοτική Αιγιάλεια» έχει συγκεκριμένο πλάνο για την ΔΕΥΑΑ το οποίο έχει, μεταξύ άλλων, να κάνει με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση καίριων θεμάτων που σχετίζονται με την αναβάθμιση των δικτύων της Δημοτικής Επιχείρησης και την αποφυγή προβλημάτων στην καθημερινότητα του πολίτη.

Επικεντρώνονται έτσι στην αναγκαιότητα αντικατάστασης των αγωγών του δικτύου ύδρευσης που είναι κατασκευασμένοι από αμίαντο, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Ήδη, όπως μετέφεραν στην κα Ψυχράμη και τους συνεργάτες της οι διοικούντες της ΔΕΥΑΑ, έχουν ξεκινήσει εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση, πλην όμως πρέπει να αντικατασταθούν οι αμιαντοσωλήνες στο σύνολό τους. Επιπλέον, σε πολλά σημεία της Αιγιάλειας πρέπει να κατασκευαστούν αγωγοί απορροής ομβρίων υδάτων. Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει στην οδό Κορίνθου για την οποία υπάρχει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, πλην όμως, αναγκαίο θεωρείται να γίνουν αντιπλημμυρικά σε διάφορα σημεία όπως στα Νικολέικα, την περιοχή των Σταφιδαλώνων και αλλού. Επίσης, σε ό,τι αφορά την οδό Ψαρών στο Αίγιο, οι ιθύνοντες της ΔΕΥΑΑ τόνισαν πως γίνεται μία προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της οδού που συνεχώς πλημμυρίζει από όμβρια ύδατα, μέσω του έργου διασύνδεσης του λιμένος Αιγίου με την Νέα Εθνική Οδό.

«Αυτό που μας επισημάνθηκε, είναι το γεγονός ότι η λειτουργία της ΔΕΥΑΑ έχει μπει σε τάξη, έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει τις βλάβες, να τις εντοπίζει και να τις αντιμετωπίζει τάχιστα, ενώ μετά την επέκτασή της, έχει περιοριστεί κατά πολύ το πρόβλημα της κατασπατάλησης νερού. Η συνεχής αναβάθμιση της ΔΕΥΑΑ σε όλα τα επίπεδα, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την αναπτυξιακή προοπτική που επιθυμούμε να δώσουμε μέσα από την νέα διοίκηση του δήμου μας. Θα εργαστούμε από κοινού με τους ανθρώπους της για να το επιτύχουμε», υπογράμμισε σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησης, η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας, επικεφαλής της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» Βασιλική Ψυχράμη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr