background img
banner
banner

Πρωτοβουλία της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» για την αντιμετώπιση του…εφιάλτη των απορριμμάτων

Η ολιγωρία και η αναποτελεσματική διοίκηση στην αντιμετώπιση του ζητήματος των απορριμμάτων, μας φέρνουν εκ νέου προ αδιεξόδου. Έχοντας υπόψιν:
-Πρώτον: Ότι όσοι διετέλεσαν μέχρι σήμερα Δήμαρχοι, είτε στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους -πλην της Αιγείρας – είτε στον Καλλικρατικό Δήμο Αιγιάλειας, όχι μόνο δεν έδωσαν βιώσιμη λύση αλλά αντιθέτως έκαναν και λανθασμένες επιλογές, όπως με τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Παπανικολούς,
-Δεύτερον: Ότι αφενός μεν ο ΧΥΤΑ της Αιγείρας υπερκορέστηκε, επειδή είχε αφεθεί στην τύχη του χωρίς την επιβεβλημένη φροντίδα και συντήρηση, και οδήγησε τους κατοίκους της Ανατολικής Αιγιάλειας στην απόγνωση, οσονούπω κλείνει οριστικά, αφετέρου δε ότι δεν υπάρχει άμεση και αξιόπιστη λύση,
-Τρίτον: Ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην εκπόνηση και υλοποίηση των μελετών που αφορούν στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και ακόμα καμία χρηματοδότηση δεν έχει επιτευχθεί.
Τέταρτον: Τις επαφές που πραγματοποίησε η υποψήφια Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού μας, Βασιλική Ψυχράμη, με τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το θέμα των απορριμμάτων,
Ανησυχούμε βαθύτατα ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε προ αδιεξόδου. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου! Σύντομα θα “ πνιγεί” η Αιγιάλεια και πάλι στα σκουπίδια… Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις σήμερα, πριν να είναι πολύ αργά.

Για τον λόγο αυτό, η “ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ” αναλαμβάνει πρωτοβουλία να καταθέσει αίτηση για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στην κατεύθυνση της ολιστικής και σύγχρονης διαχείρισης αυτών.
Πρέπει να ενημερωθεί το σώμα και οι πολίτες για τις ενέργειες του Δημάρχου, ο οποίος, επί μία πενταετία, χειρίζεται αποκλειστικά μόνος του το μείζον αυτό θέμα.
Πρέπει να τοποθετηθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις με ρεαλιστικές προτάσεις.
Ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί την εξειδικευμένη γνώση και τη συναίνεση όλων.
Απαιτεί τη συνεργασία και όχι την πολιτική αντιπαράθεση, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου χρονικά περιθώρια.
Η λύση έπρεπε να είχε δοθεί προ πολλού. Ας κάνουμε κάτι έστω την τελευταία στιγμή.
Η θέση της “ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” είναι η επίλυση των προβλημάτων και όχι η διαιώνισή τους μέσα από στείρα πολιτική αντιπαράθεση.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις να συμβάλουν στο διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις.
Επιπρόσθετα, ζητούμε από τον Δήμαρχο να προσκαλέσει στη συνεδρίαση τους καθ’ ύλην αρμόδιους και ειδικούς της αποκεντρωμένης διοίκησης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να συμβάλουν με την τεχνογνωσία τους στην εξεύρεση λύσης.
Θεωρούμε σώφρον να κληθούν επίσης και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι.
Ως εδώ η αναποτελεσματική και προσωπική διαχείριση του σημαντικότερου θέματος του τόπου μας, της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όχι άλλος χαμένος χρόνος.
Επεξεργασμένο σχέδιο ΤΩΡΑ.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr