background img
banner
banner

Δέσμευση Βασιλικής Ψυχράμη για επαναπροσδιορισμό δημοτικών τελών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Με αφορμή την κινητοποίηση του κλάδου καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής την Δευτέρα 18 Μαρτίου, η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βασιλική Ψυχράμη και η παράταξή της, εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν οι δοκιμαζόμενοι επαγγελματίες του κλάδου, για την διατήρηση των επιχειρήσεών τους.

Από την θητεία της στον δήμο Αιγιαλείας, κυρίως δεν από την πολυετή συμμετοχή της στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος, η κα Ψυχράμη γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής, βρισκόμενη σε διαρκή επαφή μαζί τους. Άλλωστε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Καταστηματαρχών Εστίασης – Αναψυχής Αιγιάλειας Στράτος Βαρδάκης, είναι μέλος του συνδυασμού «Ποιοτική Αιγιάλεια».

Άποψη της υποψήφιας δημάρχου είναι πως πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο που οι επιχειρήσεις τέτοιου είδους αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία αλλά και από τον Δήμο, δεσμευόμενη ότι η ίδια, από την θέση της Δημάρχου, θα προωθήσει την απλούστευση διαδικασιών και την ελάφρυνση των υποχρεώσεων των επαγγελματιών απέναντι στον Δήμο.
Οι ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ, εστιατορίων, κ.ο.κ. της Αιγιάλειας, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στην απεργία της Δευτέρας, κλείνοντας τα καταστήματά τους μία ημέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Είναι γεγονός ότι ο κλάδος βιώνει μία σκληρή πραγματικότητα, με τα μέλη του Συλλόγου να φέρονται διατεθειμένα να… κλείσουν μία μέρα για να μην κλείσουν για πάντα…

Επί του θέματος, η Βασιλική Ψυχράμη, δήλωσε: «Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο εστίασης και αναψυχής είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, με τις επιχειρήσεις τους προσφέρουν εργασία σε πολύ κόσμο, ψυχαγωγία και σε γενικές γραμμές σε τοπικό επίπεδο, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Όμως, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ο ανταγωνισμός στον χώρο τους έχει αυξηθεί ενώ, λόγω φορολογίας, οικονομικής στενότητας και αναγκαστικής καθήλωσης των τιμών, οι τζίροι τους βρίσκονται σε πτώση. Το κράτος εξαντλεί την αυστηρότητά του με την επιβολή «τσουχτερών» προστίμων, με τους ελέγχους να είναι μεν θεμιτοί, πλην όμως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εστίαση και η αναψυχή βαρύνονται με 25 σημεία ελέγχου αλλά και 40 οικονομικές υποχρεώσεις το μήνα».

Η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας, επισήμανε, παράλληλα τα εξής: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τα αιτήματα των επαγγελματιών της περιοχής, που είναι τα ακόλουθα: Μονοψήφιος Φ.Π.Α. και χαρακτηρισμός ως ιδιώνυμο αδίκημα η μη καταβολή του, μείωση του μη μισθολογικού κόστους, μείωση στις υπερβολικές χρεώσεις στα τιμολόγια του νερού και ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, με τις υπάρχουσες συνθήκες, οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών προς τον δήμο, θεωρούνται δυσβάσταχτες. Γι’ αυτό κι εμείς δεσμευόμαστε για επαναπροσδιορισμό των δημοτικών τελών που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Τέλος, σημείωσε τα ακόλουθα: «Οφείλουμε όλοι να ενσκύψουμε στα προβλήματα των επαγγελματιών αυτών και να συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους. Αποτελούν έναν σημαντικό κρίκο της τοπικής οικονομίας που ενδεχόμενο «σπάσιμο» θα έχει σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις και θα λειτουργήσει ανασταλτικά στους αναπτυξιακούς στόχους που έχουμε θέσει για τον Δήμο μας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr