background img
banner
banner

Σε νέες… περιπέτειες το Τμήμα ΤΕΙ Οπτικής Οπτομετρίας Παραρτήματος Αιγίου

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ανάστατη είναι η φοιτητική κοινότητα του Παραρτήματος Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, με βάση το σχέδιο Γαβρόγλου και τα νέα δεδομένα στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, προβλέπεται μεν η λειτουργία δύο Τμημάτων ΤΕΙ στο Αίγιο, πλην όμως δεν προσμετρώνται στον πίνακα που αναγράφονται οι σχολές… Το γεγονός βάζει σε… νέες περιπέτειες το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας που ξαφνικά μετατρέπεται ξανά σε… αδύναμο κρίκο.

Οι φοιτητές του Τμήματος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως το σχέδιο προχωρά σε νέες καταργήσεις ΤΕΙ και συγχωνεύσεις με ΑΕΙ, χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την σωστή λειτουργία ενός ακαδημαϊκού τμήματος και κυριότερα, χωρίς την μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα κυρίως του οπτομέτρη.

Παύει να υπάρχει σχολή Οπτικής και Οπτομετρίας στην Ελλάδα

Αναλυτικότερα, αναφέρεται στο νέο σχέδιο ότι θα υπάρχουν δύο σχολές στο Αίγιο παρόλα αυτά δεν προσμετρώνται στον πίνακα που αναγράφονται οι σχολές και τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπροσθέτως, το σχέδιο προτείνει την συγχώνευση του τμήματος στον κλάδο των θετικών επιστημών, ο οποίος δεν είναι σχετικός με το αντικείμενο της Οπτομετρίας. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό παύει να υπάρχει σχολή Οπτικής και Οπτομετρίας στην Ελλάδα και παγώνει η επιστήμη της Οπτομετρίας, μία επιστήμη που ανθίζει ραγδαία στο εξωτερικό.

΄΄Εφόσον η επιστήμη μας υπάγεται στα επαγγέλματα υγείας και ασχολείται με τον ιατρικό και παραϊατρικό τομέα, απαιτούμε και ευελπιστούμε να μείνει σε αυτόν καθώς και να διατηρηθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα όπως ήταν εν έτει 2017 και να εξελιχθούν. Τέλος, ζητάμε σε κάθε επιστημονικό αντικείμενο να υπάρχει ένα πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου΄΄, αναφέρουν οι φοιτητές του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας, προσθέτοντας: ΄΄Ζητάμε την υποστήριξή σας ώστε να μην υποβαθμιστεί η σχολή Οπτικής και Οπτομετρίας του Αιγίου και γενικότερα ο κλάδος της Οπτομετρίας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr