background img
banner
banner

Συνάντηση παραγωγών κορινθιακής σταφίδας

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

Τα προβλήματα που αφορούν στην καλλιέργεια της Κορινθιακής σταφίδας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα στο Εδαφολογικό Εργαστήρι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Αμαλιάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους παραγωγούς της αναγνωρισμένης Οργάνωσης Παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας «Αλληλλεγγύη», αλλά και τον εκπρόσωπο της εξαγωγικής εταιρείας «Αφοί Κοροντζή ΙΚΕ». Το θέμα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για την Αιγιάλεια, με την Π.Ε.Σ. και τους ντόπιους παραγωγούς επανειλημμένως να έχουν ζητήσει αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του προϊόντος.

«Η προώθηση των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνδυασμό με την ανάδειξη της συνέργειας των ανθρώπων του αγροδιατροφικού τομέα αποτελεί βασικό στόχο για τη στήριξη των τοπικών οικονομιών» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. στηρίζει όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στην παραγωγή, τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας, όπως συμβαίνει με την κορινθιακή σταφίδα, ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα και η οικονομική βιωσιμότητα των παραγωγών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του πρωτογενή τομέα στην οικονομία της περιοχής και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, αφενός καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για τη στήριξη του και αφετέρου βρίσκεται έμπρακτα δίπλα του. Στη συνάντηση επιπλέον συμμετείχαν γεωπόνοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το επιστημονικό προσωπικό του Εδαφολογικού Εργαστηρίου.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr