background img
banner
banner

Χιούμορ, κέφι και διασκέδαση μέχρι… τελικής πτώσεως! [ΦΩΤΟ]

ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Όλα τα είχε το Καρναβάλι Διακοπτού 2019. Κέφι, χορό, γλυκίσματα, χρώμα, καλαισθησία, ευρηματικότητα, σάτιρα και γέλιο. Πολύ γέλιο, όσο χρειάζεται για να ξεφύγει κανείς από την δύσκολη καθημερινότητα και να ζήσει στιγμές αυθεντικής διασκέδασης. Από τον… μακαρίτη Πελοπίδα και τις χήρες του, μέχρι τα τρομακτικά φαντάσματα και τις μάγισσες, από την γλύκα μέχρι τα ναυτάκια και τη μαγευτική Βενετία, ένα… ταξίδι ήταν το φετινό «Ξεφάντωμα» με «συνεπιβάτες» τους εκατοντάδες φίλους του που έτρεξαν να διασκεδάσουν μαζί με τους καρναβαλιστές κατακλύζοντας τον κεντρικό δρόμο του σταθμού.

Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή από νωρίς κι ενώ είχε προηγηθεί μία καταπληκτική βραδιά με αναβίωση εθίμων που πάντα θα διασκεδάζουν. Οι σύλλογοι αναβίωσαν τον παραδοσιακό γάμο ενώ προσφέρθηκαν νόστιμα εδέσματα υπό τους ήχους κεφάτης μουσικής το Σάββατο το βράδυ. Το απόγευμα της Κυριακής, οι παρουσιαστές Γιώργος Γεωργόπουλος και Κυριακή Χριστοπούλου έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα, όσο ο ξυλοπόδαρος και τα χαριτωμένα ζωάκια σκορπούσαν χαρά. Ο κόσμος πολύς. Μεταμφιεσμένοι και μη, στέκονταν δεξιά κι αριστερά για να παρακολουθήσουν την καρναβαλική παρέλαση, αυτή που τα τελευταία χρόνια φέρνει το Διακοπτό στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος την τελευταία Κυριακή της αποκριάς.

 

Τα γκρουπ… τρέλαναν κόσμο

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, Κουρσάρος φέτος, επηρεασμένος από το ομώνυμο κατάστημα της Εγκάλης, εμφανίστηκε επιβλητικός μη αφήνοντας άλλα περιθώρια για συναισθήματα πέραν του θαυμασμού. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε η πανέμορφη Βασίλισσα, μία νεαρή μαθήτρια που χάρισε το όμορφο χαμόγελό της. Ακολούθως έκανε την εμφάνισή του ο Ροδομαγουλίνος Τσιμπιτσούλης, ανοίγοντας τον δρόμο στο γκρουπ «Κάνε μου λιγάκι BOO» του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού με χαρούμενα φαντάσματα και μάγισσες. Το γκρουπ «Τουρλού» του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού σκόρπισε κέφι και πολυχρωμία, για να έρθουν τα «Ελικόπουλα» του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολέιου Ελίκης και Νηπιαγωγείου Νικολεΐκων, αφήνοντας το στίγμα τους. Οι «La casa de papel» του Γυμνασίου Διακοπτού, ετοιμάστηκαν έτοιμοι για να… ληστέψουν τις εντυπώσεις, ενώ στην συνέχεια τους διαδέχθηκε η ομορφιά και καλαισθησία του γκρουπ «Fiesta Veneziana» που δημιούργησε ο εμπνευστής του καρναβαλιού, Γιώργος Σπανός. «Μες τη γλύκα» ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διακοπτού «Νέα Πνοή», μοιράζοντας γλυκά κεράσματα και χορεύοντας ρυθμικά… «Γλύκα- γλύκα». Γέλιο μέχρι… δακρύων σκόρπισε το γκρουπ «Τον… κλαίγανε» της ευρηματικής και φέτος Ασπασίας Κακκαβάς που αναπαριστούσε μια κηδεία! Μπροστά από τους θεατές πέρασε το φέρετρο με τον νεκρό Πελοπίδα, με παπά, στεφάνια, θυμιατά και χήρες. Πολλές χήρες! Ο Πελοπίδας, μας διηγήθηκαν οι εκφωνητές, ήταν πολιτικός που… περιφερόταν στα κόμματα αλλά και στις γυναικείες καρδιές… Το καρναβάλι έκλεισε με τους κεφάτους «Τιτανοέλληνες» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαχλωριτίκων «Ο Ηρακλής».

 

Καθόλα επιτυχημένο εγχείρημα

Ήταν ένα καρναβάλι που δεν είχε να ζηλέψει το παραμικρό από αυτά άλλων πόλεων. Με άψογη διοργάνωση και συντονισμό, χάρη και στην πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, με χάρη, με την ζεστασιά της τοπικής, κλειστής κοινωνίας αλλά και με την αυθεντικότητα των ανθρώπων του. Πολύ εύστοχες και καλά προετοιμασμένες οι μουσικές επιλογές, ανάλογα με του γκρουπ που παρέλαυνε καθώς και η παρουσίαση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους γιατί είναι βέβαιο πως μόνο με το δικό τους μεράκι και την θέληση καταφέρνει κανείς να ξεπεράσει τα προβλήματα της σημερινής εποχής (κυρίως οικονομικής φύσεως) για να φτάσει στο αποτέλεσμα να γεμίσει τον τόπο του επισκέπτες που φεύγουν από εκεί χαρούμενοι και γεμάτοι όμορφες εικόνες. Και του χρόνου, Διακοπτό!

ΒΑΛ


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr