background img
banner
banner

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΨΥΧΡΑΜΗ: “ΝΑΙ στην κοινή αντίδραση ΟΧΙ στις μικροπολιτικές για το ΤΕΙ”

Η “Ποιοτική Αιγιάλεια” της Βασιλικής Ψυχράμη, παίρνει θέση στο μείζον θέμα για τον δήμο, τονίζοντας τα εξής: “Ο ρόλος του ΤΕΙ για την πόλη του Αιγίου και το Δήμο μας αναγνωρίζεται από όλους τους πολίτες, τη Δημοτική Αρχή και τις Δημοτικές Παρατάξεις. Έχουμε στηρίξει όνειρα και ελπίδες σε αυτές τις Σχολές, των οποίων τον αριθμό προσδοκούμε να αυξήσουμε. Το σχέδιο συγχώνευσης που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ταράζει την κοινωνία, μας βλάπτει πολλαπλώς και επομένως ως «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» οργανώνουμε την αντίδρασή μας.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ποιοτική Αιγιάλεια από τις 25 Μαρτίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετική με το θέμα, παρά τα χθεσινά λεγόμενα του κυρίου Γούτου «Πρώτος, επέλεξα να παρέμβω δημόσια (…κανένας άλλος υποψήφιος δήμαρχος δεν έδειξε δημόσια ν’ ανησυχεί)».

Θέση της υποψήφιας Δημάρχου Αιγιαλείας Βασιλικής Ψυχράμη και της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» είναι ότι οι δημοτικές παρατάξεις συγκρουόμαστε εκεί που υπάρχουν διαφορές ουσιαστικές μεταξύ μας και για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου δεν διχάζουμε την κοινωνία. Το πρόβλημα των ΤΕΙ είναι κοινό για όλους και απαιτεί επιτέλους συναίνεση και συνεργασία. Ας σταματήσουν τα μικροκομματικά πυροτεχνήματα και οι οξείες επιθέσεις που απάδουν στη σοβαρότητα του θέματος. Ας μην «άδομεν των οικιών ημών εμπιπραμένων» (ας μην το ρίχνουμε στο τραγούδι ενώ το σπιτικό μας καίγεται).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

α) Ο δήμαρχος να ζητήσει ενημέρωση από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και να χαράξουμε κοινή πορεία δράσης- αντιδράσεων.

β) Να υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας, τους καθηγητές και τους εκπροσώπους του Συλλόγου των φοιτητών και να σχεδιαστεί κοινή πορεία αντιδράσεων.

γ) Να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία να ζητείται:

1ον) Η λειτουργία του Τμήματος Λογοθεραπείας στο Αίγιο, όπως είχε εξ αρχής σχεδιαστεί, αφού άλλωστε υπάρχει και άλλο Τμήμα Επιστημών Υγείας.
2ον) Στο Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύονται, μεταξύ άλλων, δύο νέα τμήματα γεωπονικών επιστημών δηλ. το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και το τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής. Να ληφθεί απόφαση για πρόταση λειτουργίας τους στο Αίγιο αφού: i) ο δήμος μας είναι κατεξοχήν γεωργική περιοχή ii) είναι πρωτοπόρος στη βιολογική καλλιέργεια iii) διαθέτει ισχυρές μεταποιητικές μονάδες iv) παράγει προϊόντα ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωργική Ένδειξη) v)αναπτύσσει τον αγροτουρισμό.vi) Είμαστε Δήμος 50.000 κατοίκων σε σχέση π.χ. με το Μεσολόγγι και την Αμαλιάδα.

δ) Να τεθούν υπόψη των Βουλευτών του νομού αλλά και της Περιφέρειας και των υποψηφίων Περιφερειαρχών οι θέσεις μας ,ώστε, ανάλογα με την επιρροή και το θεσμικό ρόλο του ο καθένας , να εργαστεί για το συμφέρον της πόλης μας.

ε) Όλες οι δημοτικές παρατάξεις να συνυπογράψουμε ένα κείμενο διεκδίκησης των αιτημάτων μας.

Στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου λειτουργούμε συναινετικά. Δεν έχουμε απέναντί μας κανένα κόμμα, μόνο τα προβλήματα της Αιγιάλειας. Όλοι οι πολίτες της Αιγιάλειας, όλοι οι βουλευτές του νομού, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, μαζί μπορούμε!”


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr