background img
banner
banner

Δεκτοί με ενθουσιασμό σε Ιερά Μητρόπολη και Δημαρχείο!

ΟΙ «ΧΡΥΣΟΙ» ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Συγχαρητήρια και ευχές δέχθηκαν την Παρασκευή, τα μέλη της Σκακιστικής Ομάδας του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν στο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Την ομάδα αρχικά υποδέχθηκαν το Σάββατο σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο δήμαρχος Αιγιαλείας. Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές που διέπρεψαν είναι οι Μαγκλάρας Παναγιώτης, Κορδός Γιώργος, Τσιλιγιάννη Ιωάννα, Αθανασοπούλου Λένια και Γκιώνης Σωτήρης.

Συγκεκριμένα, την ομάδα υποδέχθηκε εκ μέρους του Μητροπολίτη ο Πρωτοσύγκελος π. Ιωακείμ Βενιανάκης στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου συνομίλησε με τα παιδιά, μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου και τα παρότρυνε να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος, την δραστηριότητα αυτή. Μάλιστα, στο τέλος της επίσκεψης προσέφερε στα παιδιά και τους γονείς τους, αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια, η αποστολή βρέθηκε στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, όπου τα παιδιά υποδέχθηκε και συνεχάρη ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, ο οποίος επέδειξε (ως παλιός σκακιστής) ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το άθλημα και για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις των παιδιών (πανελλήνια). Επίσης, μίλησε με τον σχολική προπονητή Νίκο Νικολακόπουλο για την προετοιμασία της ομάδας, ενώ με έκπληξη και χιούμορ σχολίασε στα παιδιά: «Α, εσείς έχετε πολύ διάβασμα…», όταν του εξήγησαν ότι σε επίπεδο πρωταθλητισμού χρειάζεται καθημερινή μελέτη γύρω στις 2-3 ώρες.

Τόσο ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου κ. Μαράντης όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Κατσιμπίρης, τόνισαν ότι είναι ιδιαίτερα περήφανοι για την πορεία των παιδιών, που επιδεικνύουν μεγάλη ωριμότητα και αξιέπαινο ομαδικό πνεύμα και συνεργασία. Η αρχηγός της αποστολής Ντία Παναγοπούλου, εξήγησε στον δήμαρχο την διαδικασία συμμετοχής της ομάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα να έχει αυτή την ευκαιρία (καθώς το κόστος είναι υψηλό). Οι δήμαρχος δεσμεύθηκε να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ανακοίνωση του δημάρχου

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την επίσκεψη των «χρυσών παιδιών» του 10ου, από το γραφείο του δημάρχου εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Αθανάσιος Παναγόπουλος δέχθηκε σήμερα (Παρασκευή) στο Δημαρχείο την ομάδα των μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου για να τους συγχαρεί για τη μεγάλη διάκρισή τους στο σκάκι, με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν, στο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Στη συνάντηση που σημειωτέον έγινε παρουσία των γονέων ,του διευθυντή του 10ου Δημοτικού σχολείου, του Προέδρου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ,του προπονητή αλλά και της αρχηγού της αποστολής, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας πέραν του ότι εξήρε την προσπάθεια των παιδιών και την ύψιστή τους διάκριση που κάνει υπερήφανους όχι μόνο τους ίδιους , τους γονείς τους, τους δασκάλους τους, τον προπονητή τους αλλά και όλη της Αιγιάλεια, δεσμεύτηκε ο Δήμος να δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για να καλύψει εμπράκτως μέρος των αναγκών τους, για τους επόμενους  αγώνες τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr