background img
banner
banner

Ένα μικρό θαύμα πέτυχε η ομάδα σκάκι του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ 8η ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 57 ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Μία ακόμη επιτυχία προσέθεσε στις φετινές της διακρίσεις η… φοβερή ομάδα σκακιού του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, αφού μετά την κατάκτηση του χρυσού – 1η θέση στη Δυτική Ελλάδα, κατάφερε και μπήκε στην χρυσή δεκάδα, κατακτώντας την 8η θέση πανελλαδικά, ανάμεσα στα 57 καλύτερα σχολεία που είχαν προκριθεί από όλες τις περιφέρειες. Να σημειωθεί ότι κανένα άλλο σχολείο στην Αιγιάλεια δεν έχει λάβει τέτοια θέση σε αγώνες. Μάλιστα, το γεγονός ότι συναγωνίστηκαν σχολεία που έχουν μάθημα σκακιού τρεις φορές την εβδομάδα, κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία τους!

Οι αγώνες έγιναν στο Περιστέρι Αττικής. Την… χρυσή ομάδα αποτελούν: Μαγκλάρας Παναγιώτης, Κορδός Γεώργιος, Τσιλιγιάννη Ιωάννα, Αθανασοπούλου Λένια. Αρχηγός της αποστολής ήταν η Ντία Παναγοπούλου, η οποία τόνισε: ΄΄Είμαστε μία ομάδα που δεν μας ήξερε κανείς, δεν μας υπολόγιζε και κανείς και την πίστεψαν αρχικά μόνο τα παιδιά που έπαιζαν γι’ αυτήν. Πραγματικά, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Στον 5ο γύρο είχαμε «σκαρφαλώσει» στην 13η θέση, εκεί παίζονταν όλα ή θα μπαίναμε στη δεκάδα ή θα μέναμε πίσω. Τα παιδιά μπήκαν στον 6ο γύρο με απίστευτη ψυχραιμία, σοβαρότητα, πείσμα και αποφασιστικότητα… Μπήκαν να παίξουν για τους συναθλητές τους!΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Όλοι η αποστολή και οι γονείς, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους πίστεψαν στο όνειρο – στόχο των παιδιών μας και τα βοήθησαν, τον κ. δήμαρχο, την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Σχολικό Προπονητή σκακιού κ. Νίκο Νικολακόπουλο΄΄.

Ζητούν επιτραπέζια σκακιέρα στο προαύλιο!

Όσο για τα παιδιά, είπαν ότι μεγαλύτερο δώρο – βράβευσης θα είναι να ενταχθεί το μάθημα σκακιού σε όλα τα Δημοτικά στην Αιγιάλεια, ενώ αυτό που ζητούν από τον δήμο είναι μία επιδαπέδια σκακιέρα στο προαύλιο του σχολείου τους, αλλά και σε όλα τα σχολεία…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr