background img
banner
banner

Το DNA έδειξε πως η 35χρονη είναι η βιολογική μητέρα

Το φρικιαστικό περιστατικό με το νεκρό μωρό που βρέθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου σε κάδο απορριμμάτων, την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στον Συνοικισμό Νικ. Πλαστήρα στο Αίγιο, εξελίσσεται σε θρίλερ με πολλές πτυχές.

Η 35χρονη που κατηγορείται ότι γέννησε το αγοράκι και το πέταξε στα σκουπίδια, συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, αρνούμενη ότι εμπλέκεται στην υπόθεση. Το τεστ DNA όμως επιβεβαίωσε το γεγονός ότι επρόκειτο για δικό της παιδί ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων για να αποσαφηνιστούν τα αίτια θανάτου του νεκρού βρέφους.

Τα όσα βγαίνουν στο προσκήνιο, είναι συγκεχυμένα, καθώς από τη μια κάτοικοι της περιοχής καταθέτουν ότι άκουσαν κλάματα από τον κάδο σκουπιδιών, αλλά από την άλλη, πληροφορίες από την ιατροδικαστική υπηρεσία, αναφέρουν πως το βρέφος γεννήθηκε νεκρό. Οι ίδιες πηγές μάλιστα, τονίζουν ότι το αγοράκι, περίπου 8,5 μηνών δεν έφερε κακώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιατροδικαστές που έκαναν νεκροτομή στο νεογνό, διαπίστωσαν ότι δεν είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της κύησης και ήρθε νεκρό στον κόσμο στις 34 εβδομάδες, δηλαδή στους οκτώμισι μήνες, ενώ ήταν νεκρό δύο ημέρες πριν βρεθεί. Ίχνη κάκωσης που να πιστοποιούν εγκληματική ενέργεια δεν βρέθηκαν στο άτυχο αγοράκι, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Κι ενώ αρχικά η ίδια αρνείτο ότι επρόκειτο για δικό της μωρό, από τις εξετάσεις προκύπτει ότι η 35χρονη είναι η βιολογική μητέρα του μωρού. Η ταυτοποίηση έγινε έπειτα από εξέταση DNA, καθώς η γυναίκα έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις. Αρχικά είχε ισχυριστεί στην αστυνομία ότι δεν γέννησε ποτέ και πως είχε μία αποβολή και μετά ότι γέννησε, αλλά δεν πέταξε εκείνη το μωρό. ΄΄Όχι δεν το πέταξα μόνο κομμάτια σας λέω. Το είπα και στην αστυνομία. Κομμάτια ήταν. Δεν είχα καταλάβει ότι είμαι έγκυος΄΄, ανέφερε η ίδια σε δηλώσεις της στους τηλεοπτικούς σταθμούς, με την μητέρα της μάλιστα να τονίζει πως δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό καθώς η κόρης της είχε παραπάνω κιλά.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Η 35χρονη σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, διατηρούσε σχέση με έναν νεότερο άνδρα από τον περασμένο Ιούλιο. Φέρεται να είχαν ερωτική επαφή μόνο μία φορά. Μετά εκείνος εξαφανίστηκε, όπως η ίδια ανέφερε, με την αστυνομία ωστόσο να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα εικάζοντας ότι μπορεί να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τις αρχές σχετικά με το άτομο που διατηρούσε σχέση, φοβούμενη ίσως αντιδράσεις… Εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο να μην έβαλε αυτή το μωρό στα σκουπίδια ή να αναγκάστηκε να το κάνει…

Σημειώνεται ότι η γυναίκα δεν έχει συλληφθεί, ούτε έχει ασκηθεί εναντίον της ποινική δίωξη, διότι δεν έχει ολοκληρωθεί το προανακριτικό υλικό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το προανακριτικό υλικό θα ολοκληρωθεί, όταν θα υπάρχει και το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων από το βρέφος, διότι θα είναι εντελώς διαφορετική η κατηγορία εάν το μωρό γεννήθηκε νεκρό και πετάχτηκε μετά στα σκουπίδια ή εάν κατέληξε εκεί ζωντανό… Όσον αφορά τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων εξετάσεων αναμένεται να γνωστοποιηθούν σε χρονικό διάστημα από έναν έως τρεις μήνες. Πάντως, ο Εισαγγελέας έχει διατάξει να του υποβληθεί από την αστυνομία όλο το προανακριτικό υλικό, με εκκρεμή την ιστολογική εξέταση.

Το χρονικό της φρίκης

Το βρέφος εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης 18/4 σε κάδο απορριμμάτων, μετά από έρευνες της αστυνομίας και συνεργείου του δήμου παρουσία Εισαγγελέα. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, η 35χρονη γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο του Ρίου με αιμορραγία και η εικόνα της σύμφωνα με πληροφορίες, παρέπεμπε σε επιπλοκές από γέννα. Οι γιατροί ειδοποίησαν την Αστυνομία και τότε, άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της φρικτής αυτής υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ, τον… γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ανάρτηση της 35χρονης στο Facebook στην οποία αναφέρει: «Όλα κάποια στιγμή χάνονται». Στο προφίλ της στο Facebook κατά διαστήματα ανέβαζε και φωτογραφίες με μωρά…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr