background img
banner
banner

Η «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

«ΌΧΙ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΛΛΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» του Υποψηφίου Δημάρχου Αιγιάλειας Χρήστου Γούτου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε το οξυμένο πρόβλημα σε όλη την Αιγιάλεια και αναγνωρίζουμε τις κοινές προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης, από τους Φιλόζωους συνδημότες και τον Δήμο.
Είναι όμως μια ημέρα υπενθύμισης, ότι τα ζώα αυτά που έχουν περιέλθει σ’ αυτή την κατάσταση κυρίως από λάθη ανθρώπων, από εγκαταλείψεις.

Είναι ανάγκη ο επαναπροσδιορισμός των αξιών και της συμπεριφοράς μας προς αυτά.

Το ευρύτερο σκεπτικό και όραμά μας, ως αυριανή Δημοτική Αρχή, είναι μια φιλική πόλη όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα μη ανθρώπινα έμβια όντα, που έχουν εγγενή αξία, δικαιώματα, και αξίζουν το σεβασμό μας.

Και γι’ αυτό, ενώνουμε δυνάμεις, σκέψεις και ιδέες, παλεύοντας όλοι μαζί πιο συστηματικά και αποφασιστικά. Όχι απλά να διαχειριστούμε κατάσταση και ν’ αφήσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων να διαιωνίζεται, αλλά με λύσεις σύννομες και για να σταματήσει η δημιουργία νέων αδέσποτων ταλαιπωρημένων υπάρξεων.

Η κυβέρνηση μετέφερε την ευθύνη στο Δήμο, καλώντας τον να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα με μηδαμινές υποδομές και προσωπικό.

Δεν θέλουμε κυνοκομεία «κολαστήρια», ούτε γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά κάνοντας χρήση του θεσμού των Εθελοντών Κτηνιάτρων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, με πρόγραμμα παροχής τροφών προκειμένου να ταΐζονται τα αδέσποτα, με μεγαλύτερες συμβάσεις για στειρώσεις, όχι αποσπασματικά αλλά στοχευμένα.

Η λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, με λίγες θέσεις, ως καταφύγιο και χώρος ανάρρωσης, είναι η ιδανική λύση. 

Ακόμα, ο Δήμος θα δώσει πρωταρχική σημασία στην παιδεία και ενημέρωση των πολιτών, ώστε ν’ αλλάξει ο τρόπος σκέψης και η κουλτούρα μας, με καμπάνια στα ΜΜΕ.
Θεωρούμε βασική τη συνεργασία με τοπικά Φιλοζωικά Σωματεία και εθελοντές.

Στο πρόγραμμά μας θα περιλαμβάνονται περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr