background img
banner
banner

Επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης Καμαρών με 60.000 τίτλους βιβλίων!

ΠΑΡΑΘΥΡΟ… ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ – ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ένα έργο που αναβαθμίζει πνευματικά ολόκληρη την Δυτική Αιγιάλεια εγκαινιάζεται τη μεθεπόμενη Παρασκευή προς ικανοποίηση του συνόλου των δημοτών των Καμαρών και της γύρω περιοχής. Πρόκειται για την Περιφερειακή Δημοτική Βιβλιοθήκη Δ.Ε. Ερινεού, Τ.Κ. Καμαρών, που θα ανοίξει επίσημα της πύλες της επίσημα την άλλη εβδομάδα, διαθέτοντας τον «πλούτο» της στους δημότες, δεδομένου ότι όλοι μπορούν να την επισκεφθούν για έρευνα και μελέτη ή και να δανειστούν βιβλία της.

Τα εγκαίνια που διοργανώνονται από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία του δήμου Αιγιαλείας, στο οποίο υπάγεται η Βιβλιοθήκη, την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα.

 

«Η στασιμότητα στην εκπαίδευση σταματάει τη «δράση » του μυαλού και όχι μόνο!», σχολίασε δημότης για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης και το σχόλιο αυτό φανερώνει το πόσο πολύτιμη είναι για την περιοχή στην οποία βρίσκεται. ΄΄Η βιβλιοθήκη μας “αναστήθηκε” μετά από 10 χρόνια, με φροντίδα και αγάπη από πολλούς εθελοντές- φίλους του βιβλίου. Σας περιμένουμε να “ανοίξετε ένα παράθυρο στον κόσμο”΄΄, ανέφερε στο “protionline.gr” ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καμαρών Παναγιώτης Περλέγκας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πόσο σημαντική είναι η συμβολή της εθελοντικής ομάδας πολιτών που έχουν αναλάβει τη λειτουργία της. Να σημειωθεί πως η Βιβλιοθήκη λειτουργεί ήδη με μεγάλη επισκεψιμότητα, καθημερινά από τις 6.00 ως τις 8.30 το απόγευμα, εκτός Σαββατοκύριακου.

Το ιστορικό…

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Περλέγκας, ΄΄η Βιβλιοθήκη είχε σταματήσει να λειτουργεί από το 2008 διότι προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο που στεγαζόταν στο Δημοτικό Μέγαρο Καμαρών από τον σεισμό που είχε πλήξει την Αχαΐα (πρόκειται για το κτίριο που θα επισκευαστεί το επόμενο διάστημα). Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα τα βιβλία να μαζευτούν και να συγκεντρωθούν σε κουτιά όπου φυλάσσονταν αναξιοποίητα για πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, από το 2015 και μετά, με ενέργειες του κ. Παπαγιαννακόπουλου και του δημάρχου κ. Παναγόπουλου ξεκίνησαν ενέργειες για την επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης, σε άλλο χώρο πλέον. Έτσι νοικιάστηκε το σημερινό κτίριο που βρίσκεται στις Άνω Καμάρες, ιδιοκτησίας Παναγιώτη Λιανού΄΄.

Ήδη, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει συνεργασία μεταξύ του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καμαρών, με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας Περικλή Παπαγιαννακόπουλου και φίλων της Βιβλιοθήκης, αφού τέθηκαν οι στόχοι για τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης, ώστε να γίνει πνευματική εστία που θα τονώσει το αίσθημα της φιλαναγνωσίας σε μικρούς και μεγάλους.

Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Καμαρών έκανε γνωστό ότι σήμερα η Βιβλιοθήκη έχει περί τους 60.000 τίτλους βιβλίων, είναι πληρέστατη και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο χώρος που φιλοξενείται είναι σύγχρονος, προσβάσιμος (ισόγειος) και άνετος, καταλαμβάνοντας περίπου 85τ.μ. Προσφάτως, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις που τελειοποίησαν τη λειτουργία της με προσθήκες ραφιών κ.λπ.

Τέλος, ο κ. Περλέγκας δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του και να τα συγχαρητήριά του προς την εθελοντική ομάδα της Περιφερειακής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καμαρών που καθημερινά φροντίζει για την καταγραφή των βιβλίων, την αρχειοθέτησή τους και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης με μεράκι και αγάπη για τη γνώση.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr