background img
banner
banner

Η κ. Ξένη Δημητρίου ξανά στο θρανίο μετά από 50 χρόνια!

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Μετά από πενήντα ολόκληρα χρόνια και σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης η κ. Ξένη Βασιλοπούλου-Δημητρίου επέστρεψε στο αγαπημένο της Γυμνάσιο Θηλέων και σημερινό 1ο Γυμνάσιο Αιγίου. Ήταν προσκεκλημένη από τη μαθητική ομάδα «Πράσινοι Φίλοι» και από τη Χορωδία του σχολείου οι οποίοι και της ετοίμασαν μια λαμπρή και συγκινητική εκδήλωση για να την υποδεχθούν.

Την ανώτατη Εισαγγελέα της Ελλάδας υποδέχθηκαν ο Διευθυντής κ. Σταματόπουλος Βασίλειος και ο Σύλλογος των Καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, το πρωί της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019. Ο κ. Σταματόπουλος επεσήμανε πόσο τιμητική είναι για το σχολείο η επίσκεψη αυτή και αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν πρόσφερε στην κ. Δημητρίου το φωτογραφικό λεύκωμα «Εν Αιγίω».

«Μακάρι κάθε παιδί να θυμάται, να νοσταλγεί και να αγαπά τους καθηγητές που είχε στο σχολείο» τόνισε στην αρχή της παρέμβασής της η κ. Δημητρίου και αναπόλησε τους εκπαιδευτικούς και τις συμμαθήτριές της από το εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων απ’ όπου αποφοίτησε το 1970. Με τη δεκάχρονη εμπειρία της ως Εισαγγελέας Ανηλίκων μίλησε για την ανάγκη όλοι να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους ανθρώπους και ειδικά στα νέα παιδιά.

«Βοηθήστε τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα και θα έχετε επιτελέσει ιερό έργο» υπογράμμισε η κ. Δημητρίου προς τους Καθηγητές ενώ μοιράστηκε μαζί τους την προσωπική της περιπέτεια όταν το 1968 έσκιζε τις αφίσες της Χούντας και στη θέση τους έβαζε εικόνες χελιδονιών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να τιμωρηθεί αυστηρά από το σχολείο. Η ίδια πρόσφερε στο σχολείο έναν εξαίσιο πίνακα ζωγραφικής από το Παρίσι, που συμβολίζει την αγάπη του ανθρώπου για τα βιβλία.

Οι Υπεύθυνοι Καθηγητές κα Παπαγεωργίου Μαρία και Παναγιώτης Βάγιας δίνουν τα πρακτικά φοίτησης της κας Δημητρίου στο Γυμνάσιο Θηλέων

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου περιηγήθηκε στους χώρους του Γυμνασίου και εξέφρασε τη θλίψη της για την άσχημη εικόνα με τη μισογκρεμισμένη αίθουσα τελετών στην αυλή του σχολείου.

Τα παιδιά της Χορωδίας μαζί με την Ορχήστρα και την ομάδα «Πράσινοι Φίλοι» ετοίμασαν μια μικρή γιορτή με μουσική και τραγούδια, αφιερωμένη στην υψηλή καλεσμένη μας. Η κ. Δημητρίου τραγούδησε μαζί τους το τραγούδι «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» που όπως τόνισε αποτελεί τον ύμνο των δικαστών και εισαγγελέων της Ελλάδας. Μίλησε στα παιδιά για την αξία της μουσικής, χαρακτήρισε τη Χορωδία «το στολίδι του σχολείου» και έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα «Πράσινοι Φίλοι» για την πλούσια δράση της. Και καταλήγοντας η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπογράμμισε «Η συγκίνησή μου είναι απίστευτη. Όταν ήρθα δεν το περίμενα αυτό το αφιέρωμα. Εγώ τώρα είμαι μια μαθήτρια με τη μπλε ποδιά μου, το γιακαδάκι μου το λευκό και τη μπλε κορδέλα. Εγώ τα φοράω αυτή τη στιγμή μαζί σας και αισθάνομαι μία από εσάς. Με κάνετε πολύ ευτυχισμένη. Να σας χαιρόμαστε».

Η κα Δημητρίου παραδίδει πίνακα ζωγραφικής στον κ. Σταματόπουλο Βασίλειο

Τέλος οι δύο υπεύθυνοι καθηγητές, ο Φιλόλογος Παναγιώτης Βάγιας και η Μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου πρόσφεραν στην κ. Δημητρίου αναμνηστικά αντίγραφα των πρακτικών του Γυμνασίου Θηλέων και μία φωτογραφία της τάξης της τη σχολική χρονιά 1969-1970. Εκείνη τους ευχαρίστησε πολύ και υποσχέθηκε να βρίσκεται σε διαρκή και ανοιχτή επικοινωνία με το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr