background img
banner
banner

«Ενημερώνομαι ζω και προσφέρω»

ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΗ – ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ THN ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΤΟ ΔΙΕΚ ΑΙΓΙΟΥ

Ουσιαστικά και χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν από την απόλυτα επιτυχημένη εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε χθες το απόγευμα το ΔΙΕΚ Αιγίου σε συνεργασία με φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εαρινού εξαμήνου φοίτησης των καταρτιζόμενών του. Η εκδήλωση, που είχε τίτλο «Ενημερώνομαι Ζω και Προσφέρω» παρουσίασε τεράστιο ενδιαφέρον, έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΙΕΚ και περιελάμβανε εισηγήσεις που είχαν να κάνουν με την Υγεία, την Πρόληψη, τον Εθελοντισμό και την Προσφορά στον συνάνθρωπο πάσχοντα, ενώ κατάφερε να ενημερώσει και να αφυπνίσει όσους την παρακολούθησαν.

Στην ημερίδα συμμετείχαν: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το ΚΕΔΜΟΠ του ΠΓΝΠ, το τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝΑΑ και οι καταρτιζόμενοι των τμημάτων Βοηθός Φαρμακείου Β’, Δ’ Εξαμήνου, Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, καθώς και εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ Αιγίου. Η εκπαιδευτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου, με ώρα έναρξης 15:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΙΕΚ Αιγίου.

Το «παρών» έδωσαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Χρήστος Μπούνιας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας Αλέκα Τηλιγάδη, ο δημοτικός σύμβουλος Στράτος Βαρδάκης, καθηγητές και καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Αιγίου.

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης, ο Λουκάς Χριστολουκάς, Διευθυντής Δ.ΙΕΚ Αιγίου. Πρόεδρος του πρώτου μέρους της ημερίδας ήταν ο Ιατρός Νικολακόπουλος Κωνσταντίνος, εκπαιδευτής Δ.ΙΕΚ Αιγίου Md, MSc Phd Επιμελητής Β΄αγγειοχειρουργικής ΠΓΝΠ. Εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το θέμα «Πρώτες βοήθειες» παρουσίασε η Μαρία Σύρακα, νοηλεύτρια ερυθρού σταυρού. Από το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε ζωή» για την δωρεά μυαλού των οστών μίλησε η Κατερίνα Γραφανάκη, Ιατρός. Για την εθελοντική αιμοδοσία, από το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας – Τμήμα αιμοδοσίας μίλησε η Μαρία Καζάνη, υπεύθυνη τμήματος αιμοδοσίας.

Εν συνεχεία, τη «σκυτάλη» πήρε το Τμήμα τεχνικός μαγειρικής Δ’ εξαμήνου με τους εκπαιδευτές Διαμαντόπουλο Βασίλειο, Καπνίση Βασίλειο, Μόσχο Βασίλειο και το Τμήμα τουριστικών μονάδων Β’ εξαμήνου με Εκπαιδευτή τον Ντολλάνι Μικέλ. Την παρουσίαση εκπαιδευτικών ημερίδας έκανε ο Ευάγγελος Κατσιφάκος, υποδιευθυντής Δ.ΙΕΚ Αιγίου. Πρόεδρος του δεύτερου μέρους της ημερίδας ήταν ο Ιατρός Άγγελος Κασπίρης, εκπαιδευτής Δ.ΙΕΚ Αιγίου, Md, MSc, Phd, ορθοπαιδικός χειρούργος, παν. Υπότροφος ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ. Από το Τμήμα βοηθός φαρμακείου Β΄εξαμήνου αναπτύχθηκε το θέμα Ιχνοστοιχεία και ο ρόλος τους στην υγεία μας. Την παρουσίαση έκανε η Βουδούρη Άννα, χημικός, εκπ.Δ.ΙΕΚ Αιγίου, με ομιλητές τους καταρτιζόμενους του τμήματος: Βελαώρα Θεανώ, Μιχαλοπούλου Παναγιώτα, Μπουζούνη Άννα.

Ακολούθως, το Τμήμα βοηθός νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας Δ΄εξαμήνου παρουσίασε το θέμα Εποχική γρίπη, πρόληψη, εμβολιασμός. Την παρουσίαση είχε η Βραχωρίτη Ανδρονίκη, εκπαιδ. Δ.ΙΕΚ Αιγίου, νοσηλεύτρια ΠΕ MSc και ομιλητές ήταν οι καταρτιζόμενοι του τμήματος: Βλάμης Παναγιώτης, Δριμάλα Σοφία, Φάκου Ανδριάννα. Τέλος, το Τμήμα βοηθός φαρμακείου Δ΄εξαμήνου, ανέπτυξε το θέμα Ήλιος: Φίλος ή εχθρός; Την παρουσίαση επιμελήθηκε η Σερεμέτη Μαρία, φαρμακοποιός, εκπ.Δ.ΙΕΚ Αιγίου, ενώ ομιλητές ήταν οι καταρτιζόμενοι του τμήματος:
Γκόγκου Ειρήνη, Μανωλάκου Γαρυφαλλιά, Μπαλντημά Ευανθία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr