background img
banner
banner

Το Ε.Κ.Α.ΜΕ προετοιμάζεται εν όψει Πάσχα

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ – ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

Την Παρασκευή 19 Απριλίου η εθελόντρια του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Σία Καλαμιώτη-Μεντζελοπούλου έφερε όλα τα απαραίτητα προκειμένου να φτιάξει με τους εκπαιδευόμενους του Ε.Κ.Α.ΜΕ. πασχαλινά κουλούρια. Η ζύμη ήταν προσφορά του Αρίστου Τηλιγάδη και το Κέντρο με ανακοίνωσή του, τον ευχαριστεί θερμά γιατί με προθυμία και αφιλοκερδώς βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση.

Η κ. Σία είναι η κινητήριος δύναμη σε πολλές δράσεις και κυρίως σε επισκέψεις των σχολείων στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αυτή τη φορά όμως ανέλαβε το πλάσιμο των κουλουριών όπως άλλωστε είχε κάνει και πέρυσι και οι εκπαιδευόμενοι το περίμεναν. Οι εκπαιδευόμενοι, το Δ.Σ. και οι εκπαιδευτές τη θεωρούν δικό τους άνθρωπο και έναν σημαντικό κρίκο του ανθρώπινου δυναμικού του Κέντρου και την ευχαριστούν θερμά. Την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος εκκλησιασμός των εκπαιδευομένων αυτή τη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου από τον Πατέρα Δαμιανό Σταυρίδη ο οποίος τελεί εδώ και πολλά χρόνια αυτή την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία δίνοντας την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να μεταλάβουν.

Την  Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου  πραγματοποιήθηκε το Ιερό Ευχέλαιο στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. από τον π. Βασίλειο Πετρόπουλο, τον Πατέρα Δαμιανό Σταυρίδη και τον π. Δημήτριο Κουτρουλή και όλοι οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτές , οι γονείς και το Δ.Σ. μυρώθηκαν και αντάλλαξαν ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Το Ε.Κ.Α.ΜΕ. ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους που συμβάλλουν στην οργάνωση και υλοποίηση όλων των δράσεων ώστε να βιώνουν και τα άτομα με αναπηρίες όλα τα ήθη και τα έθιμα των ημερών μας χωρίς δυσκολίες και διακρίσεις.

Το μιούζικαλ «Annie» με έσοδα υπέρ Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Ενδεχομένως να είναι η πρώτη φορά που δουλεύουν για το Ε.Κ.Α.ΜΕ. 40 και πλέον άτομα όλων των ηλικιών, αφιερώνοντας χρήματα για τις στολές και τον εξοπλισμό τους, χρόνο από τις δουλειές τους και τα σχολεία τους και πάρα πολύ κόπο σε ατελείωτες πρόβες και σε 9 παραστάσεις για να πραγματοποιηθεί μια μαγική δουλειά που παρακολούθησαν σχεδόν 4000 άτομα!

Οι άνθρωποι του Πρότυπου Ωδείου Αιγίου υπό την καθοδήγηση της Αγγελικής Αργυροπούλου κινητοποιήθηκαν πολλούς μήνες τώρα ώστε να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες για να ξεκινήσουν οι πρόβες μιας πολύ απαιτητικής παράστασης, επίσης προσπάθησαν να καλύψουν πολλά από τα έξοδα τους από χορηγούς ώστε να μην μειωθούν τα κέρδη προς το ΕΚΑΜΕ. Επικοινώνησαν με όλα τα σχολεία της περιοχής και όχι μόνο και κινητοποίησαν τους καθηγητές να φέρουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν αυτή την σπουδαία δουλειά.

΄΄Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων. Την παράσταση παρακολούθησαν πάνω από 4000 άτομα και το Ε.Κ.Α.ΜΕ. έλαβε 5842, 50€! Συγκινημένο το Δ.Σ., οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου εκφράζουν τις ειλικρινείς ευχαριστίες τους στο ωδείο, στους καθηγητές και στους σπουδαστές του ωδείου, στους γονείς των παιδιών, στους περίπου 60 χορηγούς, στους μαθητές και στους δασκάλους των σχολείων και σε όλο τον κόσμο που παρακολούθησε την παράσταση. «Για να συμβούν ωραία πράγματα χρειάζεται δουλειά, οργάνωση και καλή διάθεση!». Ευχαριστούμε!΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Ειδικού Κέντρου.

Δωρεές

Το Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου ευχαριστεί δημοσίως όλους τους πολίτες που βοηθούν στην υλοποίηση των σκοπών του Κέντρου με την οικονομική τους ενίσχυση. Το Δ.Σ. γνωρίζει ότι τα χρήματα αυτά συλλέχθηκαν από το υστέρημα των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων και βεβαιώνει όλους τους δωρητές ότι διαχειρίζονται με μοναδικό σκοπό την κάλυψη των ουσιαστικών αναγκών των εκπαιδευομένων του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Προσέφεραν οι εξής: Οικ. Γεωργίου Μπέγου 100€ εις μνήμην Κων/νου Θ. Τράπαλη, Οικ. Φιλιπποπούλου 360€ εις μνήμην Ιωάννη Φιλιππόπουλου, Κων/νο & Μαρία Λουκοπούλου 30€ εις μνήμην Νικόλαου Δήμου, Δήμητρα, Μαρία, Σωτηρία & Παναγιώτα Κοσσαροπούλου 250€ εις μνήμην Μαρίας Παναγοπούλου & γονέων και αδερφών τους, Θεοστή Χωροζάκη & Κα Αναστασία Χωροζάκη 100€ εις μνήμην Επαμεινώνδα Χωροζάκη, Μουρίκη Παρασκευή 50€ εις μνήμην Μελετίου Μουρίκη, Θεόδωρος Κουλανδρής, Χρυσανθόπουλος Μιχάλης, Καστής Βασίλης, Παναγιώτης Χιώτης, Μαρία Χιώτη, Κανναβός Δημήτριος, Θεολόγος & Ειρήνη Λαγουτάρη, Πιστηλαδής Θεόδωρος, Πελαγία, Ασημηνάκη Βάσω & Κουρή Πόπη 400€ εις μνήμην Ειρήνης Κουλανδρή, Κων/να Ματθαίου 60€,  Κατερίνα & Ασημούλα Φινέτη 30€.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr